reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Spokojnie możecie ssać porost islandzki, np Fiorde czy Isle. Jakby bolało bardzo i byłoby zaczewienione, dodajcie benzydamine, np Tantum Verde. Z lekami w ciąży zawsze trzeba ostrożnie, ale pamiętajcie, że lepiej jest szybko zadziałałac na niewielką infekcję gardła niż czekać aż zajmie ucho, zatoki, czy drogi oddechowe.
I odpocznijcie :)

Ja też tylko wyrywkowo cukier zmierzyłam dziś i 77, mierze za to ciśnienie, bo od kilku dni nie przekracza nawet 120/80 a u ginki w gabinecie wywaliło z nerwów 138/85 chyba i się trochę zaniepokoiła. I jak teraz udowodnić, że w domu mam średnio 115/70 😂🤦🏻‍♀️

Miłej niedzieli kochane ❤️
Mierz i zapisuj. Ja tak kontrolowałam bo miałam wysokie w drugiej ciąży co wizytę. Później w domu tez i byłam na patologii 2 dni i miałam dobre hehe będzie to dowód na to ze Poprostu wizyty cię stresują

Dziewczyny ratunku ! Ja już nie radzę sobie z tymi ketonami w moczu . Wykupiłam te paski do mierzenia ich codziennie rano z moczu .. mierze od pięciu dni przedwczoraj miałam już zero bo wcześniej śladowe ilości 0.5-5 taki przedział jest wczoraj śladowe a dziś mam niewielkie niskie 1.5-15 to ja nie wiem co ja źle robię :( mam dietę nie jem cukru . Jem węglowodany złożone do głównych posiłków i jem przed pójściem spać tak staram się pół godziny przed no i i pilnuje by nie być głodna .. czy którejś wyszły w moczu też ? Na wyniku badania mam oznaczenie 1+ ... No załamałam się dzisiaj że jest więcej niż było :/
Mi wyszły ketony w moczu, też oznaczone 1+. Lekarz tylko się mnie spytał czy się odchudzam. Wynik glukozy z badań krwi miałam 84. Wiem, że ketony moga.wyjsc właśnie przy nieprawidłowej diecie (w sensie przy jedzeniu zbyt małej ilości kalorii).

@Alex90 mialam tak samo z ciśnieniem w poprzedniej ciąży. W gabinecie za każdym razem powyżej 130/90. Pani dr założyła mi holter ciśnieniowy i bylo książkowo do czasu wejścia do gabinetu po 24h 😁
Teraz tez na pierwszej wizycie juz ponad 130. A w domu idealnie.

U mnie dziś 8+3 i mdłości nie odpuszczają nawet na chwile. Nawet jak się w nocy obudzę.

Jestem jakos dziwnie spokojna o tę ciążę. Duzo musialam sobie przepracować w głowie zeby dojść do takiego stanu. Czytam wasze obawy nawet jeśli nic nie zagraża waszym ciążom i jakbym czytała siebie kilka lat temu.
Kochane, są pewne rzeczy na które nie mamy wpływu i jeśli jestesmy pod opieką lekarza to nie martwmy się na zapas. Ciąża powinna być dla nas pięknym stanem a nie ciągłym zmartwieniem.
Pozdrawiam Was cieplutko!
Ps czy mogę dołączyć do zamkniętego wątku? Podeślecie link?

@Alex90 mialam tak samo z ciśnieniem w poprzedniej ciąży. W gabinecie za każdym razem powyżej 130/90. Pani dr założyła mi holter ciśnieniowy i bylo książkowo do czasu wejścia do gabinetu po 24h 😁
Teraz tez na pierwszej wizycie juz ponad 130. A w domu idealnie.

U mnie dziś 8+3 i mdłości nie odpuszczają nawet na chwile. Nawet jak się w nocy obudzę.

Jestem jakos dziwnie spokojna o tę ciążę. Duzo musialam sobie przepracować w głowie zeby dojść do takiego stanu. Czytam wasze obawy nawet jeśli nic nie zagraża waszym ciążom i jakbym czytała siebie kilka lat temu.
Kochane, są pewne rzeczy na które nie mamy wpływu i jeśli jestesmy pod opieką lekarza to nie martwmy się na zapas. Ciąża powinna być dla nas pięknym stanem a nie ciągłym zmartwieniem.
Pozdrawiam Was cieplutko!
Ps czy mogę dołączyć do zamkniętego wątku? Podeślecie link?

reklama
mam to samo z wymiotowaniem...mam lęk przy wymiotach i problemach żołądkowych jestem słaba, że trzeba mnie prowadzić, mroczki, zimne poty, mogę zemdleć, a wymiotuje( sorki za opis😎🤣) i buzia i nosem, jako dziecko zawsze się dusiłam tym i mam stracha ..na wszystkie sposoby próbuje niedopuścić zawsze do wymiotów 😎😎
Ja jutro 11 TC i nadal mega mdłości 🤮 mało jem .. najgorzej z piciem bo obrzydza mnie wszystko tylko woda wchodzi i ewentualnie musy owocowe ..a że wody nie nawidzę to ledwo ją sączę😎
Dziewczyny przetrwamy te mdłości i potem będziemy marudzić bo coś nowego nas nas będzie męczyć !!😋♥️
Ja jutro również zaczynam 11TC;) już od dwóch dni było okej,nawet mamie powiedziałam,że chyba mdłości mi minęły...ale niestety po obiedzie..(daruje sobie szczegóły 🙈)
Trzymaj się!

Do góry