reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny a jak u was z dostępnością lekarzy? Ja już się powoli zaczynam denerwować... Najpierw prenatalne odwołane bo doktorowa na kwarantannie i musiałam szukać kogoś innego na już, teraz mój lekarz prowadzący i wizyta odwołana. Czy któraś z was ma podobny problem? Pocieszające jest to, że wszystkie tu mamy termin na maj, a wtedy może być już korzystniejsza sytuacja ale co do tego czasu...

reklama
Ja nie mam problemów z dostępnością lekarzy (prywatnie) a na prenatalne umowilam sie do 3 lekarzy żeby w razie ich lub mojej kwarantanny mieć mozliwowsc wykonania badania. Na polowkowe tez sie umowie do 3 lekarzy w roznych terminach i najwyzej odwolam te niepotrzebne

Dziewczyny, dorwalo mnie zaparcie i strasznie mnie bolą jelita. Co mogę zjeść/ wziąć żeby pomogło?
Dziewczyny a jak u was z dostępnością lekarzy? Ja już się powoli zaczynam denerwować... Najpierw prenatalne odwołane bo doktorowa na kwarantannie i musiałam szukać kogoś innego na już, teraz mój lekarz prowadzący i wizyta odwołana. Czy któraś z was ma podobny problem? Pocieszające jest to, że wszystkie tu mamy termin na maj, a wtedy może być już korzystniejsza sytuacja ale co do tego czasu...
U mnie na szczęście takiej sytuacji nie było i mam nadzieje ze nie będzie ☹️

U mnie nie ma problemu z tym, że jakby jeden ginekolog wypadł z grafiku to skierują mnie do innego. Nie wiem jak jest w przypadku wizyt na NFZ. Jeśli chodzi o prywatne wizyty to raczej nie ma problemu, bo jak nie ten lekarz to inny. Zawsze można się umówić praktycznie od ręki przez pewien znany portal ;)

Ja do tej pory nie miałam problemów z dostępnością do lekarza, ale w sumie byłam chyba tylko 2 razy. Teraz mam mieć wizytę w poniedziałek 23.11 (jutro muszę zadzwonić i się zapisać) i mam nadzieję, że odbędzie się normalnie :)

Ja mam lux med to nawet na łapu capu coś się da ogarnąć. Chociaż lepiej oczywiście chodzić do tego samego jak się ma go już obczajonego...

Hej dziewczyny czy wy już czujecie ten ścisk w brzuchu jakby było coraz mniej miejsca? Bo ja tak i szczerze to nie jest fajne a to dopiero będzie 14 tydz

reklama
Hej czy miałyście przypadek na jakimś usg, że żołądek dziecka był niewidoczny? Byłam dziś u lekarza u tego co robił usg 1trymestru i powiedział, że żołądek jest niewidoczny (16tc), powiedział, że tak się zdarza i że jest to do kontroli, a na usg 1trymestru wpisał żołądek widoczny i faktycznie było widać na usg.

Do góry