reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2020

Z 800 na 1100, ale dzisiaj się podwoiła 2300 [emoji18]

Na usg 0,6cm pęcherzyk, ciałko żółte i widać echo zarodka, więc będzie dobrze, dzisiaj mnie wypuszczają [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Z usg 5t2d, z miesiączki 6t2d, ale wykluczyli pozamaciczną i powinno być już wszystko w porządku [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Dobra wiadomość [emoji3531]

reklama
Cześć
Prawdopodobnie dołączę do Waszego grona :) Termin @ na dzisiaj, wczoraj robiłam test i ledwo widoczna kreska, dzisiaj powtorzylam i wydaje mi się, że jest dużo ciemniejsza. Pozdrawiam
Witaj w naszym majowym gronie :)

Dziewczyny to jakie macie wstępne terminy porodu ? U mnie lekarz wyliczył na 1 maja [emoji55]
Jestem prawie rok po CC i boje się ,że znów ją będę miała. Pierwsza źle.wspominam , bo w sumie 16 h rodziłam , miałam skurcze krzyżowe i na dodatek dobre kilka dni nie spałam , bo mnie przepowiadające męczyły... Chciałabym urodzić sn , ale położna mówiła ,że mam wadę miednicy, dlatego nie urodziłam Helenki naturalnie. Jak wroce do mojej ginekolog to zapytam ją jakie badania muszę zrobić ,żeby mieć pewność.

Z 800 na 1100, ale dzisiaj się podwoiła 2300 [emoji18]

Na usg 0,6cm pęcherzyk, ciałko żółte i widać echo zarodka, więc będzie dobrze, dzisiaj mnie wypuszczają [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Z usg 5t2d, z miesiączki 6t2d, ale wykluczyli pozamaciczną i powinno być już wszystko w porządku [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Gratulacje !!
teraz dużo sił i odpoczynku :)

Witaj w naszym majowym gronie :)

Dziewczyny to jakie macie wstępne terminy porodu ? U mnie lekarz wyliczył na 1 maja [emoji55]
Jestem prawie rok po CC i boje się ,że znów ją będę miała. Pierwsza źle.wspominam , bo w sumie 16 h rodziłam , miałam skurcze krzyżowe i na dodatek dobre kilka dni nie spałam , bo mnie przepowiadające męczyły... Chciałabym urodzić sn , ale położna mówiła ,że mam wadę miednicy, dlatego nie urodziłam Helenki naturalnie. Jak wroce do mojej ginekolog to zapytam ją jakie badania muszę zrobić ,żeby mieć pewność.

Mój termin według aplikacji 7 maj :) Do lekarza wybieram się dopiero 19.09 więc wtedy wszystko się potwierdzi :)

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Wczoraj ordynator nie dawał żadnych szans, ledwo się doszukiwali tego maleńkiego pęcherzyka, już się nastawiłam na najgorsze, a dzisiejsza beta i usg zmieniły wszystko, pęcherzyk był widoczny od razu, moja mała silna fasoleczka sobie poradziła [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Mój termin 29.04 ale pewnie wyjdzie maj. Wg aplikacji 6 tydzień 3 dzień.
U mnie według aplikacji jest to 6 tydzień i 2 dzień i też mi wylicza na 29 kwietnia termin. Akurat moje urodziny. [emoji1] Natomiast w kalkulatorze z neta wychodzi 6 maj. Zgłupiałam, nie wiem czym się sugerować, który termin jest bliższy prawdy. [emoji54]

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Wczoraj ordynator nie dawał żadnych szans, ledwo się doszukiwali tego maleńkiego pęcherzyka, już się nastawiłam na najgorsze, a dzisiejsza beta i usg zmieniły wszystko, pęcherzyk był widoczny od razu, moja mała silna fasoleczka sobie poradziła [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Super Gratulacje. Teraz już bedzie dobrze :)

reklama
A ja z pytaniem.
Dajecie póki co na wstrzymanie z "fafa-rafa" ze swoimi panami?? Czy normalnie jak zwykle?
Pamiętam jak w pierwszej ciąży 5 lat temu lekarz na początku kazal się wstrzymać/ja plamilam-luteina/a teraz to tak dumie i dumie.... ;)

Do góry