reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dziewczyna która ja założyła wyswietla się jako gość i nie można wejść na jej profil wiec chyba dlatego się usunęła. Nie wiemy

reklama
Cześć Dziewczyny :) Gratuluję Wam bardzo pozytywnych testów i dzieciątek, które nosicie w brzuchu :) Ja akurat jestem listopadową mamą 2021, jestem właśnie w 8 miesiącu i już w sumie "za chwilę" rodzę :) Ale w ciąży zaskoczyło nas sporo różnych rzeczy (to nasze pierwsze dziecko), dlatego postanowiliśmy z moim partnerem stworzyć profil na Instagramie - cobytutaj_pl - właśnie o ciąży. Niedawno zaczęliśmy, ale już opowiadałam sporo o badaniach które miałam (krzywa cukrowa, nadciśnienie, tarczyca, itp) i też np. o wyborze wózka, a teraz powoli będę pokazywać wyprawkę :) Może któraś z Was będzie chciała skorzystać z naszych doświadczeń i tego, co nas zaskoczyło w ciąży. Jeśli macie ochotę - bardzo Was do nas zapraszam :)

Trzymam kciuki za wizytę!

Właśnie też tak myślę , słabo bo 30 września jadę na 4 dni w Karkonosze i wolałabym w razie co mieć już kartę ciąży 🙄
O to w moje rejony się wybierasz 😊
Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie o szczepieniu się na grypę teraz w I trymestrze? Lub może znacie opinie swoich lekarzy. Zastanawiam się właśnie nad tym, rok temu się zaszczepiłam jakoś we wrześniu/październiku i myślałam też o tym roku
Ja się na grypę nie szczepie, ale z tego co mi się o uszy biło to lepiej w pierwszym trymestrze się nie szczepić. A najlepiej zapytać swojego lekarza, bo pewnie też nie gazdy lekarz ma takie samo zdanie.
Witaj 😘 a co się sprawdza jeśli chodzi o wózki? Bardzo mnie to interesuje bo ja nie mam pojęcia na co zwracać uwagę 🤷‍♀️
To zależy kto co potrzebuje. Dla mnie to obowiązkowo pompowane koła i wielka gondola. Waga dla mnie nie gra roli bo nigdzie się po schodach z wózkiem nie tarabanie. Ja mam wózek po poprzednich córkach Baby Design Husky i jestem z niego mega zadowolona. Już trzecie dziecko będzie w nim jeździć i ani razu nic się nie popsuło.
Dziewczyny nawet wczoraj nie miałam głowy się odezwać. U mnie taki szok na wizycie u ginekokoga. Na USG lekarz uwidocznil 2 pecherzyki, podejrzenie ciazy blizniaczej. 😱 W przyszły poniedziałek idę potwierdzić.
Wow to niezłe zaskoczenie, gratulacje 😍

Trzymam mocno kciuk za dzisiejsze wizyty ✊✊✊ oby były same dobre wiadomości.

Ja dzisiaj po dwutygodniowej przerwie zaprowadziłam małą do przedszkola. Niestety czas adaptacji się skończył i musiałam w drzwiach ją zostawiać, aż mi serce pękło 😞 Jakoś bardziej wrażliwa chyba przez te hormony się zrobiłam.

reklama
O to w moje rejony się wybierasz 😊

Ja się na grypę nie szczepie, ale z tego co mi się o uszy biło to lepiej w pierwszym trymestrze się nie szczepić. A najlepiej zapytać swojego lekarza, bo pewnie też nie gazdy lekarz ma takie samo zdanie.

To zależy kto co potrzebuje. Dla mnie to obowiązkowo pompowane koła i wielka gondola. Waga dla mnie nie gra roli bo nigdzie się po schodach z wózkiem nie tarabanie. Ja mam wózek po poprzednich córkach Baby Design Husky i jestem z niego mega zadowolona. Już trzecie dziecko będzie w nim jeździć i ani razu nic się nie popsuło.

Wow to niezłe zaskoczenie, gratulacje 😍

Trzymam mocno kciuk za dzisiejsze wizyty ✊✊✊ oby były same dobre wiadomości.

Ja dzisiaj po dwutygodniowej przerwie zaprowadziłam małą do przedszkola. Niestety czas adaptacji się skończył i musiałam w drzwiach ją zostawiać, aż mi serce pękło 😞 Jakoś bardziej wrażliwa chyba przez te hormony się zrobiłam.
O a skad jesteś? My już od czerwca planujemy taki wypad tylko miałam zdobywać szczyty a będę pewnie spacerowac po Karpaczu;)

Do góry