reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Jakby nie było wybór imienia to ważna rzecz i determinuje całą przyszłość dziecka, by się nie śmiali, by źle nie kojarzyli, by nie brzmiało zbyt odjechanie...

reklama
Nie da się jednak dogodzić i trafić we wszystkie gusta, rodzice świadomie podejmują tą ważną decyzję. Fajnie by było tak trafić, by dziecko lubiło swoje imię :).

Dobry wieczór dziewczyny.

Ja cały weekend spędziłam u mamy i babci w Berlinie także było super...trochę spacerków zaliczonych...zoo dzieciaki zachwycone no i oczywiście zakupy.. szału nie było ale najważniejsza dla mnie była niemiecka chemia. Lecę kłaść Olę spać i sama też się chyba legnie bo nie pospalam

To super weekend, a zoo w Berlinie bardzo mi się podobało akurat zaliczyliśmy w tym roku wracając z wakacji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I szczerze pisząc- gdy ponad 10 lat temu dawałam swojemu synowi na imię Dawid spotkałam się z prawdziwym ostracyzmem, a że to żydowskie imię (sic!)- no tak, przecież Jezus był Polakiem ;) itd. Jednak byłam pewna swojej decyzji i do dziś nie żałuję. Dziś też Dawidów jest coraz więcej, w 2006r. wierzcie mi, nie było ich tylu...

Nie da się jednak dogodzić i trafić we wszystkie gusta, rodzice świadomie podejmują tą ważną decyzję. Fajnie by było tak trafić, by dziecko lubiło swoje imię :).
inna sprawa, że nie znam absolutnie nikogo kto będąc nastolatkiem lubił swoje imię, a z kolei pod koniec studiów to już większość ludzi swoje imiona lubiła ;)

Chociaż czasami rodzice starają się za wszelką cenę o oryginalność i żeby imię nie było w top 10 popularnych imion [i tak np. moja przyjaciółka bardzo poważnie rozważała dla swojego synka imię Samson, na szczęście zmieniła zdanie ;) ]

I szczerze pisząc- gdy ponad 10 lat temu dawałam swojemu synowi na imię Dawid spotkałam się z prawdziwym ostracyzmem, a że to żydowskie imię (sic!)- no tak, przecież Jezus był Polakiem ;) itd. Jednak byłam pewna swojej decyzji i do dziś nie żałuję. Dziś też Dawidów jest coraz więcej, w 2006r. wierzcie mi, nie było ich tylu...
Ja 10 lat temu bulam pewna co do imienia Daniel o do tej pory uwazam to za sluszny wybor [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mono zgadzam się z Tobą, może przyjść taki czas, że nie przepada się za swoim imieniem. Co innego nie lubić go, a co innego się wstydzić, bo rodzice mieli tego dnia przebłysk jakiejś fantazji ;)

Do góry