reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Mój synuś też ma teraz 4 latka. Więc jak by mi się udało na maja to wyjdzie równe 5 lat bo młody też z maja :) Ale on to bardzo chce rodzeństwo. Najbardziej ze wszystkich naciska :) ja dopiero dziś w nocy miałam owulacje więc jeszcze dwa tygodnie poczekam ;)
Mok syn też jest chętny na rodzeństwo już męczy od jakiegoś czasu nawet były już wyrzuty że to nigdy mu chyba brata nie urodze. Coz nie zawsze wychodzi wtedy kiedy się chce. Ale powiem mu jak już będę po wizycie u lekarza.

reklama
Mok syn też jest chętny na rodzeństwo już męczy od jakiegoś czasu nawet były już wyrzuty że to nigdy mu chyba brata nie urodze. Coz nie zawsze wychodzi wtedy kiedy się chce. Ale powiem mu jak już będę po wizycie u lekarza.
Wreszcie się doczeka :) mój chce siostrzyczke:) Ale to jest niemożliwe bo u mojego M takie silne geny że same chłopaki w rodzinie :) A podobni do siebie kropla w krople :)

Trochę zazdroszczę takiej różnicy wieku, tez bym chciała. No, ale nie ma co narzekać, byle były zdrowe dzieciaki :)
Ee dasz radę:) kto jak nie my kobiety ? :)
Mam w rodzinie sporo.dzieciakow rok po roku i bliźniaków :) fajnie się dzieciaki wychowują, dużo się kłócą Ale za to idą jednym tempem :)
Mamy takich co jeden ma 4 lata i jest cichutki i grzeczny A jego brat 2 lata wygadany bardziej od tamtego, odpieluchowany i jeszcze do 10 liczy:) także jest bardzo dużo plusów tak małej różnicy :)

Wreszcie się doczeka :) mój chce siostrzyczke:) Ale to jest niemożliwe bo u mojego M takie silne geny że same chłopaki w rodzinie :) A podobni do siebie kropla w krople :)
U mnie tak samo mąż ma 3 braci lekarz mówił że może za 4 razem dziewczynka się uda. Ale ja tam w to nie wierzę. Synek chciał siostrę ale mąż cjce 2 syna i tak sie dogadali 🤣 A ja chce żeby było zdrowe o żeby je donosic...

Ee dasz radę:) kto jak nie my kobiety ? :)
Mam w rodzinie sporo.dzieciakow rok po roku i bliźniaków :) fajnie się dzieciaki wychowują, dużo się kłócą Ale za to idą jednym tempem :)
Mamy takich co jeden ma 4 lata i jest cichutki i grzeczny A jego brat 2 lata wygadany bardziej od tamtego, odpieluchowany i jeszcze do 10 liczy:) także jest bardzo dużo plusów tak małej różnicy :)
Dzięki za miłe słowa :). Na początku będzie ciężko, ale jak już są dzieciaki starsze to pięknie się patrzy na ich wspólne dorastanie.
A czas tak szybko leci, ze zanim się obejrzę to już będa mieli po kilka lat i będą fajnym zgranym rodzeństwem. Na to liczę :D

U mnie tak samo mąż ma 3 braci lekarz mówił że może za 4 razem dziewczynka się uda. Ale ja tam w to nie wierzę. Synek chciał siostrę ale mąż cjce 2 syna i tak sie dogadali 🤣 A ja chce żeby było zdrowe o żeby je donosic...
Masz rację, najważniejsze aby było zdrowe :) z całego serca Ci tego życzę :)
Dzięki za miłe słowa :). Na początku będzie ciężko, ale jak już są dzieciaki starsze to pięknie się patrzy na ich wspólne dorastanie.
A czas tak szybko leci, ze zanim się obejrzę to już będa mieli po kilka lat i będą fajnym zgranym rodzeństwem. Na to liczę :D
Tak na pewno będzie :) A czas leci bardzo szybko, mój jutro do przedszkola (już poszedł spać bo nie może się doczekać:) ). A rok temu płakał że nie chce tam isc bez mamy :)

@K.A Mam 3,5 miesięcznego synka, więc jak mi się uda, to będzie rok po roku 😜 Będziemy się wspierać, jak coś 😉
Podziwiam za odwagę :) ja się trzy lata decydowalam na następne ;)

reklama
Raczej stara mamusia. Za 3 tygodnie kończę 36 lat. Późno wyszłam za mąż - dopiero rok temu - postanowiliśmy nie czekać z mężem długo na drugą pociechę, bo nie mamy już tyle sił, mój organizm też lelawy, a poprzednią ciążę zniosłam trochę źle, a połóg dla mnie był koszmarem. Boję się, że jak odczekam 3/4 lata, to potem nie dam rady i będzie jeszcze gorzej.

Ale żeby nie było, doszłam już do siebie całkowicie i mam błogosławieństwo od swojego ginekologa, jeśli chodzi o kolejne starania 😉

Do góry