reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny ja dostałam właśnie jakiegoś plamienia/krwawienia nie wiem jak to nazwać... wróciłam do mieszkania i tak czułam ze coś ze mnie leci ale wcześniej tez tak miałam wiec nie przywiązywałam do tego uwagi. Idąc do łazienki niestety na bieliźnie zauważyłam dość duża plamę z krwi, tak samo na papierze... jestem przerażona, dzwoniłam już do ginekolog ma mi o 15 wysłać receptę na luteinę i duphaston..tak strasznie się boje ze mogę poronić :(

Dziewczyny ja dostałam właśnie jakiegoś plamienia/krwawienia nie wiem jak to nazwać... wróciłam do mieszkania i tak czułam ze coś ze mnie leci ale wcześniej tez tak miałam wiec nie przywiązywałam do tego uwagi. Idąc do łazienki niestety na bieliźnie zauważyłam dość duża plamę z krwi, tak samo na papierze... jestem przerażona, dzwoniłam już do ginekolog ma mi o 15 wysłać receptę na luteinę i duphaston..tak strasznie się boje ze mogę poronić :(
A na badanie nie dała rady cię gdzieś wcisnąć? A jak dostaniesz leki to co dalej? Do następnej wizyty musisz czekać? Wiem, że się czasami nie da, ale chyba bym wolała żeby ktoś mnie zbadał.

Kochana a który to tydzień?
Pamiętaj ze nie zawsze krew oznacza poronienie ( ja wariowałam bo po luteinie pojawia sie beżowy śluz ale narazie jest ok, albo podrażnienie od aplikatora albo termim miesiączki)w piątek wizyta wiec zobaczymy co jest grane
I powiedz mi czy to jest żywa krew czy bardziej stara brązowa?

Kochana a który to tydzień?
Pamiętaj ze nie zawsze krew oznacza poronienie ( ja wariowałam bo po luteinie pojawia sie beżowy śluz ale narazie jest ok, albo podrażnienie od aplikatora albo termim miesiączki)w piątek wizyta wiec zobaczymy co jest grane
I powiedz mi czy to jest żywa krew czy bardziej stara brązowa?
Bardziej taka brązowa.. jakby wymieszana ze śluzem. 6+4 t.c :(

Witam!
Jestem Kasia i też mam termin na maj🤗 ja z tych co ciągle panikują i czekają na kolejną wizytę u lekarza, żeby przekonać się, że wszystko jest ok! Na razie pierwszy trymestr to ciężki okres: bóle brzucha (brałam duphaston, ale źle dział na żołądek, więc zmieniono na luteine, na szczęście bóle już przeszły), mdłości całodzienne, zmęczenie, problemy z trawieniem itd.🤣 oby do 2 trymestru. Teraz jeszcze nabawiłam się jakiegoś zapalenia pochwy, więc jest wesoło. A że jestem chodząca hipochondria to nie jest kolorowo. Czy są tu też takie panikary jak ja?

Moja uwaga też stoi, waha się +- 0, 5 kg. Myślę, że chudną kobiety, które mają mdłości, lub wymioty i mniej jedzą. Ja jem normalnie, nie więcej niż przed ciążą, ani nie mniej, a mdłości żadnych nie mam, tylko odrzuca od kawy i od alkoholu jak nawet o nim pomyślę 😃 Na samym początku ciąży miałam wilczy apetyt.
No nie wiem czy osoby, które mają mdłości to mniej jedzą :D Wszystko zależy od przypadku. Ja mam na przykład całodniowe mdłości na które pomaga tylko jedzenie... i tym sposobme jem więcej niż przed ciążą, a waga rośnie rośnie rośnie ;) Na razie ok. +1kg (a to dopiero 10t+4d z OM i 9t+6d z USG)

Jak czułam że nadchodzi zapalenie zawsze stawałam nad umywalką lub nad wanną w łazience chwilę polewalam pierś ciepłą wodą i później lekko ugniatalam żeby mleko zeszło i poodtykaly się kanaliki. Boli nawet bardzo ale pomaga. Czasem miałam tak że leciało takim cieniutkim strumieniem i nagle taki upływ mleka że grubh strumień jak nie wiem... więc wiedziałam że działa bo ulga po była niemalze natychmiastowa.
Hmm... u mnie to raczej nie zadziała. Mi mleko nigdy tak samo z siebie nie wypływało. Kilka kropel, żeby do tego jakiś lek młodemu podać to tak a większe ilości nie wychodzą tak same z siebie. Moje dziecko zawsze się musiało napracować i dość mocno ssać :D

reklama
Do góry