reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam sie i ja:) u nas noc długa i z przerwami na siku i inne harce :D wstałam z uśmiechem i wypoczęta. Mój A ma druga zmianę wiec cały tydzien będziemy zaczynać od śniadań do lozka :D
Dzis mam wizyte u lekarza med pracy. Mam nadzieje, ze to ostatnia wizyta. Nie chce mi sie do niego jeździć i odpowiadać tak samo na te same pytania... Wizyta u gin dopiero 18 :/ dziewczyny ktore miały wizyty co mc, macie już spotkania z lekarzami co 2 tyg?

reklama
cześć laski
nie spałam od 4-7 ... makabra.... ciągnie mnie coś w plecach , jakieś wiązadła? poza tym muszę otwierać nad ranem okno, bo mi duszno i w ogóle źle... teraz "leżę i pachnę" ale jak leżę też mi źle...

Kameleonleon też ten kocyk zakupiłam - bardzo fajny i myślę, że na wiosnę i letnie wieczory super będzie!

A ile tego wapna wzięłaś? Bo wapno to słabe jest na alergię, dlatego dobrą dawkę i zobaczyć co się dzieje. A jak nie działa nic kompletnie, nie widzisz różnicy, to przyczyna jednak inna. No wiesz, przez zmiany hormonalne skóra reaguje u nas swędzeniem, no ale nie wszędzie jak piszesz… Dawaj znać jak tam. No i bio-oil też odstaw na moment – faktycznie dobrze ktoś tu radził. Inaczej powtarzałabym badania… dłonie swędzą?

Basi ja miałam wizyty co miesiąc czasem nawet 5 tyg różnicy między wizytami, a teraz od ostatniej wizyty mamy widywac sie co 3 tyg.

Maui badania mam dopiero z soboty wiec nie ma co powtarzać. Dłonie i stopy to akurat najmniej mnie swędzą, a już napewno nie wnętrze dłoni i podbicia stóp jak w cholestazie. Moze kupię jakiś emolient do mycia dla dzieci i zobaczę. Pamiętam że kiedyś coś takiego przed ciążą miałam i nie wiadamo było co to i samo przeszło po jakimś czasie.

KAMELEON No to możemy teraz zbiorowo wykluczyć cholestazę po takiej informacji :nerd:

Zostaje uczulenie na coś co wcierasz, albo na coś co zjadasz... albo na cos w czym pierzesz:happy:
Weź kochana tego wapna więcej i może pomoże a nie zaszkodzi

Witam i ja :) ja dziś tez noc miałam Kijowa spać nie mogłam jak uslam to było po 24 i do tego dwa razy wstałam na siku i później o 5 maz budzik i uslam to o 5 20 przyszedł i kurtkę wyciągał z szafy i znowu się obudziłam :/ później juz spałam ale tak na czują i o 9 wstałam puściłam pranie zrobiłam śniadanie i teraz chwile oglądam tv :D

Hej witam się z Wami wkraczając w 33 tc wg "moja ciąża" :) zostało mi jeszcze 54 dni w teorii...
U nas dzisiaj słonecznie <hurrra> i bojowy dzień, bo córka wraca do przedszkola po 3 tyg przerwie. Zobaczymy z jakim zapałem...
U mnie teraz wizyta u poloznej18go, po 6 tyg, a później wg wykazu ma być juz co 2 tyg. Co do skurczy to czuje takie miesiaczkowe, ale zaniedbalam ostatnio magnez i dlatego wrocily
GosiaLew płukanki z wody i soli lub jakiś *spam* na gardło. Mam nadzieje, ze szybko Ci przejdzie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace mamy :)

reklama
Do góry