reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Trochę nie w temacie. Jagoda to starsza córka czy chciana druga?😁 a dlaczego masz mieć darmowe prenatalne jeśli można zapytac? U mnie różnica między porodem a ciąża to 5 miesięcy, więc będą rok po roku🙈🙈🙈
Starsza ma na imię Róża 😊 Młodsza jak będzie dziewczynka to Lila, a jak chłopak to Artur 😉
Różnica miała być mniejsza, ale to życie pisze nam swój scenariusz i czasem życie nie idzie w parze z pragnieniami. W tym roku dopiero, po ponad 5 latach, kupiliśmy swoje mieszkanie. I to tak trochę dziwnie, bo mieszkanie kupiliśmy małe, 52m2, dwie sypialnie i salon z kuchnią. Miał być dla 3 osób, będzie dla 4. Marzę o tym, by w przyszłości zmienić je na dom, ale zobaczymy co życie przyniesie 😉

reklama
A czemu darmowe - nie wiem. Pani mi zaproponowała, że mogę usg zrobić w szpitalu. A jeśli bym chciała zrobić testy z krwi to już wtedy odpłatnie.

Czekam na wyniki online...
Dziewczynki ktore mają już potwierdzoną ciąże,powiedzcie mi jakie macie wyniki progesteronu?
Zaraz się loguję i sprawdzam.

Trochę nie w temacie. Jagoda to starsza córka czy chciana druga?😁 a dlaczego masz mieć darmowe prenatalne jeśli można zapytac? U mnie różnica między porodem a ciąża to 5 miesięcy, więc będą rok po roku🙈🙈🙈
Ja również prenatalne będę miała darmowe. Mamy prywatną opiekę od pracodawcy Medicover

reklama
Boże napisałam, chciałam zrobić zdjęcie i się wszystko skasowało 😂 dobra jeszcze raz. Tak więc wróciłam od lekarza i ciężko było znaleźć serduszko bo zarodek przykleił się do ścianki brzucha i ciężko było je znaleźć przez USG dopochwowe więc robił też USG przez brzuch. W końcu po 10 minutowych poszukiwaniach z przerwą na siku udało się zlokalizować bijące serduszko 😊 nie mierzył tętna ale powiedział że bije szybko i wszystko jest ok. Pogratulował i wypisał kartę ciąży 😊 po zmierzeniu wyszło mu że zarodek ma ok 3 mam ale tak jak mówię ciężko było zmierzyć. Z drugiej strony wg wielkości pęcherzyka wyszło 6+5 a wg crl 5+6 więc w sumie nie wiem co myśleć...

Do góry