reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Małka ja wczoraj po kokosanskach miałam tragedie. I ogólnie zauważyłam ze lepiej mi jak nie dojadam do oporu i jem "lekko". Smażonego nie jem już baaardzo długo, i jak raz w miesiącu zjem cos typu fast food to pozniej mi sie nim odbija przez następne dwa dni.

reklama
Małka w ciąży mamy bardzo wrażliwe żołądki, bo żołądek idzie wyżej, robi miejsce dla macicy, dodatkowo działają hormony, stad refluks, zgaga itd., w przełyku nie działają zwieracze odpowiednio przez progesteron. Ja się męczę bardziej z refluksem, ale bóle żołądka mi się zdarzały bardziej na początku.

Ja bym mogła pracować, ale tylko 4 godziny dziennie i gdybym nie musiała dojeżdżać. Pracę swoją odwiedzam przy okazji zawiezienia zwolnienia, bo mam blisko od lekarza to zawsze podjadę na plotki.

Dzisiaj mam kolędę. Muszę mieszkanie ogarnąć,a bardziej zabawki dziecka powynosić do pokoju jego, bo są wszędzie. I przygotować wcześniej obiad.

A ja, tak jak przed ciążą, nie znosiłam fast foodów, tak w ciąży mam na nie ogromną chęć. Czasami zjem jakąś kanapkę w McDonald's, ale jak już muszę, to wolę zjeść burgera albo wegeburgera z tych miejskich knajpek, foodtracków, itp.

Hey dziewczyny.
Mi wczoraj strasznie na wieczór twardnial brzuch. A w nocy obudziłam się w pozycji na brzuchu boże jak ja się przestraszyłam tego ułożenia !
Przyszła z rana położna i mnie uspokoiła na temat tych twardnien brzucha, ze to całkiem normalne i możliwe ze wczoraj się przeforsowalam siedząc u fryzjera a później jeszcze u koleżanki.

Jeśli chodzi o żołądek to ja mam.bardzo wrażliwy (przed ciążą tez tak mialam) ale w ciąży to już wyjątkowo. Smażonych rzeczy to nie jjem od ponad 2 lat bo wtedy od razu miała ostro bóle brzucha :/

Chyba powoli zaczynają się u każdej z Nas wizyty. Basia daj znać co u Ciebie :)

Cześć mamusie, nie nadrobię wszystkiego bo nawet nie pamiętam jak długo mnie nie było.
Czytam o twardnieniu i z poniedziałku na wtorek miałam taką noc że myślałam ze trafię na IP, bolało ciągnęło -dramat. No spa magnez leżenie plackiem -zaczęło się od tego że mała zaczęła strasznie skakać... ona jest taka ruchliwa i silna że mam dość...

Codziennie coś się dzieje, jakoś odżyłam więc zawsze znajdę sobie jakieś zajęcie
Poza tym śpię 13h/dziennie wiec i doba krótka...

Ja mam wizytę 1 lutego, a 29 stycznia idę na badania, w tym glukozę.

Mój żołądek jest też wrażliwy, zawsze miałam. Ale w ciąży jakoś specjalnie mi nie doskwiera. Dzisiaj na obiad wątróbka drobiowa :) uwielbiam.

U mnie wizyta w pt, czyli jutro, a następna w poniedziałek, czyli 25.01. Dlatego tak wyszło, że u dwóch innych lekarzy wyjątkowo będę miała badania.

Ewa u nas pięknie:) wróciłam od lekarza, mała rosnie zdrowo, a ja z nia:D nie wiem co jest ze mną nie tak, bo moja waga poprostu nie bacząc na nic rwie do przodu, a lekarz sie śmieje, ze tak to ja powinnam ważyć w pierwszym trymestrze :D pisałam na wątku z badaniami, ze mała wazy ponad 700g i siedzi pupa na moim pęcherzu. I to stad najprawdopodobniej te moje bóle w dole brzucha. Dostałam tez skierowanie do kliniki w Düsseldorf'ie na sprawdzenie przepływów krwi w 30tc. Już nie mogę sie doczekać soboty i maminej kuchni :)

reklama
ja wczoraj byłam u lekarza ale bez usg. Doktor śmiał się że sam boi się sprawdzać wymiary malucha (prowadziłam moją pierwszą ciążę). Niby wszystko okej ale szyjka trochę się skróciła i mam leżeć jak najwięcej. Pytam tylko kiedy?!skoro mam szaloną dwulatkę w domu.
Zjadłam pomidorową i muszę uparować pulpety ale mam lenia bo Ala śpi .
Biedne te wasze żołądki mój chyba znosi wszystko.

Do góry