reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Dziewczyny, a nie wkurzają was teksty innych , że ciąża to nie choroba...tak w sumie wypowiedziane pod kątem tego że kobieta idzie na zwolnienie...?
Pytania a czemu Ty jeszcze pracujesz? Nie dostałaś zwolnienia ? zastanów się może bo wiesz u nas to ktoś tam od raz był na zwolnieniu, tego typu pytania doprowadzają mnie do szału. Planuje pracować tylko do końca miesiąca :)

reklama
W pop
Dziewczyny, a nie wkurzają was teksty innych , że ciąża to nie choroba...tak w sumie wypowiedziane pod kątem tego że kobieta idzie na zwolnienie...?
W poprzedniej ciąży chciałam pracować jak długo się da.. Ale zaczęły się plamienia, potem problemy z szyjka, ciąża leżącą od 25 tc itd itd... Ale przez plamienie szlam na l4 jakoś po 3 miesiącu... Też słyszałam w pracy... a ta i tamta to z brzuchami do końca latały... W pracy była a wieczorem rodzic pojechała.. Puściłam pomimo uszu ale wkurzało to niemiłosiernie... Mimo że przytaknely mi że tak tak jak masz problemy lepiej iść na zwolnienie to i tak swoje "anegdotki" jak to do końca chodziły musiały powiedzieć 😉 w nosie to miałam są sprawy ważne i ważniejsze :)

ale to jak we wszystkim. jedni korzystają "z głową", inni przesadzają "bo im sie nalezy" - taka troche polska mentalnosc :) zgodze sie z Tobą, że do wszystkiego racjonalnie ;) wiec chyba tez Cie rozumiem. Ja akurat nie jestem taka osoba , co uwaza ze sie jej nalezy wiec zabolaly mnie te słowa, bo ide na zwolnienie dla dobra istotki która we mnie rosnie

A jakie masz objawy?
Migreny dosyc silne, mdlosci, wszystko mi smierdzi, zaparcia bolesne chociaz zdrowo sie odzywiam no i straszne wachania nastroju ..asz sama ze soba nie wytrzymuje 🙉😑

W ogóle lekarz mi dziś powiedział,że nie ma pewności czy nie ma dwójki dzieci; zdjęcie I USG wyszło tak słabe... określił wielkość jednego maleństwa. Będę czekać do kolejnej wizyty na usg prenatalne i pewnie wtedy sie dowiem jaka jest prawda. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam. Czy on tam coś faktycznie widział i nie chciał na razie mówić?

Cześć
U mnie termin na 13 maja ,wypada ze jestem w 8 tygodniu ciąży.Byłam już 3 razy na usg ,z dzidzią wszystko ok rozwija się prawidłowo ,serce bije jak dzwon ,jednak mam krwiaka trochę się boje ,póki co biorę zastrzyki fraxiparyne i luteinę dopochwowo ,muszę też dużo leżeć i wypoczywać .Za dwa kolejne usg
Hej 😊 nie ty jedna ty jedna tutaj z krwiakiem, ja też, ale musi być wszystko dobrze 💪

reklama
Do góry