reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
No ok. Uspokoiłyście mnie. To moja pierwsza ciąża więc jeszcze nie ogarniam co jest normalne a co nie. Jak kilka dni nie miałam żadnych objawów to też zaczęłam panikować zamiast się cieszyć że w końcu lepiej się czuje 🤣
Ja to samo, cały dzień wczoraj jęczałam, że mnie nie mdli, jak wieczorem wróciło to żałowałam, że się nie cieszyłam :) Ale u Ciebie objawy już się będą wyciszać :)

Totalnie Cię rozumiem, też jestem pogubiona i to też moja pierwsza ciąża.

@outofthebox aż nie wiem co napisać, ale skoro do tego etapu jest ok i jesteś zabezpieczona ze wszystkich stron to na logikę jest ogromna szansa, że będzie ok :) Kiedyś w jakichś badaniach czytałam, że większość zdrowych ludzi ma okresowo przeciwciała przeciw różnym organom.

@outofthebox nie wiem czy Ciebie pocieszają takie historie z życia wzięte, ale moja koleżanka poroniła w 20 tygodniu...zaszła w ciążę 3 miesiące po tym i ma już dwulatka dziś :) Druga koleżanka miała niezliczoną liczbę poronień, wiele po in vitro. W końcu się udało, urodziła zdrową córkę, a kilka lat później zaszła w ciążę naturalnie i bez żadnych komplikacji urodziła zdrowego synka :) Ja wiem, że się stresujesz i pewnie czujesz, że to Twój organizm jest problemem, ale całkiem możliwe, że przyczyną była losowa, letalna wada i jedno z drugim nie miało nic wspólnego.

Moja koleżanka w tamtym roku straciła dziecko w 26tc 😭 miała jakaś stara bliznę na macicy i cienka i nie wytrzymała i pękła. Mieszka w Holandii, zamiast ratować dziecko, chociaż próbować to pozwolili mu się udusić w brzuchu 😭😱 wg mnie w Polsce by nie czekali tylko ratowali oboje

reklama
Nie katujmy się negatywnymi historiami, bo prawda jest taka ze znacznie więcej kobiet w tym samym czasie urodziły zdrowe bobaski. Bądźmy dobrej myśli. Pewnie mało jest teraz kobiet które nie przeszły jakiejś traumy i ciężkich doświadczeń. Nie oglądajmy się za siebie. Ja wierzę w moje maleństwo. Wierzę , że wszytko bedzie dobrze. A jeśli los zadecyduje inaczej- trudno, trzeba żyć dalej. Mamy tylko jedno życie!

Do góry