reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny a używacie już kremów na brzuch ?? Macie jakieś, które możecie polecić ??

Ja używam bio oil, jak skończę opakowanie to mam olejek z eucerina. Ja jestem zdania jak afrodyta, że jak mają być rozstępy to i tak bęą, wiec najdroższe kremy nie pomogą. Ale z drugiej strony jak skóra nie jest elastyczna to i rozstępy łatwiej powstają. Ja mam sucha skórę w ciąży więc się smaruję. Po pierwszej rozstępów nie miałam, ale cały czas smarowałam się oliwką w żelu.Bio oil dodatkowo usuwa rostępy już istniejące i moje koleżanki sobie chwaliły.

large_1444968379apteka_internetowa_gemini_eucerin_naturalny_olejek_pielegnacyjny_przeciw_rozstepom_125ml.jpg
Bio-Oil_i28535_d380x380.jpg

reklama
Evelina, ja mam wrażenie, że mój brzusio stoi w miejscu :)

Malutka nie martw się tym, brzuszek ma jeszcze czas żeby się wybić a Ty zdążysz jeszcze się nim naciszyć :-)

Co do badań prenatalnych to jak poinformowałam moją ginekolog o tym, że moja siostar urodziła się z wadą genetyczną i przeżyłą zaledwie 2 godziny to stwierdziła, że to nie jest wskazanie, aby dać mi skierowanie. Jeżeli mi takie co by się zdażyło to owszem. Co do połówkowych to też nie wykonuje, bo nie ma takiego dobrego sprzętu.
Głupia zołza i tyle. Po przebojach z nią już nigdy do niej nie pójde.
Co prawda zaczynam teraz chodzić do innego lekarza, ale prosić się nie będe,
wole się wybrać na dobre usg i zapłacić i bez łaski

A Wy połówkowe będziecie miały wykonywane na nfz?

Jeszcze chciałam tylko dodać.
W razie jakby wyszło coś niedobrego w trakcie tych badań to można już w łonie matki 'ratować' dzidziusia.

Magica widzę, że też Poznań :) Uważaj, bo jeszcze razem na porodówce wylądujemy:-D

Szkoda, że ten BioOil jest tak drogi. Ja muszę w jakiejś aptece internetowej go zamówić, bo jak Pani w aptece takiej osiedlowej mi rzuciła ceną, to o mało co zawału nie dostałam. Za 60ml podała mi cenę 49,99 zł. Gdzie w internetowych aptekach w takiej cenie można znaleźć 200ml.
Moja kuzynka właśnie sobie bardzo go chwaliła na blizny i rozstępy już istniejące, może mi się uda zminimalizować moją okropną po wyrostku. Wiecie, że nawet lekarz w Egipcie się z niej śmiał? :tak:

Szkoda, że ten BioOil jest tak drogi. Ja muszę w jakiejś aptece internetowej go zamówić, bo jak Pani w aptece takiej osiedlowej mi rzuciła ceną, to o mało co zawału nie dostałam. Za 60ml podała mi cenę 49,99 zł. Gdzie w internetowych aptekach w takiej cenie można znaleźć 200ml.
Moja kuzynka właśnie sobie bardzo go chwaliła na blizny i rozstępy już istniejące, może mi się uda zminimalizować moją okropną po wyrostku. Wiecie, że nawet lekarz w Egipcie się z niej śmiał? :tak:

Jeszcze w rossmanach lub superpharmach bywają w promocji, czasem w niezłej cenie są.
Moja blizna po wyrostku też nie lepsza i na nią nic nie pomoże. Mam zrobioną wysoko, dużą i jest cała rozlazła. Robiony miałam zabieg w 1999.

Ja kupiłam teraz Palmersa dlatego ze sie naczytalam ze bio-oil mam wic A a nie powinno sie wit A zwlaszcza na wczesnym etapie wiec zostawie go na później. Wczesniej kupilam oliwke z Jonhsona ale tak mnie uczuliła że szok.

W labie dzis meeeeega kolejka , czekalam godzine chociaz na drzwiach wywieszka ze kobiety w ciazy poza kolejnoscia , ale czekalam, jak zobaczylam ze 9:30 a pobieraja tylko do 10 a moja kolejka wcale sie nie zmniejsza bo ciagle male dzieci poza kolejka to sie wkurzylam i skorzystalam z przywileju wejscia poza kolejka, ale tylko dlatego sie odwazylam bo dziewczyna wyszla przedemna w ciaxy i powiedziala ze dostala o ochrzan ze tyle czekala w takim skupisku ludzi.
A Wy korzystacie z przywilei pozakolejkowych ?

Ja też stosuję Palmersa. Chociaż ja osobiście nie jestem fanką takich kosmetyków o kakaowym/czekoladowym/waniliowym itp zapachu, więc muszę się przyzwyczaić.

Jeszcze w rossmanach lub superpharmach bywają w promocji, czasem w niezłej cenie są.
Moja blizna po wyrostku też nie lepsza i na nią nic nie pomoże. Mam zrobioną wysoko, dużą i jest cała rozlazła. Robiony miałam zabieg w 1999.
Ja miałam operację w 2007 roku, w grudniu. Wtedy jeszcze nie robili laparoskopią. Przez jakiś czas smarowałam Cepanem, ale przestałam później.

Ja kupiłam teraz Palmersa dlatego ze sie naczytalam ze bio-oil mam wic A a nie powinno sie wit A zwlaszcza na wczesnym etapie wiec zostawie go na później. Wczesniej kupilam oliwke z Jonhsona ale tak mnie uczuliła że szok.

W labie dzis meeeeega kolejka , czekalam godzine chociaz na drzwiach wywieszka ze kobiety w ciazy poza kolejnoscia , ale czekalam, jak zobaczylam ze 9:30 a pobieraja tylko do 10 a moja kolejka wcale sie nie zmniejsza bo ciagle male dzieci poza kolejka to sie wkurzylam i skorzystalam z przywileju wejscia poza kolejka, ale tylko dlatego sie odwazylam bo dziewczyna wyszla przedemna w ciaxy i powiedziala ze dostala o ochrzan ze tyle czekala w takim skupisku ludzi.
A Wy korzystacie z przywilei pozakolejkowych ?
Mi zapach Palmersa nie odpowiada, wąchałam go w tej szkole rodzenia i dla mnie straszny zapach.

U mnie w laboratorium nie ma takiej kartki, albo jej jeszcze nie zauważyłam :D ale gdyby była pewnie bym się wpieprzyła. Już tak mam :)
W mojej miejscowości można umawiać się na badania poza godzinami 7-8. Np. jak ktoś ma maluszka i nie chce z nim siedzieć w kolejce to dzwoni i umawia się na konkretną godzinę.
Pamiętam, jak robiłam badania w maju i przyszła kobieta w 7-8 miesiącu. Siedziało nas tam z 10 osób, byłam jedyna, która powiedziała, że ma wejść przede mną, ale inni nawet się nie odezwali. Siedziały tam kobiety, faceci i nic. Zero reakcji! Jaka ja wkurzona wychodziłam na tych ludzi. Ja na miejscu tej kobiety bym weszła bez kolejki, ona i tak musiała czekać tam kolejne 2h bo miała glukozę. A te 3 minuty co by zbawiły tych ludzi?

reklama
Do góry