reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Witam się i ja z Wami, ja sprzedałam wózek więc będę zakupywać kolejny ale nie będę zadziwiać już wiem co się sprawdza więc w takich kategoriach będzie musiał spełniać warunki. U nas z mężem nie ma jakiejś wielkiej różnicy wzrostu , ja mam 156 a mąż 178 więc spokojnie każdy wózek dopasujemy ☺️ ja nadal czekam na wyniki progesteronu , ostatnio był na poziomie 33.1 , ale oczywiście zaczęłam czytać węszyć i nie potrzebnie bo się znowu głupot naczytałam i człowiek ma myslenice 🙄🤦🏼‍♀️ i mnie dzis 5+5 , lekko pobolewaja mnie piersi, są też delikatnie powiekszone ale miękkie. Wczoraj też miałam takie pobolewnia podbrzusza natomiast dzisiaj już jest ok 😊 czekam na te wyniki a kolejne czekanie to na wizytę 29 - cieszę się ale wiem że w dniu wizyty będę miała straszny stres.
Trzymam mocno kciukasy 👍 za dzisiejsze wizyty , śliczne zarodki i mocne serduszka ♥️🍀
Witaj 😘 a co się sprawdza jeśli chodzi o wózki? Bardzo mnie to interesuje bo ja nie mam pojęcia na co zwracać uwagę 🤷‍♀️

reklama
Witaj 😘 a co się sprawdza jeśli chodzi o wózki? Bardzo mnie to interesuje bo ja nie mam pojęcia na co zwracać uwagę 🤷‍♀️
Dla mnie przede wszystkim waga wózka, bo dzidzia rośnie dołożymy zakupy i mamy np. 30 kg dźwigania, tak samo jak i gabaryty wózka z mniejszym łatwiej poruszać się w sklepie , komunikacji miejskiej itp., fajniej jak przynajmniej jedna para kół jest pompowana bo naprawdę daje to fajną amortyzację i tak nie stukają kółka np po kostce czy chodniku, super jak jest powiększana budka z solidnym wywietrznikiem, sprawdzi się ona na wietrzna jesień, deszcz , zimę (można super schować bobasa) w lecie uchroni od słońca a wywitrznik będzie super do cyrkulacji powietrza 🤗fajnie też jak spacerówkę można zamontować przodem lub tyłem , no i kosz na zakupy fajnie jakby był jednak większy niż mniejszy bo źle się pcha wózek z obwieszonymi rękami 😁 wypinania barierka z obu stron w której i jeden i drugi bok jest ruchomy, fajnie też sprawdzić jak wózek się podbija bo ułatwia to wiazdy na przeszkody to chyba tyle 🤔

Powiem szczerze, ze w rodzinie nie bylo. Męża prababcia była bliźniaczka. I nie bede ukrywac, ale jestesmy w szoku! Ciezko opisać nawet moje emocje.
U mnie moja mama jest z bliźniąt 🤭 ale dwu jajowych, a miesiąc temu koleżanka urodziła bliźniaczki jednojajowe i jednokosmówkowe mega żądło spotykany przypadek. Maluszki są identyczne bo komórka jajowa się sklonowała 🤗

Dziewczyny nawet wczoraj nie miałam głowy się odezwać. U mnie taki szok na wizycie u ginekokoga. Na USG lekarz uwidocznil 2 pecherzyki, podejrzenie ciazy blizniaczej. 😱 W przyszły poniedziałek idę potwierdzić.
Gratuluje 😍 dawaj znać w poniedziałek 🥰 U mojego partnera i tata i mama są z bliźniaków 😱 ale u mnie w rodzinie chyba nie było przypadków takich

Co do objawów u mnie teoretycznie mocno wyczulony węch, do takiego stopnia, że wczoraj mnie zemdlilo gdy mój zrobił sobie jajecznicę z szynka i pieczarkami, myślałam że zwymiotuje pierwszy raz od niepamiętnych czasow. Ewentualnie jeszxze właśnie ciągnięcie w brzuchu, ale pracuje po 12 h głównie stojąc, więc zwalam winę na to. U mnie w poniedziałek wizyta, nie mogę się doczekać i naprawdę mam ogromna nadzieję, że wszystko będzie okej.

Powiem szczerze, ze w rodzinie nie bylo. Męża prababcia była bliźniaczka. I nie bede ukrywac, ale jestesmy w szoku! Ciezko opisać nawet moje emocje.
super😍😍za jednym zamachem.
Z tego to się orientuje, to komórki kobiety muszą być dwie albo mieć zdolność podziału i to organizm kobiety decyduje o ilości potomstwa. Facet decyduje o płci.

reklama
Ja też mam dwie komunię w maju ale pewnie będę tylko u siostry w domu za płotem bo do innego miasta nie pojadę po cięciu i z maluchem.
Co do szczepień, nie zaleca.sie w 1 trymestrze.
A co do bliźniąt. Moja mama ma parke. Siostra i brat w ogóle nie są podobni :) Ja jestem bardziej podobna do brata niż jego bliźniaczka. Do tego mamy siostra ma.dwie pary bliźniąt rok po roku . To jest dopiero wyzwanie :D.
Czytałam kiedyś artykuł , że to.kwestia jakiejś owulacji , którą od matek dziedziczą córki. Więc u nas są szanse ;)

Do góry