reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Wow, Wy już nie śpicie :) Ja dzisiaj tylko 6 godzin, cała spięta i obolała się obudziłam. Już drugi dzień mam z rana cukier 92-93 więc dokładamy wieczorem jednostkę insuliny :)

To czekanie na wyniki Nifty mnie wykończy :( Ledwo się obudzę, chwytam za komórkę, a tam nic...może jutro😐

reklama
Dziewczyny, które planują zakup oczyszczaczy i nawilżaczy, pamiętajcie ze sprzęty posiadające inne funkcje zdecydowanie lepiej kupić osobno niż ileś tam w jednym (mówi to doradca AGD z kilkuletnim stażem) a jeśli chodzi o oczyszczacze to sprawdźcie sobie jak wyglada wymiana i cena filtrów w urządzeniach, które was zainteresują bo koszt potrafi być nawet połową nowego sprzętu 🙂

Wow, Wy już nie śpicie :) Ja dzisiaj tylko 6 godzin, cała spięta i obolała się obudziłam. Już drugi dzień mam z rana cukier 92-93 więc dokładamy wieczorem jednostkę insuliny :)

To czekanie na wyniki Nifty mnie wykończy :( Ledwo się obudzę, chwytam za komórkę, a tam nic...może jutro😐
Od ilu dostałaś insulinę?
Ja w poniedziałek mam diabetologa,tak myślę co powie na te moje ranne cukry. Jak mam 100% dobre jedzenie to ok,odpuszczę ciut i trochę więcej tak 92-5

Kurcze ja odkąd zaczelam dietę, moje cukry są w granicach 90-93. I w sumie tak na logikę to taki poziom cukru to chyba az tak bardzo grozny dla dziecka nie jest co? Moja Pani dr kazała czekać do wizyty czyli do jutra i mi powoe co i jak ale o żadnym umawianiu się do diabetologa nie bylo mowy. Wczesniej cukier na poziomie 99-98. Wiec troszke dieta obniża, muszę chyba lepiej podejsc do tematu w takim razie

Kurcze ja odkąd zaczelam dietę, moje cukry są w granicach 90-93. I w sumie tak na logikę to taki poziom cukru to chyba az tak bardzo grozny dla dziecka nie jest co? Moja Pani dr kazała czekać do wizyty czyli do jutra i mi powoe co i jak ale o żadnym umawianiu się do diabetologa nie bylo mowy. Wczesniej cukier na poziomie 99-98. Wiec troszke dieta obniża, muszę chyba lepiej podejsc do tematu w takim razie
Ja chodzę do diabetologa bo nie robię krzywej.

Jak mieszkałam w PL to oczyszczacz był więcej niż obowiązkowy, miałam w każdej sypialni w mieszkaniu + salon. U mnie akurat Sharp z nawilżaczem, bo mierzylam te wilgotność kilka razy i za każdym razem wynik był żałosny, ale mieszkając np w kamienicy, możecie mieć odwrotny problem - za duza wilgotność. W nowych blokach zazwyczaj jest sucho jak wiór. Teraz mam dużo lepsze powietrze, ale zimą zdarza się poczuć znajomą wędzonkę, wiec kupię i tu, tylko właśnie muszę zrobić risercz od nowa, co się na rynku zmieniło :) Ten Sharp był super, bo miał bardzo długotrwały, zmywalny filtr, wiec odpada wymiana częsta, ale cena trochę powala.

Od ilu dostałaś insulinę?
Ja w poniedziałek mam diabetologa,tak myślę co powie na te moje ranne cukry. Jak mam 100% dobre jedzenie to ok,odpuszczę ciut i trochę więcej tak 92-5
Miałam zacząć od 4, ale zaczęliśmy od 1 (tylko na pierwszą noc), potem 2, a potem 3 i na tych trzech miałam cały czas rano 85-86, a od dwóch dni klapa, 92 i 93 dziś więc dołożymy tę 4 i zobaczymy :) Obstawiam, że ten stres, który teraz czuję czekając na Nifty i prenatalne jednak ma tu coś do rzeczy :)

Miałam zacząć od 4, ale zaczęliśmy od 1 (tylko na pierwszą noc), potem 2, a potem 3 i na tych trzech miałam cały czas rano 85-86, a od dwóch dni klapa, 92 i 93 dziś więc dołożymy tę 4 i zobaczymy :) Obstawiam, że ten stres, który teraz czuję czekając na Nifty i prenatalne jednak ma tu coś do rzeczy :)
Chodziło mi od jakich cukrów dostałaś insulinę?źle napisałam.
Tak,stres daje w kość.

Chodziło mi od jakich cukrów dostałaś insulinę?źle napisałam.
Tak,stres daje w kość.
Ja miałam rano prawie zawzze 95, 96 :) Na krzywej 83, 166, 155 więc tylko trochę trzecia wartość przekroczona, ale sama sprawdzałam i gorzej to wypadało. Z krwi miałam 95 tego dnia kiedy diabetolog zapisała mi insulinę.

reklama
Do góry