reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Gosika88, to powinnaś dostać normalnie wyplate z Twojego zakładu pracy [emoji6]
Średnia jest z 12miesiecy plus płacone mam za soboty i niedziele (normalnie pracuje tylko w dni robocze) także u mnie wypłata jest większa niż normalnie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem juz dlugo na l4 (astma)od samego piczatku ciazy i wyplate mam na czas.Przyszly mi nowe objawy ciazy bol w pachwinach zwlaszcza jak sie podnosze to mam wrazenie ze mi sie tam wszystko rozejdzie .powiem o tym przy najblizszej wizycie. A moj mlody idzie w sobote do dentysty.Odczekalismy troche bo ostatnio jak zobaczyl przychodnie to w placz.Ale teraz obiecalam mu drewniana droge z mostami tunelem do samodzielnego skladania .Obiecalam ze mu kupie jak bedzie u dentysty buzie otwieral i bedzie grzeczny.A ta dentystka jest super do niczego nie zmusza i ma podejscie .

Gosika88 nie znam się na prawie, ale jak firma ma jeden NIP to chyba ogólnie Was liczą.

Sredec1982 laktator wstrzymuje laktację. Naturalne ssanie przez dzidzię.

Hej. My po połówkowym. Wszystko jak narazie dobrze no i jak wszystko bedzie dobrze Zuzia bedzie miala braciszka :) az z tego po badaniach kupilismy pajacyk i body :) bo po Zuzie wiekszosc typowo dziewczecych bo maz wtedy szalal ha ha ha

Sredec1982 laktator wstrzymuje laktację. Naturalne ssanie przez dzidzię.
Nie, nie zgodzę się z Tobą!
Jest sporo badań naukowych, które przeczą temu co piszesz. Laktator wspomaga laktację. Da się dziecko karmić mlekiem matki - jeśli się chce, bo wielki udział w dobrej laktacji ma nasza głowa - bez karmienia piersią i to przez dowolnie długi okres czasu - vide oddziały ze skrajnymi wcześniakami, gdzie matki przez długie miesiące są w stanie odciągać pokarm SKUTECZNIE, bez choćby jednego przystawienia dziecka do piersi.

PS: Tu znalezione na szybko badania. Nie ma tu czystego wychwalania zalet laktatorów - nie taki jest cel badań naukowych, bo trzeba pokazać też minusy, czyli np. to, że rośnie liczba matek, które świadomie wybierają karmienie swoim mlekiem, ale bez karmienia piersią - ale jest uczciwe oddanie im miejsca we współczesnym karmieniu piersią.
Link do: Breast pumps as an incentive for breastfeeding: a mixed methods study of acceptability
Link do: A Double-Edged Sword: Lactation Consultants' Perceptions of the Impact of Breast Pumps on the Practice of Breastfeeding
Link do: Breast-feeding and pumping: 7 tips for success (poradnik karmienia bardzo dużej kliniki z USA)

Gratuluję udanych wizyt.

No bez przesady z tym hamowaniem laktacji przez laktator.

Wg mnie połowa w głowie siedzi. A czy pobudzanie laktatora czy przez dziecko to wynik podobny. Są po prostu osoby które choćby na głowie stanęły karmić nie mogą i pokarmu mieć nie będą. Znam kilka takich.

Wg mnie dyskusja czy laktator jest ok czy nie jest bez sensu.

Najważniejsze, żeby wszystko szło zgodnie z naszym planem czy wybierzemy kp, kpi, mm, rodzaj porodu, sposób rozszerzania diety. Bez względu na wybraną opcję, ważne by się dobrze czuć z tym wyborem, bo wtedy jest duża szansa, że zadowolone będą osoby najbardziej zainteresowane: dziecko i rodzice.

A z laktatorem już wspominałam: mam koleżankę, która bez dokarmiania mm kpi bliźniaczki przez 1.5 roku a nawet po 2mcach przerwy udało jej się wznowić laktację i pokarmiła kpi jeszcze trochę

cześć dziewczyny :) tak dawno mnie tu nie było, czas leci jak oszalały, dopiero chwaliłam sie jak to po badaniach w 12 tc, a to juz 24 :o pytanie do mam które mają już dzieci kochane są tu jakieś mamusie, którym na usg wychodziło, że będzie dziewczynka, nawet na prenatalnych (jeśli robiły) a okazało się, że urodził się synuś? cały czas mówią nam ,ze bedzie córeczka i na pierwszych prenatalnych i na połówkowych też,ale co niektórzy straszą mnie ,że i tak może być synek,a ja mam takiego fioła na punkcie różowych ciuszków haha wiem, że nigdy nie ma 100% i pewnym powinno się być po porodzie, ale ciekawa jestem czy miał ktoś tak nawet to prenatalnych :)

reklama
cześć dziewczyny :) tak dawno mnie tu nie było, czas leci jak oszalały, dopiero chwaliłam sie jak to po badaniach w 12 tc, a to juz 24 :o pytanie do mam które mają już dzieci kochane są tu jakieś mamusie, którym na usg wychodziło, że będzie dziewczynka, nawet na prenatalnych (jeśli robiły) a okazało się, że urodził się synuś? cały czas mówią nam ,ze bedzie córeczka i na pierwszych prenatalnych i na połówkowych też,ale co niektórzy straszą mnie ,że i tak może być synek,a ja mam takiego fioła na punkcie różowych ciuszków haha wiem, że nigdy nie ma 100% i pewnym powinno się być po porodzie, ale ciekawa jestem czy miał ktoś tak nawet to prenatalnych :)
Sąsiadka miała tak do porodu, musieli wózek wymienić, bo cały był różowy w białe groszki hihi ale teraz jest gender, to wiesz ;)

Do góry