reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

U mnie tez nie było krwi czerwonej, a raczej brazowo/bezowy zabarwiony sluz. Pewnie, jesli nie masz mozliwosci podjechac do szpitala to może warto zadzwonić do swojego lekarza. 🤗 nie chce byc oczywiscie doradca, nie zrozum mnie zle :) jedynie na moim "przykladzie" moge Ci doradzic
Oczywiście, fajnie że tu jesteście i można się wymienić doświadczeniami 💓

reklama
Dzień dobry, u mnie dziś już 10+0, założyłam dziś ciążowe spodnie, bo mi w dzinsach jak chodzę to jest w porządku ale jak siedzę 8 godzin w robocie to mnie cisną spodnie w brzuch a w ciążowych jednak luzy, ale narazie za mocno luźne są bo tego brzucha prawie nie ma jeszcze ale przynajmniej nic nie uciska ! Wczoraj miałam dzień takich wzdęcJezu nigdy tak nie miałam, myślałam że zwariuje. A dziś siedzę w pracy i kuje mnie brzuch mam takie igiełki po lewej i prawej stronie brzucha i w dole 🤦‍♀️ aj.
Do wizyty jeszcze tydzień, tez mam 13 października, jak już kilka dziewczyn tutaj :)

Witam nowe dziewczyny, niedługo przeniesiemy się na prywatny wątek to może lepiej się poznamy i każda się pokaże to będzie wiadomo z kim się rozmawia :) tak było u mnie na wątku z poprzednia ciążą :)
Dziś u mnie 9+1 a mam to samo już spodnie uciskają jak siedzę, ratuje się sukienkami :) mdłości przeszły to teraz mega wzdęcia i zaparcia
Jak sobie radzisz z wzdęciami ?

Byłam dna wizycie. Wszystko ok z pomiarów idealnie jak z om 9+4, serduszko słyszałam. Ale dalej jest tak daleko ze lekarz miał problem z usg dopochwowym. Na początku jakby nie mogl znaleść i już myślałam ze nic nie ma 😨
Zrobił usg przez brzuch i było widać jak bobas hasa i byli słychać serduszko. Nawet mam zdjęcie 4d😅

Byłam dna wizycie. Wszystko ok z pomiarów idealnie jak z om 9+4, serduszko słyszałam. Ale dalej jest tak daleko ze lekarz miał problem z usg dopochwowym. Na początku jakby nie mogl znaleść i już myślałam ze nic nie ma 😨
Zrobił usg przez brzuch i było widać jak bobas hasa i byli słychać serduszko. Nawet mam zdjęcie 4d😅
Pokaż zdjęcie:) super że wszystko w porządku :)

@mqmahelenki92 trzymam zatem kciuki za wizytę. U mnie to samo, przed wizytą toalety nie opuszczam😆
@Limonkaaa88 juz niedługo prenatalne cie czekają. Mi jakos ta ciąża szybciej mija niz poprzednia. U mnie dzis 8+0.
Z tymi spodniami to tez uważam że nie ma co się ściskać. Wczoraj kupilam w lidlu leginsy ciążowe i tez pewnie niedługo zaloze. Tak mi bęben wywaliło ze jestem w szoku ze nikt się jeszcze nie domyślił😆

Mówiłyście juz o ciazy w swoim otoczeniu, czy raczej jeszcze ostrożnie podchodzicie do tematu? U mnie wie tylko moja przyjaciółka i siostra męża. Ale pewnie po prenatalnych rozszerzymy grono wtajemniczonych o rodzicow.🙂
Też kupiłam legginsy z lidla :) myślałam, że trochę później zacznę się rozglądać za ciążowymi ubraniami, w sobote na zakupach już kupiłam o rozmiar większe ubrania żeby się zmieścić :)

Tydzień temu powiedziałam dla rodziny i w pracy. Koleżanki z pracy i tak mówiły, że jakaś smutna jestem a mi tylko tak źle było.

Cudnie! 🥰 Jak mi się uda z wizytą w czwartek to też będzie 9+4 u mnie 🙈

reklama
Jejku super gratki ♥️😊zazdro.... Ja mam wizytę dopiero 25.10.....az korci by iść szybciej

Do góry