reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Myślę, żę to jest bardzo dobre nastawienie :D Czasem chyba lepiej wiedzieć mniej... :D

Uch, też sama mam dosyć intensywne bóle macicy :/
Jedyne co mam to dostałam infekcji grzybicznej, dostałam pigułki pochowowe... :/ Podobno to sie zdarza, ze względu na zmianę pH kobiet ciąży.

W ten czwartek mam wizytę, będzie to wizyta po 5 tygodniach, trochę zacznam sie stresować, bo mam nadzieję, że dziecko urosło proporcjonalnie to czasu, który minął :/
Też czekam na badania prenatalne, mam iść z mężem, to będzie pierwszy raz jak zobaczy dziecko :D
Napewno wszystko będzie w porządku. Tego wam życzę. 🙂 Idziesz z mężem? To znaczy, że prywatna wizyta tak? Bo na NFZ, to chyba nigdzie nie wpuszczają ojców.

reklama
Napewno wszystko będzie w porządku. Tego wam życzę. 🙂 Idziesz z mężem? To znaczy, że prywatna wizyta tak? Bo na NFZ, to chyba nigdzie nie wpuszczają ojców.
Mieszkam w Czechach. I prenatalne są państwowo, podobno nawet "każą" chodzić z partnerem na badania :D Kwestia czy się coś nie zmieniło, przez pandemię, narazie nastawiamy się, że pójdziemy razem :)

W prywatnych możliwa jest wizyta z Mężem? W medicoverze niestety nie pozwalają: Jedyne co Mąż widzi to zdjęcia + ostatnio podczas prenatalnych nagrali CD:)

Właśnie tutaj ginekolog jest państwowy, ale tutaj to wygląda tak, jak prywatny w Polsce. Nie musze płacić za wizyty (przed ciążą trzeba płacic do 10 zł za wizytę za jednorazowe narzędzia). A za całą ciążę za dodatkowe USG mam dopłacić 500 zł.
I własnie tez w tym pakiecie jest też możliwość wizyty z mężem.

O ile sie nic nie zmieni, oczywiście :/

Mieszkam w Czechach. I prenatalne są państwowo, podobno nawet "każą" chodzić z partnerem na badania :D Kwestia czy się coś nie zmieniło, przez pandemię, narazie nastawiamy się, że pójdziemy razem :)

Właśnie tutaj ginekolog jest państwowy, ale tutaj to wygląda tak, jak prywatny w Polsce. Nie musze płacić za wizyty (przed ciążą trzeba płacic do 10 zł za wizytę za jednorazowe narzędzia). A za całą ciążę za dodatkowe USG mam dopłacić 500 zł.

Świetne rozwiązania 🙂 Ja pomimo prywatnych wizyt jedyne co mam to tak jak Dziewczyny - zdjęcia i płytę z usg 🙄 Jednak jakiś czas temu kupiliśmy detektor tętna, więc Tomek ma choć namiastkę obecności Maluszka 🙂

Chciałam bardzo prowadzić ciążę w Czechach. Mamy dosc blisko do granicy. Jednak aktualna sytuacja temu nie sprzyja. Pojawia się ryzyko, że nagle zamkną granice i będziemy musieli szukać na szybko na miejscu. Zdjęcia muszą Mężowi wystarczyć. Na szczęście to nasza druga ciąża, więc mógł to przeżywać ze mną przy pierwszej córce :)

reklama
W prywatnych możliwa jest wizyta z Mężem? W medicoverze niestety nie pozwalają: Jedyne co Mąż widzi to zdjęcia + ostatnio podczas prenatalnych nagrali CD:)
Ja zawsze chodzę z mężem (prywatnie). Na razie byliśmy 2 razy i teraz w poniedziałek mam kolejną wizytę i też będzie ze mną mąż i synek. Lekarz nie robi z tego tytułu żadnych problemów :) to chyba, więc zależy od konkretnego lekarza.

Do góry