reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Spokojnie możecie ssać porost islandzki, np Fiorde czy Isle. Jakby bolało bardzo i byłoby zaczewienione, dodajcie benzydamine, np Tantum Verde. Z lekami w ciąży zawsze trzeba ostrożnie, ale pamiętajcie, że lepiej jest szybko zadziałałac na niewielką infekcję gardła niż czekać aż zajmie ucho, zatoki, czy drogi oddechowe.
I odpocznijcie :)

Ja też tylko wyrywkowo cukier zmierzyłam dziś i 77, mierze za to ciśnienie, bo od kilku dni nie przekracza nawet 120/80 a u ginki w gabinecie wywaliło z nerwów 138/85 chyba i się trochę zaniepokoiła. I jak teraz udowodnić, że w domu mam średnio 115/70 😂🤦🏻‍♀️

Miłej niedzieli kochane ❤️
Mierz i zapisuj. Ja tak kontrolowałam bo miałam wysokie w drugiej ciąży co wizytę. Później w domu tez i byłam na patologii 2 dni i miałam dobre hehe będzie to dowód na to ze Poprostu wizyty cię stresują

Dziewczyny ratunku ! Ja już nie radzę sobie z tymi ketonami w moczu . Wykupiłam te paski do mierzenia ich codziennie rano z moczu .. mierze od pięciu dni przedwczoraj miałam już zero bo wcześniej śladowe ilości 0.5-5 taki przedział jest wczoraj śladowe a dziś mam niewielkie niskie 1.5-15 to ja nie wiem co ja źle robię :( mam dietę nie jem cukru . Jem węglowodany złożone do głównych posiłków i jem przed pójściem spać tak staram się pół godziny przed no i i pilnuje by nie być głodna .. czy którejś wyszły w moczu też ? Na wyniku badania mam oznaczenie 1+ ... No załamałam się dzisiaj że jest więcej niż było :/
Mi wyszły ketony w moczu, też oznaczone 1+. Lekarz tylko się mnie spytał czy się odchudzam. Wynik glukozy z badań krwi miałam 84. Wiem, że ketony moga.wyjsc właśnie przy nieprawidłowej diecie (w sensie przy jedzeniu zbyt małej ilości kalorii).

@Alex90 mialam tak samo z ciśnieniem w poprzedniej ciąży. W gabinecie za każdym razem powyżej 130/90. Pani dr założyła mi holter ciśnieniowy i bylo książkowo do czasu wejścia do gabinetu po 24h 😁
Teraz tez na pierwszej wizycie juz ponad 130. A w domu idealnie.

U mnie dziś 8+3 i mdłości nie odpuszczają nawet na chwile. Nawet jak się w nocy obudzę.

Jestem jakos dziwnie spokojna o tę ciążę. Duzo musialam sobie przepracować w głowie zeby dojść do takiego stanu. Czytam wasze obawy nawet jeśli nic nie zagraża waszym ciążom i jakbym czytała siebie kilka lat temu.
Kochane, są pewne rzeczy na które nie mamy wpływu i jeśli jestesmy pod opieką lekarza to nie martwmy się na zapas. Ciąża powinna być dla nas pięknym stanem a nie ciągłym zmartwieniem.
Pozdrawiam Was cieplutko!
Ps czy mogę dołączyć do zamkniętego wątku? Podeślecie link?

@Alex90 mialam tak samo z ciśnieniem w poprzedniej ciąży. W gabinecie za każdym razem powyżej 130/90. Pani dr założyła mi holter ciśnieniowy i bylo książkowo do czasu wejścia do gabinetu po 24h 😁
Teraz tez na pierwszej wizycie juz ponad 130. A w domu idealnie.

U mnie dziś 8+3 i mdłości nie odpuszczają nawet na chwile. Nawet jak się w nocy obudzę.

Jestem jakos dziwnie spokojna o tę ciążę. Duzo musialam sobie przepracować w głowie zeby dojść do takiego stanu. Czytam wasze obawy nawet jeśli nic nie zagraża waszym ciążom i jakbym czytała siebie kilka lat temu.
Kochane, są pewne rzeczy na które nie mamy wpływu i jeśli jestesmy pod opieką lekarza to nie martwmy się na zapas. Ciąża powinna być dla nas pięknym stanem a nie ciągłym zmartwieniem.
Pozdrawiam Was cieplutko!
Ps czy mogę dołączyć do zamkniętego wątku? Podeślecie link?

reklama
mam to samo z wymiotowaniem...mam lęk przy wymiotach i problemach żołądkowych jestem słaba, że trzeba mnie prowadzić, mroczki, zimne poty, mogę zemdleć, a wymiotuje( sorki za opis😎🤣) i buzia i nosem, jako dziecko zawsze się dusiłam tym i mam stracha ..na wszystkie sposoby próbuje niedopuścić zawsze do wymiotów 😎😎
Ja jutro 11 TC i nadal mega mdłości 🤮 mało jem .. najgorzej z piciem bo obrzydza mnie wszystko tylko woda wchodzi i ewentualnie musy owocowe ..a że wody nie nawidzę to ledwo ją sączę😎
Dziewczyny przetrwamy te mdłości i potem będziemy marudzić bo coś nowego nas nas będzie męczyć !!😋♥️
Ja jutro również zaczynam 11TC;) już od dwóch dni było okej,nawet mamie powiedziałam,że chyba mdłości mi minęły...ale niestety po obiedzie..(daruje sobie szczegóły 🙈)
Trzymaj się!

Do góry