Z_zaskoczenia
Fanka BB :)
1 dziennieJa biorę tabletki "pregna plus" takie mi zalecił lekarz bo to nie tylko kwas foliowy ale i żelazo i inne witaminy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
1 dziennieJa biorę tabletki "pregna plus" takie mi zalecił lekarz bo to nie tylko kwas foliowy ale i żelazo i inne witaminy
Na pewno dasz sobie radę. Ja uczyłam się w 2 poprzednich ciążach. Teraz na szczęście mam spokój bo już mam studia skończone wszystko da radę jeśli się chce.
Ile wogole macie l
Ja do ginekologa idę dopiero za tydzień więc wtedy myślę mi coś przepisze innego, narazie kupiłam tylko kwas foliowyJa biorę tabletki "pregna plus" takie mi zalecił lekarz bo to nie tylko kwas foliowy ale i żelazo i inne witaminy
Ja też i zastanawiam się czy mój nie wykracze z tymi bliźniakami bo brzuch mi wyskoczył a zaparć nie mam więc to trochę dziwne w tym tygodniuMam tak wzdęty brzuch że wyglądam jakbym w 5miesiacu juz byla...
Ja biorę 1 tabletkę, zaczęłam brać jak zobaczyłam 2 kreski na teścieDziewczyny ile bierzecie tabletek dziennie kwasu foliowego i ile ma u was jedna tabletka jednostek bo na moim pisze 1-2 tabletka dziennie(dziś kupiłam) i nie wiem czy brać jedna czy dwie.
Ja biorę Prenatal Uno (nie wiem, czy nazwa jest poprawnie widoczna to dodam też tak: Pre*na*tal U*no) i tam jest jakiś Folactiv 800ug, co chyba odpowiada tej standardowej dawce 400 kwasu foliowego.Dziewczyny ile bierzecie tabletek dziennie kwasu foliowego i ile ma u was jedna tabletka jednostek bo na moim pisze 1-2 tabletka dziennie(dziś kupiłam) i nie wiem czy brać jedna czy dwie.
Ja 21
mam nadzieje ze dam radę, jedynie studiuje kierunek na którym mam laboratoria.. teraz większość zajęć mam zdalnie a na uczelnie mam chodzić 2 razy w tygodniu. Jednak laboratoria odbywac się beda normalnie, liczę na to ze będę mogła na nie uczęszczać
Ja też rodziłam jak miałam 21 lat I do końca studiowałam Ale zaocznie za to dojezdzalam 250 km na studia skończyłam wcześniej semestr A tydzień później urodziłam przedwcześnie. Także broniłam się we wrześniuDasz radę dziewczyno ! Ja mam 27 i 6 letniego syna
Wiesz co ginekolog raczej nie przepisuje witamin, może coś polecić ale decyzja które i tak należy do Ciebie. Poczytaj sobie i coś wybierz...ginekolog po prostu poleci Ci te od których przedstawiciela handlowego dostał jakiś prezent niestety tak to działa. Mój mówi, że tak naprawdę obojętne, które się bierze ważne, żeby miały kwas foliowy 400 i Wit D 2000 a reszta składu już trochę mniej ważna chyba, że ktoś ma jakieś niedobory, ale w tamtej ciąży raczej dawał próbkę 3 Prenatal Uno a w tej Pregna DHA, bo po prostu takie gratisy dostał ja w pierwszej brałam ten Prenatal to i teraz to samo pociągnę.Ja do ginekologa idę dopiero za tydzień więc wtedy myślę mi coś przepisze innego, narazie kupiłam tylko kwas foliowy