reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Jasno pisze jak jest rozumiany samotny rodzic żeby dostać dodatek. Wiem bo przez 5 lat wychowałam sama syna, ojciec żyje,płaci alimenty więc nie byłam jako samotna.
Chyba,że się nie zrozumiałyśmy.

Nigdy mnie nigdzie nie uznawali jako samotna matkę żeby dostać dodatek.

Jeśli sąd odrzucił to faktycznie jest jako samotna,ale to trzeba najpierw do sądu itp
Byc moze dlatego nie uznali bo mialas płacone alimenty.
moja siostra nie pobiera alimentów, nie ma slubu z ojcem dzieci i pobiera zasiłek jako samotna matka.

Na wszystko żeby tylko nie dać

Dokladnie. Ja przez to, że wyszlam za mąż, mam zabrane w sumie prawie 600zł. Do pracy nie mogę iść, bo pobieram świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawną córkę. Cale szczęście, że mąż właśnie zmienił pracę na dużo lepiej płatną, bo wcześniej te 600zl nie raz uratowało nam tyłki. My juz doszliśmy do wniosku, ze dostają tylko alkoholicy i nieroby. A zwykli, szarzy ludzie to już nieważne. Patrzą na dochód, a nie patrzą, że są opłaty, przedszkole. Szkoda gadać.

Teraz to w ogole jest tak, ze czlowiek ktory uczciwie pracuje, placi składki i inne gowna, rodzi dziecko i ma wielkie gowno od państwa bo jak co do czego to na wszystko „za duzo” zarabia.
a ci co nie pracuja, bo „szlachta nie pracuje” dostaja kase na wszystko bo im sie nalezy 🤬 nie wykazują dochodów przez co łapią sie na kazda pomoc finansowa.

Dokladnie. Ja przez to, że wyszlam za mąż, mam zabrane w sumie prawie 600zł. Do pracy nie mogę iść, bo pobieram świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawną córkę. Cale szczęście, że mąż właśnie zmienił pracę na dużo lepiej płatną, bo wcześniej te 600zl nie raz uratowało nam tyłki. My juz doszliśmy do wniosku, ze dostają tylko alkoholicy i nieroby. A zwykli, szarzy ludzie to już nieważne. Patrzą na dochód, a nie patrzą, że są opłaty, przedszkole. Szkoda gadać.

dokładnie tak. Nawet wczoraj rozmawiam z sąsiadka ze jeden sąsiad to żyje tylko z opieki i mówi ile oni mogą im płacić. To jej mówię ze widocznie wystarczająco bo caly czas chodzi nawalony, jedzenia nie kupuje (rodzice maja sklep) a odkąd żyje 31 lat nigdy nie widziałam go w pracy. A dzieci w domu była 10😱 żyli tylko z opieki. Jak zaczęli płacić 500+ to najmłodsze było już po 18😅

Teraz to w ogole jest tak, ze czlowiek ktory uczciwie pracuje, placi składki i inne gowna, rodzi dziecko i ma wielkie gowno od państwa bo jak co do czego to na wszystko „za duzo” zarabia.
a ci co nie pracuja, bo „szlachta nie pracuje” dostaja kase na wszystko bo im sie nalezy 🤬 nie wykazują dochodów przez co łapią sie na kazda pomoc finansowa.
W punkt.

reklama
Do góry