reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Ja mialam bete 35,8 w czwartek (dzien lub dwa przed terminem @) dzisiaj wynik 190,5, niby wedlug kalkulatora jest w normie, ale czy nie za mala jest? Wiem tyle, ze pecherzyk mial 20 mm 14 dnia cyklu.. Do tego przed ciaza mialam niedoczynnosc tarczycy tsh 6,0, unormowalam euthyroxem, a dzisiaj mam 0,068… jutro umowilam teleporade z endokrynologiem. Do ginekologa umowilam sie na 8 wrzesnia, troche sie martwie tymi wynikami☹️

reklama
Ja mialam bete 35,8 w czwartek (dzien lub dwa przed terminem @) dzisiaj wynik 190,5, niby wedlug kalkulatora jest w normie, ale czy nie za mala jest? Wiem tyle, ze pecherzyk mial 20 mm 14 dnia cyklu.. Do tego przed ciaza mialam niedoczynnosc tarczycy tsh 6,0, unormowalam euthyroxem, a dzisiaj mam 0,068… jutro umowilam teleporade z endokrynologiem. Do ginekologa umowilam sie na 8 wrzesnia, troche sie martwie tymi wynikami☹️

przyrost jest w normie wiec chyba jest ok. Ja mniej więcej w terminie @ miałam 100,6 tez mi się wydawała niska ale przyrost pokazuje w normie. Więcej nie robię żeby nie świrować. Zrobiłam tylko dziś ostatni test to jest różnica z tym z soboty czyli przyrost jest. Do lekarza dowpiero 14. To będą długie 2 tygodnie

Załączniki

• 9B6DA102-E595-407B-B0A8-C1C397326BD8.jpeg
    9B6DA102-E595-407B-B0A8-C1C397326BD8.jpeg
    782,5 KB · Wyświetleń: 88
przyrost jest w normie wiec chyba jest ok. Ja mniej więcej w terminie @ miałam 100,6 tez mi się wydawała niska ale przyrost pokazuje w normie. Więcej nie robię żeby nie świrować. Zrobiłam tylko dziś ostatni test to jest różnica z tym z soboty czyli przyrost jest. Do lekarza dowpiero 14. To będą długie 2 tygodnie

ja juz tez nie bede robic bo mozna oszalec, ja mam wlasciwie dwie wizyty 8 i 14 wrzesnia, wiec zobaczymy.. byle by do wizyty🥺

reklama
Ja dziś mam ostatni dzień laby, jutro do pracy😭😭 aż się boję tych choróbstw. Koleżanka z pracy miała nie fajną sytuacje z ginem. Pisałam wam, że zaszła w ciążę w czerwcu i w sierpniu poszła na L4. Chodziła prywatnie, ale poszła też na NFZ, żeby dostać skierowanie na badania. Prywatny powiedział, że na iść na zwolnienie, wtedy nie wzięła L4 za to u tego z NFZ zapytała o to. Jak ją zjechał, że chyba zartuje, ewentualnie tydzień przed porodem, że chce naciągnąć państwo itd. tłumaczyła się, że chore dzieci w przedszkolu i się boi, ma mdłości itd. jeszcze dodał na końcu, że zaraz napisze do prywatnego (bo się przyznała, że prywatny chciał jej dać L4🙄🙄) że w żadnym razie nie ma dawać zwolnienia 🤣🤣🤣

Do góry