reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny nie ignorujecie proszę opryszczki w ciąży. Moja kuzynka dostała opryszczkę w 4/5 miesiacu ciąży, a później poopryszczkowe zapalenie mózgu. Pół ciąży spędziła w szpitalu. Ma tez spore zaniki pamięci 😢
Pytanie czy to była opryszczka pierwotna ?
Bo faktycznie jeśli już się kiedyś przed ciążą miało to nie powinna narobić szkód Ale to prawda trzeba być czujnym.
Ja żałuję że przełozylam wizytę z poniedziałku na środę bo chce już być po. Tym bardziej zdolowalam się po przykrych informacjach ....

Miała z Was któraś biegunkę ? Mdłości trzymają mnie od tygodnia a wczoraj pół dnia miałam biegunkę . Zastanawiam się czy to z powodu ciąży czy moze grypa żołądkowa bądź zatrucie
Tak ja miałam i to kilka razy w ciągu dwóch tygodni.
Ja mam pierwszą wizytę dopiero za tydzień w poniedziałek. Już coraz bardziej nie mogę się doczekać :) chciałabym żeby to był ten poniedziałek bo miałam taką możliwość żeby się umówić. Ale mój lekarz nie ma nic przeciwko żeby odbyła się później bo wszystko będzie jasne na jednej wizycie.

reklama
Byłam na pierwszej wizycie 5t5d był pęcherzyk i pęcherzyk zoltkowy. Na tamten moment ok ale główka pracuje czy jest serduszko i czy bije
Ja też byłam w tym czasie na pierwszej wizycie i było to samo, dwa tyg później był zarodek z serduszkiem . Te czekanie na wizytę żeby sprawdzić czy jest zarodek było długie ale byłam dobrej myśli i wszystko było idealnie. Teraz po tych przykrych wiadomościach sama zaczęłam się stresować co będzie dalej a kolejna wizyta dopiero za 3tyg 🙄 chyba same się nakręcamy

Ja też byłam w tym czasie na pierwszej wizycie i było to samo, dwa tyg później był zarodek z serduszkiem . Te czekanie na wizytę żeby sprawdzić czy jest zarodek było długie ale byłam dobrej myśli i wszystko było idealnie. Teraz po tych przykrych wiadomościach sama zaczęłam się stresować co będzie dalej a kolejna wizyta dopiero za 3tyg 🙄 chyba same się nakręcamy
U mnie w tym dniu wg om był sam pecherzyk ale usg pokazało że to 5+0 więc jeśli faktycznie ciąża młodsza jest to ok ale jeśli nie to w 5t5 d już powinno być widać choć ciałko żółte, za 2 tyg mam ponowne usg i zobaczymy... Objawy ciążowe mam, piersi strasznie bolą i wyglądają jak u dojnej krowy😜 i mdlosci się pokazały, brzuch też zaczynam czuć... Ale jestem dobrej myśli. Żadnych plamień nie mam a wręcz przeciwnie śluzu białego jest trochę, co chwilę muszę bieliznę zmieniac

U mnie w tym dniu wg om był sam pecherzyk ale usg pokazało że to 5+0 więc jeśli faktycznie ciąża młodsza jest to ok ale jeśli nie to w 5t5 d już powinno być widać choć ciałko żółte, za 2 tyg mam ponowne usg i zobaczymy... Objawy ciążowe mam, piersi strasznie bolą i wyglądają jak u dojnej krowy😜 i mdlosci się pokazały, brzuch też zaczynam czuć... Ale jestem dobrej myśli. Żadnych plamień nie mam a wręcz przeciwnie śluzu białego jest trochę, co chwilę muszę bieliznę zmieniac
Musimy być dziewczyny dobrej myśli bo inaczej zwariujemy :) u mnie pęcherzyk z ciałkiem zoltkowym wczoraj widoczny z om 5t1d, ale owi miałam szybciej i to jest 5t4d. Za dwa tygodnie będziemy widziały piękne serduszka ❤️

Ja żałuję że przełozylam wizytę z poniedziałku na środę bo chce już być po. Tym bardziej zdolowalam się po przykrych informacjach ....

Miała z Was któraś biegunkę ? Mdłości trzymają mnie od tygodnia a wczoraj pół dnia miałam biegunkę . Zastanawiam się czy to z powodu ciąży czy moze grypa żołądkowa bądź zatrucie
Ja w poprzednich dwóch ciazach dość często miałam biegunkę

Byłam na pierwszej wizycie 5t5d był pęcherzyk i pęcherzyk zoltkowy. Na tamten moment ok ale główka pracuje czy jest serduszko i czy bije
To ja jak bylam w szpitalu to byly dni 5plus coś i też tylko to widzieli, na kontroli za tydzień u gina, lekarz mówił że jest serduszko i zarodek 😊 ja teraz sie boję czy zarodek się rozwija i czy bije serduszko ;)

reklama
Do góry