reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Łojej @outofthebox masakra, ja już czekam z nadzieją, że za chwilę będzie lepiej. Każdy dzień to męka. Wczoraj miałam takie odruchy wymiotne, że aż popuściłam :D Ale przynajmniej humor mam jakiś ciut lepszy. Cieszę się drobiazgami jak świeżo uprany ulubiony dres😅
Współczuję bardzo Wam wszystkim co macie takie mdłości.

reklama
No dobra emocje opadły 😀 Po raz kolejny się okazało, ze niepotrzebnie sie stresowałam 🙈 Zdrowy maluch ❤️ Na 66% mogę zacząć kupować sukienki 😂😂 wiadomo, że to sie może zmienić, ale trzymam sie tej wersji 😃 I utwierdziłam sie w przekonaniu ze dobrze wybrałam lekarza prowadzącego ☺️ Ale to jest uczucie…taki kamień z serca i wrażenie ze nic się nie liczy tylko to zdrowie ☺️
A który tydzień masz że już coś podał ? .. ja byłam na prenatalnym USG tydzień temu ale u jakiegoś młodego w szpitalu i on od razu z góry powiedział że płeć to teraz 50/50 a miałam 11+6 no i nic nie mówił odnośnie płci . Teraz w czwartek idę żeby wyniki z krwi porównał z USG i mówił że zajrzy jeszcze na brzuch .. ale on chyba nic nie powie .. czekam na wizytę do mojego może on bardziej doświadczony i będzie wiedział . A jakieś przeczucie masz że to dziewcyznka ? 😀

Dzisiaj doszedł mój sensor Libre. Któraś z Was pytała na ile on starcza, na 14 dni :) Kilka lat temu testowałam, to czasem wariowały przez pierwsze kilka dni i np 2 ostatnie więc ten czas był realnie krótszy, ale ten dzisiejszy od razu super działa (sprawdzałam z glukometrem) i ulga 1000, bo już mnie palce bolały od tego kłucia się :) No i od razu mi się krzywa tworzy, wszystkie dane w jednym miejscu, zero zapisywania. Jeśli się zastanawiacie, a możecie sobie pozwolić to mega warto :)

@Dorka89 , a jak Twoje cukry? Dostałaś insulinę, czy na razie kontrolujesz?

Mi się dziś już kilka razy zdarzył taki lekki, pulsujący ból w macicy. Mam nadzieję, że to spoko, że jakiś mięsień tam się napina, rozciąga i tyle, ale oczywiście trochę się spinam jak to poczuję.

A który tydzień masz że już coś podał ? .. ja byłam na prenatalnym USG tydzień temu ale u jakiegoś młodego w szpitalu i on od razu z góry powiedział że płeć to teraz 50/50 a miałam 11+6 no i nic nie mówił odnośnie płci . Teraz w czwartek idę żeby wyniki z krwi porównał z USG i mówił że zajrzy jeszcze na brzuch .. ale on chyba nic nie powie .. czekam na wizytę do mojego może on bardziej doświadczony i będzie wiedział . A jakieś przeczucie masz że to dziewcyznka ? 😀
12+6 i 13+2 z USG. Pouczył mnie, że to na dziś 66% i mam się nie chwalić ale wiesz jak jest 😂🙈 Liczyłam na druga corke wiec będę się trzymać tej wersji ☺️

reklama
Do góry