reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Mamy, które mają już dzieci, nosicie na rękach w ciąży? Moja prawie 4 latka waży 14 kg i czasem zdarza mi się ja podnieść i przytulić 😉 zdarza mi się też nosić spacerowke (3 piętro bez windy 🙃) a ona waży 8 kg.. Trochę się tym martwie, ale nie mam za bardzo innego wyjścia jeśli chodzi o wózek.
Moj synek ma 2 latka i waży 15.400 i tak noszę go na rękach, ogólnie jakbyś z dużym brzuchem wziela takie dziecko na ręce to mogłoby być kiepsko ale jeśli od samego początku nosisz przed ciąża I w trakcie to brzuch się przyzwyczaja do tego:)

Co do ciąży, w pierwszej przytulam 14 i w pierwszych kilku miesiącach wszystko zrzuciłam, w tej jjz 8 tydzień a ja mam już 1 kg na plusie a w pierwszej jak sprawdziłam to tyć zaczęłam w 16 tyg a tak mnie stresuje dużo przytyć wiec jak zobaczyłam ten 1 kg teraz to już się martwię co będzie później 🙆‍♀️

Mamy, które mają już dzieci, nosicie na rękach w ciąży? Moja prawie 4 latka waży 14 kg i czasem zdarza mi się ja podnieść i przytulić 😉 zdarza mi się też nosić spacerowke (3 piętro bez windy 🙃) a ona waży 8 kg.. Trochę się tym martwie, ale nie mam za bardzo innego wyjścia jeśli chodzi o wózek.
Noszę, córka 3 latka Rozumie,że nie mogę a 1.5 r. nie potrafi zrozumieć. Minimalizuje ile mogę.

Co do ciąż w pierwszej przytyłam 21 ,ale zeszło 2 tygodnie po porodzie. W drugiej 9. A w tej lekarz zachęca do odchudzania i zdrowego stylu życia. Niestety waże ponad 100 i chcąc nie chcąc muszę o siebie zadbać.

reklama
Cześć dziewczyny! Dołączam do was z terminem 07.05. Serduszko bije, generalnie wszystko jest ok 😊
Gratuluję :)
Mi z aplikacji wychodzi 3 maja. Wizyta za tydzień i się wtedy okaże czy lekarz potwierdzi ten termin.

W ogóle radziłam się Was parę dni temu, w sprawie wizyty. Jestem za granicą i miałam mieć pierwsze badania dopiero w 11 tygodniu, ale udało się załatwić wcześniejszy powrót do domu i wizyta będzie w 9tc. Czuję ogromną ulgę, bo miałam cały czas wyrzuty i wątpliwości. Teraz jeszcze tylko muszę wytrzymać do przyszłego czwartku i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok. Trzymajcie kciuki :)

Do góry