reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Cześć dziewczyny, podglądam Was od jakiegoś czasu, postanowiłam się przywitać 🙈 Ostatnia @ 4.08, 6.09 test negatywny, 11.09 pozytywny. Bety nie robiłam, poleciałam w poniedziałek do lekarza, na razie tylko pęcherzyk ciążowy 6mm. Mam długie cykle i Preglife z uwzględnieniem cyklu ok. 38 dni pokazuje dziś 5+6 i termin na 20.05.22, ale wydaje mi się, ze ciąża może być młodsza. No w każdym razie następna wizyta 4 października i obawiam się, ze do tego czasu mogę zwariować 😵‍💫

reklama
Cześć dziewczyny, podglądam Was od jakiegoś czasu, postanowiłam się przywitać 🙈 Ostatnia @ 4.08, 6.09 test negatywny, 11.09 pozytywny. Bety nie robiłam, poleciałam w poniedziałek do lekarza, na razie tylko pęcherzyk ciążowy 6mm. Mam długie cykle i Preglife z uwzględnieniem cyklu ok. 38 dni pokazuje dziś 5+6 i termin na 20.05.22, ale wydaje mi się, ze ciąża może być młodsza. No w każdym razie następna wizyta 4 października i obawiam się, ze do tego czasu mogę zwariować 😵‍💫
Witaj :)

Dziewczyny doradźcie.. Dostałam skierowanie na badania prenatalne. Teraz z okresu wychodzi mi, że jest to 7+1 tydzień ciazy. Lekarz nie wpisał mi nic innego w kartę ciazy, tylko to, że termin z okresu to 12 maj. Jak będę się umawiać to mówić że to jest 7+1 tak jak wychodzi z okresu? Chodzi mi o to, żeby nie zrobić tego badania za szybko albo za późno... Nie ogarniam tego

U mnie to samo, jak lekarka zaproponowała 4 tyg to az się oburzyłam i od razu zeszła do dwóch 😅 Po 14-15 tyg mogę czekac dłużej :)
mój mi mówił że jak nie dam rady tych dwóch wytrzymać to mam wbić po tygodniu sobie na serduszko popatrzeć tak bez rejestrowania wizyty nawet :) ale staram się wytrzymać :D jeszcze równy tydzień 🙈

a co do mówienia rodzinie to my poczekamy i po prenatalnych powiemy, akurat wtedy mój tata wraca do Polski wiec wtedy zrobimy niespodziankę na przywitanie 😀

Dziewczyny doradźcie.. Dostałam skierowanie na badania prenatalne. Teraz z okresu wychodzi mi, że jest to 7+1 tydzień ciazy. Lekarz nie wpisał mi nic innego w kartę ciazy, tylko to, że termin z okresu to 12 maj. Jak będę się umawiać to mówić że to jest 7+1 tak jak wychodzi z okresu? Chodzi mi o to, żeby nie zrobić tego badania za szybko albo za późno... Nie ogarniam tego
Mnie pytali o datę ostatniej miesiączki

reklama
Do góry