reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Super, ze z Waszymi maleństwami wszystko dobrze! Bardzo się ciesze ❤

dziewczyny a jak Wasze brzuszki ciążowe? Ja dzisiaj 9+6 i dopiero dzisiaj zauważyłam delikatne wypuklenie podbrzusza😊 a jak u Was?

Ja byłam w szoku jak zobaczyłam coś w okolicach 10+2. 😅 I od tamtej pory do dziś 12+6 wydaje mi się, że jest taki sam. Niestety w ulubione jeansy się juz nie dopnę pomimo,że waga stoi. 🙈🤣

Super, ze z Waszymi maleństwami wszystko dobrze! Bardzo się ciesze ❤

dziewczyny a jak Wasze brzuszki ciążowe? Ja dzisiaj 9+6 i dopiero dzisiaj zauważyłam delikatne wypuklenie podbrzusza😊 a jak u Was?

U mnie 9+5 i trochę się wypina, ja tego tak nie dostrzegam ale wzrok męża bezcenny :p
Lada chwila trzeba będzie się rozglądać za spodniami ciążowymi (poza dresami oczywiście) - macie jakieś może polecenia?

Dziewczyny jak u Was z kawą? Zawsze byłam miłośniczką kawy, jednak jak zaszłam w ciążę od razu z niej zrezygnowałam i nawet nie przyszło mi to z trudem, bo na samą myśl o niej było mi niedobrze. Teraz jednak w 13+4 tygodniu nabrałam wielkiej chęci na kawę. Boję się jednak, czy nie jest ona szkodliwa dla dziecka, opinie są podzielone. Wiem, że może wypłukiwać witaminy i minerały z organizmu, ale czy naprawdę jest szkodliwa? Chciałabym chociaż raz w tygodniu sobie na pyszną kawkę pozwolić, ale się boję. 😟

Dziewczyny jak u Was z kawą? Zawsze byłam miłośniczką kawy, jednak jak zaszłam w ciążę od razu z niej zrezygnowałam i nawet nie przyszło mi to z trudem, bo na samą myśl o niej było mi niedobrze. Teraz jednak w 13+4 tygodniu nabrałam wielkiej chęci na kawę. Boję się jednak, czy nie jest ona szkodliwa dla dziecka, opinie są podzielone. Wiem, że może wypłukiwać witaminy i minerały z organizmu, ale czy naprawdę jest szkodliwa? Chciałabym chociaż raz w tygodniu sobie na pyszną kawkę pozwolić, ale się boję. 😟

ja jako miłośniczka kawy przeczytałam kilka artykułów i właściwie wszyscy zgodnie mówią, że kawa w małej ilości (jedna - dwie filiżanki dziennie) nie jest szkodliwa ;) chyba na początku ciąży ewentualnie może szkodzić, w momencie zagnieżdżania zarodka ale później chyba jak najbardziej można pić

A ja sobie na 1-2 w tygodniu pozwalam, gdyż tez bardzo lubię. 😅 Dodatkowo wg najczęstszych zaleceń spotyka się żeby nie przekroczyć 200/300mg kofeiny na dobę, a to maksymalnie 2/3 niezbyt mocne kawy na 24h. ;) Także luz kochana. :)

Wszystkie testy mają bardzo podobne jak nie identyczne czułości.
Polecam artykuł mamyginekolog, tam jest wszystko na temat tych testów 🙂

Plus nifty pro ma ubezpieczenie z tym, że trzeba wtedy stos papierów dostarczyć, ale to wszystko jest w umowie.

reklama
Do góry