reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Ja mam wreszcie wizytę w sobotę. To dopiero druga na pierwszej w sumie dużo widać nie było. Więc teraz się okaże , oby w wszystko było ok. A mnie od wczoraj odpadły większe mdłości ale to i tak Pikuś w porównaniu do 1 ciąży. A do tego głodna jestem co jakieś 2 h straszne uczucie prawie mnie odcina :D
Ja pół dnia leżę, dawno nie spałam (od jakieś 10:00) i spać mi się chce... :p

Na razie zaczniemy od 3 jednostek...ale ja tam jestem strachajło i zacznę od 1 jednostki pierwszej nocy ;)
Wiesz ile to jest ? Jedna jednostka to malusia kropelka. Na ostatniej wizycie lekarz pytał czy byłam na insulinie i mówię ze tak, 6j wiec mało. A on mówi No faktycznie mało. Ostatnio miałem pacjentkę pytam ile ma a ona miała 70 coś

Wiesz ile to jest ? Jedna jednostka to malusia kropelka. Na ostatniej wizycie lekarz pytał czy byłam na insulinie i mówię ze tak, 6j wiec mało. A on mówi No faktycznie mało. Ostatnio miałem pacjentkę pytam ile ma a ona miała 70 coś
Ja mam jakąś wizję hipoglikemii kiedy będę spać, bo są dni (całkiem sporo) kiedy te cukry mam jednak z rana 83, ale diabetolog mówiła, że nie zejdzie mi poniżej 70 ;) Mówiła, że pod koniec ciąży pewnie dojdę do 30-40 jednostek :) Samego zastrzyku się nie boję, luz :) Dlatego zacznę od 1 jednostki i zobaczę 😬

A na patologii leżałam z dziewczyna co miała ileś na noc i inna przed każdym posiłkiem. Dobra była bo brała insulinę jadła paczkę zelek j cukier miała dobry🤣
Mój wujek, który miał cukrzycę nie mógł się doczekać aż mu dadzą insulinę, żeby mógł znów jeść wszystko :D No ale w ciąży nie był hehe :D

Kurczę dla mnie to mierzenie cukru to czarna magia, wiecie, ze u mnie nikt tego nie bada do 24 tyg, kiedy jest krzywa? Szukałam norm i one nie istnieją, w Niemczech były duuuuzo wyzsze niż w Polsce, gdzie wszystkim diagnozują cukrzyce ciążowa oO Zastanawiam się, czy słusznie Was tak męczą, bo sama dieta od początku ciazy to mega męcząca sprawa i to przy wyniku typu 94 :o Poczytam sobie badanka po pracy, bo az mnie to zastanawia.

Kurczę dla mnie to mierzenie cukru to czarna magia, wiecie, ze u mnie nikt tego nie bada do 24 tyg, kiedy jest krzywa? Szukałam norm i one nie istnieją, w Niemczech były duuuuzo wyzsze niż w Polsce, gdzie wszystkim diagnozują cukrzyce ciążowa oO Zastanawiam się, czy słusznie Was tak męczą, bo sama dieta od początku ciazy to mega męcząca sprawa i to przy wyniku typu 94 :o Poczytam sobie badanka po pracy, bo az mnie to zastanawia.
Właśnie moje koleżanki z wynikami 98,miały diety i nie brały insuliny...Więc dla mnie też to dziwne jest. Ja miałam cala 1 ciążę wynikami 99

Dziewczyny opuszczam grupe na jakiś czas. Przykro mi czytać o tych negatywnych sytuacjach, (sama jestem po stracie). Jednk jak czytam, że ktoś stracił ciąże w wysokim tc/ miał ileś poronień zaczynam panikować. Powodzenia wszystkim!

reklama
Ja mam jakąś wizję hipoglikemii kiedy będę spać, bo są dni (całkiem sporo) kiedy te cukry mam jednak z rana 83, ale diabetolog mówiła, że nie zejdzie mi poniżej 70 ;) Mówiła, że pod koniec ciąży pewnie dojdę do 30-40 jednostek :) Samego zastrzyku się nie boję, luz :) Dlatego zacznę od 1 jednostki i zobaczę 😬
Właśnie chyba dlatego kazała mi mierzyć wieczorem przed samym podaniem insuliny. To było kilka sytuacji ze nie brałam. I do samego końca nie zmieniła mi się dawka. Ale wiadomo każdy inny. Wg mnie powinnas wziąć tyle ile lekarz zaleca. Jak będziesz miała za niski to ci zmniejszy

Do góry