reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Jasmina, mam podobne odczucia w przypadku mojej co Ty w przypadku swojej córci. Od połówkowych była główką w dół, czkawkę czułam niemalże w pochwie, bo jeszcze wyjątkowo nisko siedziała, aż tu nagle w zeszłym tygodniu czkawka nad pępkiem, kopniaki nogami nisko i rwa kulszowa taka, że po ścianie chodzę. Wydaje mi się, że teraz siedzi na tyłku. Mam nadzieję, że wróci do poprzedniej pozycji :/ W sumie ja zrobiłam mojej mamie taki numer - cała ciąża główką w dół, a na porodówce nagle tyłkiem do wyjścia.

reklama
Dzień dobry :)
Ale produkujecie od rana :)
Moje dziecko też nie jadło słodyczy do 2,5 lat. To samo z TV. Teraz jej wydzielamy, żeby nie było za dużo. Chociaż i tak może jedynie żelki, ewentualnie jakieś lizaki i chrupki, wiec dużego wyboru nie ma. Na codzień pije cały czas wodę. Buntuję się jak latem ciągle ktoś kupuje jej wody smakowe. To samo ze słodyczami, co jej żałujesz. Mąż też czasami za dużo rozpieszcza ja słodkim.

Miała któraś do czynienia z golarka damska? Boję się depilatora, a na maszynki krocie wydaję, bo mam z tym duży problem. Teraz nawet samej ciężko mi się ogolic, bo jak się powyginam, to brzuch zaraz boli. Myślałam o golarce remington, ale nie wiem czy to zda egzamin.

Ja mam depilator elektryczny. Można się przyzwyczaić do bólu, ale większość bikini i tak jadę maszynką. Na tym etapie ciąży strasznie to już upierdliwe.

Tak spojrzałam na listę rozpakowanych kwietniówek i zauważyłam, że większość porodów do tej pory zakończyła się CC. Mam wrażenie, że obecnie łatwiej o poród CC niż SN, więc zastanawiające, że niektórzy chcą za to nawet płacić. Z drugiej strony cesarki zawsze są wcześniej, więc może naturalne dopiero się posypią akurat w przypadku tej grupy. Ciekawe jak będzie u nas.

Boliwia ja daję radę maszynką. Normalnie to używam depilatora do golenia nóg, ale w ciąży jakoś nie daję radę tym, a maszynką to pod prysznicem szybko mi idzie.

Niesia to mogą być planowane cesarki ze względów medycznych

Dziewczyny zabieram sie za robotę :) torba i pranie :)

Ja tez miałam depilator i wiem, że nie dam rady. Ta golarka jest w zestawie z trymerem.

Niesia, ja miałam mega ciężki poród, a i tak teraz nie chciałabym cesarski. Jakoś łudzę się, że z drugim pójdzie łatwiej ;) zwłaszcza, że szyjka juz mi się skraca i rozwarcie na opuszek tez juz jest. Mam nadzieję, że przez to będzie szybciej :) plusem porodu naturalnego jest to, że po dwóch godz juz wstaje się i normalnie funkcjonuje. Po 6 tyg juz można sport uprawiać. I to mnie przekonuje najbardziej. Ale może być różnie i czasami brak efektów porodu i robią cesarkę.

Moja siostra chodziła po 2 tygodnie z rozwarciem, ciąże obydwie przenosiła i jeszcze zakończone były cesarkami. Wiec to różnie bywa.

reklama
Depilator to zuuuo! [emoji23] ja używam takiej maszynki z wymienianymi ostrzami na bateryjki. Daje radę, ale z pomocą lusterka. Planowałam zakup tego pistoletu laserowego z philipsa, ale koszt jest taki, że się mam duuuuze watpliwości.

Do góry