reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Olcia, bosko! Ja w ogole nie mogłam zakumac jak możesz miec bete poniżej 2? W ogole tego nie mogłam zrozumieć bo to nawet nie jest ciąża. Super ze sie wyjaśniło pozytywnie :-) :-) :-)

reklama
Mart81 no niestety nie moge sie z Toba zgodzic. Owszem wyrazac swoje zdanie mozesz, jednak robisz to w bardzo nieprzyjemny sposob. A Twoje argumenty w ogole nie przekonuja.nie potrzebnie chyba sie odezwalam, bez obrazy ale szkoda mi czasu na takie nic nie wnoszace dyskusje . Podsumowujac - milej pracy do samego dnia porodu, ja - juz za miesiac - tj w 3 miesiacu skorzystam z Twoich podatkow i bez powodu ,a co wazniejsze bez wyrzutow sumienia :-) pojde na l4 i nie bede "nic" robila ile tylko wlezie :-). Lub - jak kto woli- zrobie sobie wielomiesieczne wakacje za free.

Olciaa - ciesze sie bardzo, ze tak to wszystko wyszlo :-) daj znac jutro po wizycie.

Ja tez nie mogłam zrozumieć bo w tym samym dniu zrobiłam test ciążowy i pozytywny wiec juz w ogóle miałam glowe pusta yhh ale tak to jest jak siedzi baba nie kumata mówisz jej jedno a ona i tak swoje i zrobila betę ktoś robi sie razem z testem papa
Chciałam dodac zdjęcie ale nie mogę z Tel

DrAsia jestem tego samego zdania :D nie po to pracujesz zeby nie moc skorzystać z tego przywileju i iść na l4 100% platnego :) takze korzystaj z naszych podatków jak i twoich i twojego męża do konca ciąży i później na macierzyńskim :D

Ostatnia edycja:
DrAsia bravo! :-) i oby wiecej takich uszczypliwości i ironii. Ja sobie w takim razie z przyjemnością przyznam medal ;p bo chyba jednak mi sie należy. A Twoja reakcja tylko utwierdza mnie w moim przekonaniu :-)

Nie byłam nieprzyjemna, nie napisałam nic personalnie do nikogo, podalam przykłady o jakich sie słyszy i ktore sa moim zdaniem nadużyciem i sa nie w porządku.

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny zakończmy temat po co się kłócić ... Na macierzyńskim tez z podatków mamy i nikt nie narzeka ale dobra ciach temat ...

Jak tam wasze i waszych partnerów wicie gniazda? :D bo mój K to pelna para remontuje pokój :) ale to tez ze względów bezpieczeństwa bo teraz mieszkamy na samej górze schody strome itp a zreszta pokój ten teraz jest za maly ale i tak nie mogę się doczekać aż dom juz będzie do zamieszkania :D

My z rzeczy remontowych nic nie będziemy robić, bo 2 lata temu kupiliśmy mieszkanie, które remontowaliśmy w całości. Musimy jedynie od nowa urządzić miejsce dla dzidzi.:-)
Idę szykować córcie do spania i kładę się razem z nią :-D

Olciaa no i super, szkoda tylko przez tępo babkę twoich łez i nerwów.

Imagination gratuluję udane wizyty

Ja jeszcze tak w kwestii naszych podatków: to bardziej są marnowanie na bezsensowne biurokrację w urzędach, wydawanie pieniędzy jak leci, budynki z marmuru, meble drogie itp. niż zwolnienia ciążowe. Więc jest chyba wymuszony rent i innych świadczeń socjalnych.

Olcia oł je! Mega się ciesze, no to teraz oby pęcherzyk rósł i wszystko było ok, kciuki zaciśnięte!!! :)

U mnie mega mdłości, szczególnie rano, dzisiaj w pracy ledwo wysiedziałam, cały czas bym spała. Od kawy mnie odrzuciło, już niebardzo wypiję :p

A w piątek wizyta - trochę się stresuje...

reklama
Olciaa super wieści!

Ewaa-dam no jak masz taką pracę to rzeczywiście możesz szybko iść na zwolnienie. Dowiedz się jak by wyszło z tym awansem a potem już ich nie oszczędzaj :) wypocznij w domu za pieniądze podatników :D

Do góry