reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Ja dziś mam ostatni dzień laby, jutro do pracy😭😭 aż się boję tych choróbstw. Koleżanka z pracy miała nie fajną sytuacje z ginem. Pisałam wam, że zaszła w ciążę w czerwcu i w sierpniu poszła na L4. Chodziła prywatnie, ale poszła też na NFZ, żeby dostać skierowanie na badania. Prywatny powiedział, że na iść na zwolnienie, wtedy nie wzięła L4 za to u tego z NFZ zapytała o to. Jak ją zjechał, że chyba zartuje, ewentualnie tydzień przed porodem, że chce naciągnąć państwo itd. tłumaczyła się, że chore dzieci w przedszkolu i się boi, ma mdłości itd. jeszcze dodał na końcu, że zaraz napisze do prywatnego (bo się przyznała, że prywatny chciał jej dać L4🙄🙄) że w żadnym razie nie ma dawać zwolnienia 🤣🤣🤣
Nic się nie martw, weź jak ci da.

reklama
@Mama2012/2020 dziś zadzwonię i się umówię do gina, zobaczę jak w pracy będzie, w sumie jak co roku 🤣 za 2 tyg dzieci zaczną chorować ..jeszcze pogoda do bani. Sama leże chora już a jeszcze wrzesień się nie zaczął😎

Ja będę pracowała do grudnia, połowa listopada+ zaległy urlop. We wcześniejszej pracy pracowałam do 32tc, jak chodzę do pracy to ciąża szybciej leci, niestety mam w pracy codziennie kontakt z innymi ludźmi dlatego muszę uważać. Ja bym miała opcje pracy zdalnej to siedziałbym jak najdłużej, pamiętam jak mi się nudziło w domu przez te 8 tygodni i czekałam na ten poród.

Ja będę pracowała do grudnia, połowa listopada+ zaległy urlop. We wcześniejszej pracy pracowałam do 32tc, jak chodzę do pracy to ciąża szybciej leci, niestety mam w pracy codziennie kontakt z innymi ludźmi dlatego muszę uważać. Ja bym miała opcje pracy zdalnej to siedziałbym jak najdłużej, pamiętam jak mi się nudziło w domu przez te 8 tygodni i czekałam na ten poród.
A mi tam dobrze było siedziec od 7 tyg, uszyłam sama kokon, jeździłam po znajomych, mi tam było ekstra mieć tyle wolnego:D

Hej dziewczyny 🙂 co u was?
Ja już po pierwszej wizycie u ginekologa i.... zero konkretów 🤣
Ale 10.07 pierwsze usg 😍 już nie mogę się doczekać 😀

Ja jutro mam pierwszą wizytę, pewnie też nic konkretnego nie usłyszę, ale chociaz leki moze dostanę, żeby nie bylo powtórki z rozrywki. Jeszcze córa dzisiaj ma pierwszy dzień w nowym przedszkolu, takze jestem kłębkiem nerwów. 🤷🏽‍♀️

A ja chyba aż do wizyty będę miała zagadkę jak liczyć te tygodnie 😂 Według ostatniego okresu (20 lipca) to dziś zaczynam 6 tydzień 🤯 Ale owulacje miałam w 24 dniu cyklu zamiast jak w typowym, w 14 dniu. To powinnam odjąć te 10 dni od 6 tygodni?

A ja chyba aż do wizyty będę miała zagadkę jak liczyć te tygodnie 😂 Według ostatniego okresu (20 lipca) to dziś zaczynam 6 tydzień 🤯 Ale owulacje miałam w 24 dniu cyklu zamiast jak w typowym, w 14 dniu. To powinnam odjąć te 10 dni od 6 tygodni?
Ja bym poczekała do wizyty i określenia przez doktora a teraz licz jakkolwiek :)

reklama
Do góry