reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Super ❤️

Dziewczyny ja mam takie obrzydzenie do mięsa, wędlin, od kilku dni mam tylko ochotę na pierogi ruskie i serek wiejski z ciemnym pieczywem 😂
A ja właśnie mam zupełnie odwrotnie 😅 tylko szynkę bym jadła z bułeczką i świeżym ogórkiem 🤩 mogłabym to jeść cały czas . W poprzednich ciążach właśnie odrzucało mnie od mięsa, byłam vege do około 5 miesiąca 😅 w pierwszej ciąży jadłam ciągle płatki Kangus z mlekiem na każdy! Posiłek 😅 piłam litrami herbatę i piłam kakaowe mleczko w tubce 😬 przywaliłam ponad 20 kg a jestem osobą niską bo mam 157 więc się pięknie kulałam pod koniec, w drugiej ciąży odżywiam się bardzo zdrowo i raczej be zmian niż przed ( ogólnie prowadzę zdrowy tryb życia, nawet mam konto na insta w tej tematyce 😏) tetaz mam ochotę zjeść słodkie pozwalam sobie na niewielkie ilości, jedynie na razie to ta biała bułeczka co mi tak smakuję jest średnio zdrowa ,ale nadrabiam warzywami w dalszej części dnia więc ujdzie 😏

reklama
A ja właśnie mam zupełnie odwrotnie 😅 tylko szynkę bym jadła z bułeczką i świeżym ogórkiem 🤩 mogłabym to jeść cały czas . W poprzednich ciążach właśnie odrzucało mnie od mięsa, byłam vege do około 5 miesiąca 😅 w pierwszej ciąży jadłam ciągle płatki Kangus z mlekiem na każdy! Posiłek 😅 piłam litrami herbatę i piłam kakaowe mleczko w tubce 😬 przywaliłam ponad 20 kg a jestem osobą niską bo mam 157 więc się pięknie kulałam pod koniec, w drugiej ciąży odżywiam się bardzo zdrowo i raczej be zmian niż przed ( ogólnie prowadzę zdrowy tryb życia, nawet mam konto na insta w tej tematyce 😏) tetaz mam ochotę zjeść słodkie pozwalam sobie na niewielkie ilości, jedynie na razie to ta biała bułeczka co mi tak smakuję jest średnio zdrowa ,ale nadrabiam warzywami w dalszej części dnia więc ujdzie 😏
Podzielisz się ig ?

Ja mam cały czas uczucie przejedzenia.
Ochotę mam na wszystko czego mi nie wolno.
Z synem miałam ledwo 4 kg, z córka 20 kg ale wszystko raz dwa zeszło.
Ja mam wrażenie że odkąd schudłam mnóstwo kg to zaraz w ciąży wracają.

Ja jedynie stresuje się jak to będzie z dwójką, w pierwszej ciąży nie miałam objawów zadnych, dziecko nir miało kolek no do buntu 2latka żadnego problemu, zawsze uśmiechnięty otwarty dla wszystkich, i wszyscy mnie straszyli zawsze zobaczysz drugie da Ci popalic skoro pierwsze było tak spokojne, w większości znajomych dzieci na prawdę daja popalić, a nasz zawsze dawał spać, nie płakał no kurcze i to mnir stresuje ze drugie jak będzie przeciwieństwem to wyląduje w wariatkowie, bo sobie nie poradzę, takie mam głupie myśli. A jak już się zaczyna ze w tej mam objawy wiec juz jest inaczej niż w pierwszej ciąży to już w ogóle aj :/

Jak Ja dam radę całymi dniami sama z 4-ką, to Ty tym bardziej dasz radę z 2-ką. 😅 załączy Ci się instynkt macierzyński, to wszystko ogarniesz, zobaczysz. 🙂

reklama
Do góry