reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny, znacie może jakąś stronę internetową, gdzie kupię dobrej jakości olej kokosowy w rozsądnej cenie?
Dobry dla mnie na teraz i dla maluszka po porodzie.

Znalazłam taką stronkę - macie jakieś doświadczenia?
Link do: OLEJE

reklama
Mnie bio-oil nie przekonuje bo ma na pierwszym miejscu parafinę w składzie i jeszcze zaraz na początku składu witaminę A, której nie poleca się w ciąży. Dopiero później są inne olejki. Ja do tej pory smarowałam się oliwką z rossmanna i bardzo mi odpowiadała, teraz mam z bielendy ale to już nie to samo. I tak pomimo tego smarowania zauważyłam ostatnio, że zaczynają wyskakiwać małe paseczki w miejscach gdzie wcześniej miałam rozstępy z okresu dojrzewania :(

Parafina może wszystko blokować i te inne dobre substancje nie muszą się wchłaniać wtedy.
Ja stosuję przeciw rozstępom Tummy Rub Butter - sama natura, pięknie pachnie, dobrze się wchłania. Jestem zadowolona. :)

Ja długo smakowałam się kremem dla ciężarnych marki dzidziuś. Robiłam to niezbyt regularnie ale żadnych nowych rozstępów od kiedy jestem w ciąży nie zauważyłam. Ale pewnie pomimo stosowania tych specyfików i tak się pojawią bo mam do tego duże skłonności. Ogólnie cała jestem w rozstępach oprócz brzucha, więc teraz i na niego pora :-/

Ja od początku ciąży smaruje się Bio Oil i jestem zadowolona, żadne rozstępy mi się jak do tej pory nie pojawiły, chyba że mnie omijają łukiem. :)

60 ml kosztuje około 50+zł jeśli mnie pamięć nie myli. A jak na promocji mi mąż kupował to zapłacił 34 chyba

- ja na allegro zamówiłam 200ml za niecałe 50zł z przesyłką już.

U mnie dzisiaj średnio. W nocy w sumie spałam dobrze, oczywiście budziłam się na siusiu, ale to już się zaczynam przyzwyczajać. Nawet się wyspałam. Wstałam koło 10, bo na 11.30 dentysta. Po śniadaniu jakoś tak mi się kiepsko zrobiło i dalej mnie trzyma. Pobolewa mnie brzuch (chyba żołądek) + trochę głowa. Na głowę to może akurat pogoda wpływa, bo w Poznaniu dzisiaj to na zmianę - śnieg, deszcz, słońce.

Odnośnie bio oil, mam ale go nie lubię :D przeszkadza mi zapach. Kupiłam rok temu i mam jeszcze pół butelki. wogole mam tyle wszystkiego do ciała, że mój A sie śmieje, że powinno mi wystarczyć do śmierci.
ImageUploadedByForum BabyBoom1456317254.742392.jpg

Do tego moja ulubiona oliwka w żelu dla dzieci (na moja skore działa najlepiej)
Oczywiscie nie wszystko jest przeciw rozstępom, ale jak dbać to dbać:D
Co do samopoczucia, dzis gorzej... Jutro bedzie lepiej :) średnio spałam. Wcześnie wstałam. Cieżko mi na żołądku. Eh. Zaczynam 30 tydzien

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1456317254.742392.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1456317254.742392.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 179
reklama
Pomalowałam sobie paznokcie i teraz się zastanawiam, czy to na pewno nie szkodzi dziecku? Czytam w necie i co strona to inna opinia...

Do góry