reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
To trzymam kciuki 🥰
Masz dzieci już?
Mam 2 córki 😉15 i 9 lat
Ogólnie śpię w nocy dobrze, ale za to jestem rozkojarzona strasznie. Cieszę się bardzo i boję jednocześnie 😋😎dziś w pracy już masakra wzięłam dokumentu z domu dla dyrka i zapomniałam dać, przywiozłam jej do domu, podobno obiecałam laminarkę koleżance 🤔UPS..nie pamiętałam tego 🤣 wyszłam z pracy i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie auto zaparkowane 😁😎

Co do wagi to hmmm...ja z tych mega chudych 😎 takie geny całe życie walczę żeby przybrać i nic. Pierwszą i drugą ciążę zaczynałam od 45 kg i kończyłam +15 kg. I niestety żadne kolosy mi nie zostały 😭 teraz teraz startuje z biedną wagą 😎
Jeśli chodzi o farbowanie to nie ma przeciwskazań,ale uwzględnić trzeba że może kolor nie wyjść,zwłaszcza blond.
Ojjjj tak masakra z blond..długo siedzę i nie dokońca jest kolor jaki ma być 🙄

Tak wogóle .....ile wyście naprodukowały tych stron od rana !!!🤣🤣🤣czytam i czytam 😁

Jeśli chodzi o lekarzy też zawsze chodzę do dwóch...wiadomo ile kosztują badania prywatnie...a z drugiej strony na NFZ u nas mają sprzęt do bani 🤔 w każdej ciąży chodzę do dwóch dla spokojności. Choć raz zdarzyło mi się, że ta z NFZ miała pretensje do mnie 🤣🤣leże i rodzę ..7 cm rozwarcia a ta pretensje😎 pielęgniarka tylko powiedziała żebym się nie przejmowała😉

Jakby się dało to bardzo chetnie ofiarowalabym ci moje kg i jeszcze bym ci dopłaciła 🤣 nie ma co na pewno muszę coś ze sobą zrobić po tej ciąży bo jak widzę stare zdjęcia to już mi sie chce płakać a wiem ze będzie jeszcze gorzej a i ciężej bo dwa bobaski

Mam 2 córki 😉15 i 9 lat
Ogólnie śpię w nocy dobrze, ale za to jestem rozkojarzona strasznie. Cieszę się bardzo i boję jednocześnie 😋😎dziś w pracy już masakra wzięłam dokumentu z domu dla dyrka i zapomniałam dać, przywiozłam jej do domu, podobno obiecałam laminarkę koleżance 🤔UPS..nie pamiętałam tego 🤣 wyszłam z pracy i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie auto zaparkowane 😁😎

Co do wagi to hmmm...ja z tych mega chudych 😎 takie geny całe życie walczę żeby przybrać i nic. Pierwszą i drugą ciążę zaczynałam od 45 kg i kończyłam +15 kg. I niestety żadne kolosy mi nie zostały 😭 teraz teraz startuje z biedną wagą 😎

Ojjjj tak masakra z blond..długo siedzę i nie dokońca jest kolor jaki ma być 🙄

Tak wogóle .....ile wyście naprodukowały tych stron od rana !!!🤣🤣🤣czytam i czytam 😁

Jeśli chodzi o lekarzy też zawsze chodzę do dwóch...wiadomo ile kosztują badania prywatnie...a z drugiej strony na NFZ u nas mają sprzęt do bani 🤔 w każdej ciąży chodzę do dwóch dla spokojności. Choć raz zdarzyło mi się, że ta z NFZ miała pretensje do mnie 🤣🤣leże i rodzę ..7 cm rozwarcia a ta pretensje😎 pielęgniarka tylko powiedziała żebym się nie przejmowała😉
Hahahhaa w świetnym momencie musiała wywlekać te pretensje rety hehehe

To Ty masz już duże dzieciaki! Mówiłaś im coś już? Jestem ciekawa reakcji:)

Jak ktoś umie włączyć dystans to taka opcja jest super,ale znając siebie zaczęła bym za dużo analizować.
Ja właśnie z tym nie mam problemu, u mnie jeden wyłapał co drugi nie np. To że mam przegrodę w macicy dlatego starsza córka urodziła się z podkurczonymi stopami. Jeśli chodzi o kontakt z nim to słabo ...znowu ten z NFZ ma stary sprzęt ale mogę zadzwonić do niego o każdej porze i wciśnie mnie w kolejkę zawsze. Czasem jak jest coś źle lepiej opierać się na kilku opiniach a nie jednego lekarza...wiem to z doświadczenia. Niby wszystko ok na NFZ a tu nagle za 2 tyg w 14 TC serce staje i szok totalny ...nie dokońca było ok @Limonkaaa88 jeszcze nie mówiłam 😁starszej powiem na dniach, a młodsza to jest papla straszna, więc się wstrzymamy😉

Jakby się dało to bardzo chetnie ofiarowalabym ci moje kg i jeszcze bym ci dopłaciła 🤣 nie ma co na pewno muszę coś ze sobą zrobić po tej ciąży bo jak widzę stare zdjęcia to już mi sie chce płakać a wiem ze będzie jeszcze gorzej a i ciężej bo dwa bobaski
Moja Koleżanka zawsze mi powtarzała "jedz w ciąży wszystko i w dużej ilości na co masz ochotę bo to jest ten czas kiedy tylko wtedy możesz korzystać ze wszystkiego":D hehehe no ja z tych nie byłam, nie chciałam potem mieć problemów ze zrzuceniem i jadłam normalnie jak przed ciąża, a ta moja Koleżanka już po 3 ciąży, kg dużo i narzeka, że ma dużo do zrzucenia, że boi się ze się nie uda, a mój mąż zawsze się wtedy śmieje i mówi "no to nie trzeba jej było tyle żreć wszystkiego w ilości giga" hehehhe

No i skończyło się antybiotykiem :( złapała mnie paskudna angina... Jestem zalamana mam nadzieję, że dziecku nic nie będzie :( któraś może przechodziła jakieś infekcje w poprzednich ciazach w 1 trymestrze? Czytam na internecie i nic mnie to nie pociesza... Same kiepskie prognozy :(

reklama
@Aleks90 dawaj te kilogramy mnie ja chętnie przyjmę, załamkę mam czasem z tego powodu. A jeszcze jak słyszę teksty "o matko ale ty chuda " "jakie masz nogi chude"😓😠

Do góry