reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

@mamahelenki92 współczuję :( Covid jest mega nieprzeiwdywalny. Znam dziewczynę po dwóch przeszczepach wątroby, która przeszła bezobjawowo i zdrowych, silnych ludzi, którzy do dziś się zmagają ze skutkami zakażenia :( Straszne :(

@outofthebox o współczuję. Ja wczoraj ledwo zasnęłam takie mdłości miałam.

Mi niestety odpaliły się myśli intruzywne (to typowy objaw zaburzeń lękowych), jak pomyślę o czymkolwiek związanym z ciążą to mój mózg zaraz podsunie 100 strasznych obrazów. Na szczęście znam ten mechanizm i próbuję się tymi straszącymi myślami nie przejmować i powoli programować swój mózg na dobre zdarzenia :) Ale jak człowiek cały dzień walczy, żeby nie zwymiotować i jego wydarzeniem dnia jest 30 min spacer to nie jest najłatwiej ;) Dziś nie śpię od 7, mdłości, głowa boli 2/10 na razie i masa czarnych scenariuszy w głowie :)

A z rana otrzymałam wstępną propozycję współpracy i nagrania płyty od największej koreańskiej wytwórni płytowej😅😃 Ja bardzo dużo prostych, smutnych piosenek komponuję, śpiewam średnio, ale od czasu do czasu coś wydam i jakoś tak się stało, że od początku strasznie dużo Azjatów słucha mojej muzyki, jednego kawałka nawet sporo osób użyło do stworzenia wideo ze ślubu (to jest mega sprawa zobaczyć ślub w kompletnie innej kulturze ze swoją muzyką). No dziecko mi karierę złamało normalnie😅 Żartuję oczywiście, i tak bym się nie zdecydowała na 100%, mam coś w rodzaju antyparcia na szkło. Chcę sobie 1 na 1000 piosenek wrzucić czasem do sieci, ale nie chcę, żeby to była moja praca :) Luz, po prostu taki poranny mega wesoły szok, +10 do humoru ;) Dziewczyny, my będziemy miały taką zamkniętą grupę, o którą nas adminka pytała? Bo tak teraz pomyślałam, że o tym bym pewnie tam chętniej pisała :)

reklama
Dzien dobry. U mnie mdłości powoli odchodzą. Mam nadzieje że nie zapeszam😆
Poza tym weekend calkiem udany. Duzo spacerów, rozmow z bliskimi.
W piątek prenatalne A dzis pewnie będą wyniki pappa . Ale ten czas się wlecze @mamahelenki92 oj, straszne informacje😔
Fajnie ze mamy dwie ciąże bliźniacze na grupie. Mam nadzieje ze dotrwacie w trzypakach do maja😉 I mam nadzieje ze u mnie nie będzie takiego psikusa na usg bo zawał na miejscu 🤣

W takie dni jak dziś to nic tylko zanurzyć się pod koc i odpoczywać 🙄 zdecydowanie taka pogoda mi nie służy. Córkę też dziś zostawiłam w domu nie poszła do przedszkola bo coś kaszleć zaczęła a w grupie podobno 6 dzieci w piątek była także wirusy krążą 😳
Dziś mam wizytę u mojego gin bo też skończyło mi się zwolnienie , badania powtórzyłam na tą cytomegalie i wyszły tak samo także ciekawe czy cos będzie z tym robić czy nie.

Ja dziś też zostawiłam córe w domu. Jedna grupa z przedszkola ma kwarantanne, bo dziecko ma covida. Mąż w trasie, więc siedzimy w domu. Czasem czuje takie bulgotki w brzuchu, wydaje mi się, że to już jakieś jakieś mini ruchy 🙈 trochę szybko, ale to chyba to. Ja nadal walcze z zatokami, wlasnie się inhaluje 🥴 trochę już mam tego dość, marze żeby wyjść na spacer...

@mamahelenki92 współczuję :( Covid jest mega nieprzeiwdywalny. Znam dziewczynę po dwóch przeszczepach wątroby, która przeszła bezobjawowo i zdrowych, silnych ludzi, którzy do dziś się zmagają ze skutkami zakażenia :( Straszne :(

@outofthebox o współczuję. Ja wczoraj ledwo zasnęłam takie mdłości miałam.

Mi niestety odpaliły się myśli intruzywne (to typowy objaw zaburzeń lękowych), jak pomyślę o czymkolwiek związanym z ciążą to mój mózg zaraz podsunie 100 strasznych obrazów. Na szczęście znam ten mechanizm i próbuję się tymi straszącymi myślami nie przejmować i powoli programować swój mózg na dobre zdarzenia :) Ale jak człowiek cały dzień walczy, żeby nie zwymiotować i jego wydarzeniem dnia jest 30 min spacer to nie jest najłatwiej ;) Dziś nie śpię od 7, mdłości, głowa boli 2/10 na razie i masa czarnych scenariuszy w głowie :)

A z rana otrzymałam wstępną propozycję współpracy i nagrania płyty od największej koreańskiej wytwórni płytowej😅😃 Ja bardzo dużo prostych, smutnych piosenek komponuję, śpiewam średnio, ale od czasu do czasu coś wydam i jakoś tak się stało, że od początku strasznie dużo Azjatów słucha mojej muzyki, jednego kawałka nawet sporo osób użyło do stworzenia wideo ze ślubu (to jest mega sprawa zobaczyć ślub w kompletnie innej kulturze ze swoją muzyką). No dziecko mi karierę złamało normalnie😅 Żartuję oczywiście, i tak bym się nie zdecydowała na 100%, mam coś w rodzaju antyparcia na szkło. Chcę sobie 1 na 1000 piosenek wrzucić czasem do sieci, ale nie chcę, żeby to była moja praca :) Luz, po prostu taki poranny mega wesoły szok, +10 do humoru ;) Dziewczyny, my będziemy miały taką zamkniętą grupę, o którą nas adminka pytała? Bo tak teraz pomyślałam, że o tym bym pewnie tam chętniej pisała :)
Super. Grupa zamknięta już jest ale nic tam się nie dzieje. Mało chętne są dziewczyny.

Oo z poprzednią córka tak miałam na 22 właśnie maja 🤣 a wyszła 2.05 😁 u mnie też pewnie będzie wcześniej nie wiem czy doczytałas jak pisałam ale pierwsza ciąża to dla mnie była masakra co chwila szpital i cudem jakoś utrzymała się. Dlatego teraz chucham i dmucham na siebie , niewiem jak ja dam radę jeszcze z dwoma 😳
A ty masz już dzieci w domu czy to będą pierwsze ?;)

reklama
Gorzów, daleko :)

Na 22 maja. Już na ostatniej wizycie mi zapowiedziano, że do szpitala standardowo kładą w 36 TC. Wyczytałam wczoraj, że u Ciebie 2 owodnie, 2 kosmówki. U mnie tylko 1 kosmówka, więc być może dlatego
A myślisz że to też ma wpływ na termin ? Że są jednojajowe a dwu ? Kurcze to będziesz miała typowe bliźniaki identyczne ;)

Do góry