reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hej kobietki.
Ucichłam, bo sie zmartwiłam, stresowalam, słabe dni i zrobiłam generalny detoks od internetow. Bylam na wizycie 11.09. Pecherzyk, razem z zoltkowym widoczny w dobrym miejscu. Bylam w 6+2 z om ale powiedziala ze nic wiecej nie widac bo najprawdopodobniej ciaza mlodsza o 1,5tyg lub nawet dwa 🤷🏼‍♀️ Dziwne, ze powiedziala ze zarodka nie ma potem podala CRL 1.8mm i cialko zolte, ktore powstaje ok 5+2 wiec nie zgadzaja mi sie te wyliczenia. Powtorka usg 25.09. Ale juz nie mysle negatywnie, poukladalam sobie i juz jest super ! :)
Nadrobilam Was i baaardzo sie ciesze ile pozytywnych wiadomosci z wizyt przynosicie! ❤️❤️🥰

reklama
Udało się ❤

Załączniki

• 20210915_202648.jpg
    20210915_202648.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 96
No to i ja po wizycie. Serduszko i dzidziol jest cale 0.83 cm , ciąża wychodzi 6 t 5 d i termin na 3 maja, ogólnie to on zaczyna robić a tam dwie dzjdzie jakby ja w szoku i mowie ile tam jest ? A on się śmieje i mówi jedna te drugie to ciałko żółte które odpowiada za odżywianie dziecka, no a wielkościowe było identyczne heheh dostałam zestaw badan do zrobienia, następna wizyta 12 października to będzie 11 tydz wiec to jeszcze nie będą te badania 12/13 tydz, że wtedy powie kiedy na nie przyjść, mam pójść na konsultacje dentystyczna koniecznie i wyleczyć jeśli coś nie gra, także no ogolnie super teraz zostało powiedzieć w pracy, jutro podpytam dziewczyn co sądzą, kiedy powiedzieć aj

dzień zaliczam do nawet udanych, jedna tabletka tylko na zgagę i sporo migdałów.
Dzielnie zjadłam kolacje żeby ten cukier ogarnąć , ciekawe co będzie jak się położę 😒😒 oby nie ogień piekielny.

Jejku mi też się ciągle odbija 😩 tylko bym piła zimne napoje z lodówki 😂 co chwile cos wcinam, później cierpię bo mi niedobrze... Aż się obawiam o moja wagę, znów przywale 20 kg to będę później zrzucać jak po pierwszej ciąży 😅

Mnie okresowo dopadają mdłości i jestem bardziej senna, ale w końcu idzie jesień 🙂 Trochę mam takie zawieszenie, jakoś kiepsko ostatnio u mnie z ogarnianiem rzeczywistości. Trochę jak NICOŚĆ z "Niekończącej się opowieści"😁

reklama
Cześć Dziewczyny, podczytuje Was od kliku dni.. Chciałam dołączyć, nie wiem na jak długo, ale może Wy mi coś rozjasnicie bo mam wrażenie, że z wizyty na wizytę jestem coraz głupsza..
Ale od początku, to moja 3 ciąża, mam wspaniałego poltorarocznego synka o którego bardzo długo się staraliśmy. Pierwsza ciąża zakończyła się u mnie w 8tc, z drugiej mam synka.. A z 3 nic nie rozumiem 🤷‍♀️
Wg aplikacji termin mam na 20 maja. W poniedziałek badałam bete i wyszła niska.. 150, progesteron ledwo 5.. Biorę progesteron w końskich dawkach i tak podczas dzisiejszego badania progesteron mam już 11,a beta 210..wiec przyrost poniżej normy. I tu uwaga, udało mi się dostać dzisiaj do lekarza, który zobaczył w macicy pęcherzyk 32mm.. Jak to jest możliwe? Przy tak niskiej becie? Lekarka kazała bete powtórzyć jeszcze za 3 dni.. Ja z tego nic nie rozumiem.. Jak zapytalam lekarki jak to możliwe to powiedziała, no ale jest pęcherzyk wiec o co chodzi? Nie znam się to nie będę dyskutować.. Ale myślicie że z takim przyrostem jest w ogóle szansa?

Do góry