reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

A dziewczyny powiedzcie mi. Bo 9.09 byłam na wizycie u lekarki (poszłam dla świetego spokoju sprawdzić, bo bym padła z tego stresu) a teraz w poniedziałek 27.09 idę do docelowego lekarza, tego który jest na oddziale w razie co. Jutro idę na pobranie krwi żeby mieć gotowe wyniki i zastanawiam się czy muszę koniecznie robić grupę krwi?? Mam ja w badaniach z tamtej ciąży wiec przecież mi się nie zmieniła …
Mi lekarz mówił ze będę musiała jeszcze raz robić dlatego ze tam badają odrazu przeciwciała czy cos

reklama
Szczerze nie wiem jak,ale wczoraj słyszałam kilka sekund🥰
Niektórzy lekarze pozwalają przed 8tyg, reszta po:)

@marzycielkaa właśnie chodziło mi stricte o liczbę i skąd ją biorą, bo że są obawy o audio to wiem, obawiają się, ze doppler z audio przegrzewa za mocno zarodek, wiec do 8tyg nie polecają używać. Tylko u mnie tez nie sprawdzili inaczej, w ogóle nie zapisują tego nigdzie, w Polsce widziałam dołączają do opisu USG :)

Mi lekarz mówił ze będę musiała jeszcze raz robić dlatego ze tam badają odrazu przeciwciała czy cos
U mnie to samo, grupa krwi się nie zmienia, ale jeśli ktoś ma Rh- i miał już ciąże albo poronienie, to trzeba kontrolować ilość przeciwciał przeciwko antygenom czerwonych komórek krwi, żeby nie doszło do konfliktu serologicznego

@marzycielkaa właśnie chodziło mi stricte o liczbę i skąd ją biorą, bo że są obawy o audio to wiem, obawiają się, ze doppler z audio przegrzewa za mocno zarodek, wiec do 8tyg nie polecają używać. Tylko u mnie tez nie sprawdzili inaczej, w ogóle nie zapisują tego nigdzie, w Polsce widziałam dołączają do opisu USG :)
A to u mnie akurat 8 tydzień 😁

U mnie to samo, grupa krwi się nie zmienia, ale jeśli ktoś ma Rh- i miał już ciąże albo poronienie, to trzeba kontrolować ilość przeciwciał przeciwko antygenom czerwonych komórek krwi, żeby nie doszło do konfliktu serologicznego
U mnie nic się nie zmieniło ani grupa ani ojciec dziecka. Oboje mamy +. Bez sensu ze każe powtarzać ale nie będę sie kłócić to on sie zna lepiej

Teraz widze ze w karcie mam wpisane 120 uderzeń a lekarz w poniedziałek tylko się przyglądał chwile... w poprzedniej ciąży (u innego lekarza) na monitorze usg był taki paseczek Z akcja serca i pomiarem, który później był widoczny na zdjęciu.

reklama
Pytałam właśnie. Bo pytał jaka mam grupę (do karty) mówię o nie pamietam ale plus. I pytałam czy będę musiała jeszcze raz robić oznaczenie to powiedział ze tak. Pytam po co jak krew się nie zmieniła. To powiedział ze robią tam od razu wynik na przeciwciała 🤷🏻‍♀️
To jak trzeba to trzeba
Ja mogłam mieć stare. Tylko później robię combs czy jakoś tak bo mamy konflikt

Do góry