Ja w sobotę teraz robie urodziny razem z mężem bo jesteśmy z stycznia tydzień później idziemy do kuzyna dwa tygodnie później do brata od męża a trzy tygodnie później idziemy do mamy cały styczeń przeleci w tym jeszcze 17 kolęda teraz czekam na kuzynke bo ma wpaść na pogaduszki a też jest w ciąży tylko tyko ze dopiero w 12 tygodniu
reklama
Ewaa-dam - cieszę się, że do nas wróciłaś. Mam nadzieję, że historia twoja i twojej kruszynki skończy się szczęśliwie. Będę za was trzymała kciuki.
I też mi się głupio zrobiło po przeczytaniu tego posta. Ja tu marudzę, że mam kiepski humor, że płaczę z byle powodu, że się boję, a inni mają naprawdę poważne problemy. Chyba muszę wziąć się w garść.
Ja dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Przy czym nie były to takie standardowej zajęcia, na które będę chodzić razem z moim P. (te zaczynam w przyszłym tygodniu), ale taki dodatkowy wykład poświęcony karmieniu piersią i problemom z tym związanym. W sumie nic ciekawego nie było - wniosek z wykładu jest taki, że jak są tylko jakieś problemy (nawał mleczny, zastój, obrzęk itp), to należy regularnie karmić dziecko i w różnych pozycjach
I też mi się głupio zrobiło po przeczytaniu tego posta. Ja tu marudzę, że mam kiepski humor, że płaczę z byle powodu, że się boję, a inni mają naprawdę poważne problemy. Chyba muszę wziąć się w garść.
Ja dzisiaj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Przy czym nie były to takie standardowej zajęcia, na które będę chodzić razem z moim P. (te zaczynam w przyszłym tygodniu), ale taki dodatkowy wykład poświęcony karmieniu piersią i problemom z tym związanym. W sumie nic ciekawego nie było - wniosek z wykładu jest taki, że jak są tylko jakieś problemy (nawał mleczny, zastój, obrzęk itp), to należy regularnie karmić dziecko i w różnych pozycjach
Kaylla to bardzo ważne. Równomierne schodzenie pokarmu uchroni Cie przed takimi dolegliwościami z jakimi walczę ja. Pół roku. Ropnie piersi to najgorsze co mi sie przytrafiło patrząc tak ginekologicznie. I ani antybiotyk, ani czyszczenie... Boje sie ze jak przyjdzie pokarm to bedzie jeszcze gorzej.
A co do wyrzutów sumienia, każda z nas dziewczyny ma watpliwości i mega pokłady hormonów wiec to ze mamy gorszy dzień, płaczemy bez powodu... Taki urok ciazy grunt zeby była równowaga
A co do wyrzutów sumienia, każda z nas dziewczyny ma watpliwości i mega pokłady hormonów wiec to ze mamy gorszy dzień, płaczemy bez powodu... Taki urok ciazy grunt zeby była równowaga
Kaylla to bardzo ważne. Równomierne schodzenie pokarmu uchroni Cie przed takimi dolegliwościami z jakimi walczę ja. Pół roku. Ropnie piersi to najgorsze co mi sie przytrafiło patrząc tak ginekologicznie. I ani antybiotyk, ani czyszczenie... Boje sie ze jak przyjdzie pokarm to bedzie jeszcze gorzej.
Ja nie twierdzę, że to jest ważne, bo wiem, że jest. Tylko zamiast opowiedzieć o tym pokrótce podczas standardowych zajęć, to rozwlekanie tego na 45 minutową prezentację nie ma zbyt wiele sensu. De facto, w kółko powtarzały się te same informacje.
Wioleta93
Fanka BB :)
Moja koleżanka która jest teraz w 32tyg. wczoraj dostała skurczy i prawdopodobnie na dniach urodzi. Przeraża mnie wizja tak wczesnego porodu, chociaż niby mówią że malutki jest duży i sobie poradzi :-(
Najgorszy tydzien jak dla mnie. Naprawdę jak słyszę 32, to mi sie słabo robi. Chciałabym go przespać. Trzymam kciuki za koleżankę! Ale jesli jest pod opieka lekarzy i mówią ze da radę, trzeba wierzyć ze bedzie dobrze.
Dlaczego najgorszy?
reklama
Wioleta93
Fanka BB :)
Ona jest już pod opieką lekarzy, dostaje zastrzyki na rozwój płucek i mówią że mały spokojnie da radę. Cała akcja podobno przez infekcję nerek której nawet nie czuła.
Basia a jeśli mogę spytać to co było maluszkowi? Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj.
Basia a jeśli mogę spytać to co było maluszkowi? Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj.