A to nie wiemJest jeszcze takie co jest dużo więcej,ale nie pamiętam już.
reklama
Na wszystko żeby tylko nie daćNa wszystko.
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Dokładnie tak.Na wszystko żeby tylko nie dać
Ale spoko,dostaniemy po 500 lub 1000
K
Kropka.88
Gość
Jasno pisze jak jest rozumiany samotny rodzic żeby dostać dodatek. Wiem bo przez 5 lat wychowałam sama syna, ojciec żyje,płaci alimenty więc nie byłam jako samotna.
Chyba,że się nie zrozumiałyśmy.
Byc moze dlatego nie uznali bo mialas płacone alimenty.Nigdy mnie nigdzie nie uznawali jako samotna matkę żeby dostać dodatek.
Jeśli sąd odrzucił to faktycznie jest jako samotna,ale to trzeba najpierw do sądu itp
moja siostra nie pobiera alimentów, nie ma slubu z ojcem dzieci i pobiera zasiłek jako samotna matka.
olguu
Aktywna w BB
Na wszystko żeby tylko nie dać
Dokladnie. Ja przez to, że wyszlam za mąż, mam zabrane w sumie prawie 600zł. Do pracy nie mogę iść, bo pobieram świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawną córkę. Cale szczęście, że mąż właśnie zmienił pracę na dużo lepiej płatną, bo wcześniej te 600zl nie raz uratowało nam tyłki. My juz doszliśmy do wniosku, ze dostają tylko alkoholicy i nieroby. A zwykli, szarzy ludzie to już nieważne. Patrzą na dochód, a nie patrzą, że są opłaty, przedszkole. Szkoda gadać.
Mama2012/2020/2022
A uznane dzieci są?Byc moze dlatego nie uznali bo mialas płacone alimenty.
moja siostra nie pobiera alimentów, nie ma slubu z ojcem dzieci i pobiera zasiłek jako samotna matka.
Bo jak są to jasno pisze na decyzji kiedy się należy.
No chyba że nie wiem potraktowali ja mega ulgowo
zresztą mniejsza z tym
K
Kropka.88
Gość
Teraz to w ogole jest tak, ze czlowiek ktory uczciwie pracuje, placi składki i inne gowna, rodzi dziecko i ma wielkie gowno od państwa bo jak co do czego to na wszystko „za duzo” zarabia.
a ci co nie pracuja, bo „szlachta nie pracuje” dostaja kase na wszystko bo im sie nalezy nie wykazują dochodów przez co łapią sie na kazda pomoc finansowa.
a ci co nie pracuja, bo „szlachta nie pracuje” dostaja kase na wszystko bo im sie nalezy nie wykazują dochodów przez co łapią sie na kazda pomoc finansowa.
Dokladnie. Ja przez to, że wyszlam za mąż, mam zabrane w sumie prawie 600zł. Do pracy nie mogę iść, bo pobieram świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawną córkę. Cale szczęście, że mąż właśnie zmienił pracę na dużo lepiej płatną, bo wcześniej te 600zl nie raz uratowało nam tyłki. My juz doszliśmy do wniosku, ze dostają tylko alkoholicy i nieroby. A zwykli, szarzy ludzie to już nieważne. Patrzą na dochód, a nie patrzą, że są opłaty, przedszkole. Szkoda gadać.
dokładnie tak. Nawet wczoraj rozmawiam z sąsiadka ze jeden sąsiad to żyje tylko z opieki i mówi ile oni mogą im płacić. To jej mówię ze widocznie wystarczająco bo caly czas chodzi nawalony, jedzenia nie kupuje (rodzice maja sklep) a odkąd żyje 31 lat nigdy nie widziałam go w pracy. A dzieci w domu była 10 żyli tylko z opieki. Jak zaczęli płacić 500+ to najmłodsze było już po 18
Mama2012/2020/2022
W punkt.Teraz to w ogole jest tak, ze czlowiek ktory uczciwie pracuje, placi składki i inne gowna, rodzi dziecko i ma wielkie gowno od państwa bo jak co do czego to na wszystko „za duzo” zarabia.
reklama
Mama2012/2020/2022
dobranoc
Podziel się: