reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dziewczyny a jak Wam się objawia ta cukrzyca, że aż insulinę bierzecie? Ja mam podwyższony cukier na czczo a po godzinie i dwóch mam ok. 101-147 -132. Od paru dni mierzę codziennie cukier rano i po posiłkach godzinę. Rano mam ok. 85-90 a po posiłkach maksymalnie 101 dzisiaj po schabowym 🙈 czekam na wizytę u diabetologa. Ale ginekolog prognozuje że to duphaston podnosi mi cukier. Biorę 3x1 czasami jak mam duże bóle to zwiększam razy dwa. Nie mam w ogóle doświadczenia z cukrzycą...

reklama
Dziewczyny a jak Wam się objawia ta cukrzyca, że aż insulinę bierzecie? Ja mam podwyższony cukier na czczo a po godzinie i dwóch mam ok. 101-147 -132. Od paru dni mierzę codziennie cukier rano i po posiłkach godzinę. Rano mam ok. 85-90 a po posiłkach maksymalnie 101 dzisiaj po schabowym 🙈 czekam na wizytę u diabetologa. Ale ginekolog prognozuje że to duphaston podnosi mi cukier. Biorę 3x1 czasami jak mam duże bóle to zwiększam razy dwa. Nie mam w ogóle doświadczenia z cukrzycą...
Ja w poprzedniej ciąży brałam duphaston też i było wszystko ok teraz trochę wariuje,ale nie ma tragedii. Jeszcze trzymam się normy.

Dziewczyny właśnie byłam u lekarza, z USG termin na 30 kwietnia 😅 i tu mam problem, bo teraz mam 11+5 a prenatalne mam mieć teoretycznie w 12+5 , 2 listopada a lekarz mówił dziś, że może się okazać że to już za pozno :( będę próbować to jutro jakoś przyspieszyć, nawet o kilka dni bo się boję, że nic tam lekarz nie zobaczy na tych prenatalnych. Ogólnie wszystko dobrze, badania ok, dziś pan doktor mówil, że dziecko wygląda na zdrowe i nawet zmierzył kość nosowa i jest też ok. Martwią mnie tylko te prenatalne

Dziewczyny właśnie byłam u lekarza, z USG termin na 30 kwietnia 😅 i tu mam problem, bo teraz mam 11+5 a prenatalne mam mieć teoretycznie w 12+5 , 2 listopada a lekarz mówił dziś, że może się okazać że to już za pozno :( będę próbować to jutro jakoś przyspieszyć, nawet o kilka dni bo się boję, że nic tam lekarz nie zobaczy na tych prenatalnych. Ogólnie wszystko dobrze, badania ok, dziś pan doktor mówil, że dziecko wygląda na zdrowe i nawet zmierzył kość nosowa i jest też ok. Martwią mnie tylko te prenatalne
Trochę już nie wiem jak to liczyć, ja mam dziś 11+4 i mam termin na 12 maja. Z miesiączki, z wielkości płodu i z dnia zapłodnienia taki sam. Skąd u Ciebie 30 kwietnia :o Czy może zamiast 11+5 masz dziś dużo więcej z wielkości płodu? Tylko żeby mieć termin na 30 kwietnia to trzeba mieć dziś 13+2 :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry