Mi lekarz mówił ze będę musiała jeszcze raz robić dlatego ze tam badają odrazu przeciwciała czy cosA dziewczyny powiedzcie mi. Bo 9.09 byłam na wizycie u lekarki (poszłam dla świetego spokoju sprawdzić, bo bym padła z tego stresu) a teraz w poniedziałek 27.09 idę do docelowego lekarza, tego który jest na oddziale w razie co. Jutro idę na pobranie krwi żeby mieć gotowe wyniki i zastanawiam się czy muszę koniecznie robić grupę krwi?? Mam ja w badaniach z tamtej ciąży wiec przecież mi się nie zmieniła …
reklama
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Ja mam zrobić w połowie przeciwciałaMi lekarz mówił ze będę musiała jeszcze raz robić dlatego ze tam badają odrazu przeciwciała czy cos
I jakoś po 20 tyg zastrzyk
outofthebox
Niektórzy lekarze pozwalają przed 8tyg, reszta poSzczerze nie wiem jak,ale wczoraj słyszałam kilka sekund
@marzycielkaa właśnie chodziło mi stricte o liczbę i skąd ją biorą, bo że są obawy o audio to wiem, obawiają się, ze doppler z audio przegrzewa za mocno zarodek, wiec do 8tyg nie polecają używać. Tylko u mnie tez nie sprawdzili inaczej, w ogóle nie zapisują tego nigdzie, w Polsce widziałam dołączają do opisu USG
outofthebox
U mnie to samo, grupa krwi się nie zmienia, ale jeśli ktoś ma Rh- i miał już ciąże albo poronienie, to trzeba kontrolować ilość przeciwciał przeciwko antygenom czerwonych komórek krwi, żeby nie doszło do konfliktu serologicznegoMi lekarz mówił ze będę musiała jeszcze raz robić dlatego ze tam badają odrazu przeciwciała czy cos
Mama2012/2020/2022
A to u mnie akurat 8 tydzieńNiektórzy lekarze pozwalają przed 8tyg, reszta po
@marzycielkaa właśnie chodziło mi stricte o liczbę i skąd ją biorą, bo że są obawy o audio to wiem, obawiają się, ze doppler z audio przegrzewa za mocno zarodek, wiec do 8tyg nie polecają używać. Tylko u mnie tez nie sprawdzili inaczej, w ogóle nie zapisują tego nigdzie, w Polsce widziałam dołączają do opisu USG
U mnie nic się nie zmieniło ani grupa ani ojciec dziecka. Oboje mamy +. Bez sensu ze każe powtarzać ale nie będę sie kłócić to on sie zna lepiejU mnie to samo, grupa krwi się nie zmienia, ale jeśli ktoś ma Rh- i miał już ciąże albo poronienie, to trzeba kontrolować ilość przeciwciał przeciwko antygenom czerwonych komórek krwi, żeby nie doszło do konfliktu serologicznego
Mama2012/2020/2022
A to może zapytajU mnie nic się nie zmieniło ani grupa ani ojciec dziecka. Oboje mamy +. Bez sensu ze każe powtarzać ale nie będę sie kłócić to on sie zna lepiej
Pytałam właśnie. Bo pytał jaka mam grupę (do karty) mówię o nie pamietam ale plus. I pytałam czy będę musiała jeszcze raz robić oznaczenie to powiedział ze tak. Pytam po co jak krew się nie zmieniła. To powiedział ze robią tam od razu wynik na przeciwciałaA to może zapytaj
Paueczka91
Teraz widze ze w karcie mam wpisane 120 uderzeń a lekarz w poniedziałek tylko się przyglądał chwile... w poprzedniej ciąży (u innego lekarza) na monitorze usg był taki paseczek Z akcja serca i pomiarem, który później był widoczny na zdjęciu.Niektórzy lekarze pozwalają przed 8tyg, reszta po
reklama
Mama2012/2020/2022
To jak trzeba to trzebaPytałam właśnie. Bo pytał jaka mam grupę (do karty) mówię o nie pamietam ale plus. I pytałam czy będę musiała jeszcze raz robić oznaczenie to powiedział ze tak. Pytam po co jak krew się nie zmieniła. To powiedział ze robią tam od razu wynik na przeciwciała
Ja mogłam mieć stare. Tylko później robię combs czy jakoś tak bo mamy konflikt
Podziel się: