reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Justyna Siorek oj współczuję. Kciuki za dobre wyniki.

Basi89 ja przy synu 4 lata temu też nie byłam przekonana, ale teraz myślę, że może to być fajna sprawa. Dla dziecka chusta jest lepsza niż nosidełko.

Malutka466 też bym poodpisywała każdej, ale też padam po tym tygodniu.

Dziś byłam ostatni dzień w pracy. Ten tydzień był ciężki i ze wstawaniem i z chodzeniem, z koncentracją. Po prostu jak wracałam to byłam już do niczego. Jeszcze dzisiaj zaczęło mnie gardło boleć, że aż przełykać nie mogę. Z pozytywnych rzeczy to przyszła moja poduszka. Zobaczymy czy będzie lepiej się spało.

reklama
Malutka byłaś pierwsza ktora opowiedziała "mi" o szlachetnych paczkach:) dzis moja kochana Milka w reklamie obwieściła, że bierze udział w tej akcji. Czy to to samo?

Tak. Milka od wielu lat wspiera projekt :)

Ja chcę nosić w chuście. Mój mąż również. To jest spoko opcja masz wolne ręce, dziecko blisko. Czuć bliskość, chusty pomagają w rehabilitacji dzieci, jeśli mają problemy z główką. Dziecko nawet do 4 roku życia albo i dłużej można nosić ale to chyba plecy z betonu trzeba mieć.

Hey majoweczki.
Od bardzo dawna nie pisze bo zwyczajnie nie mam siły. Ale podczytuje na bierząco.
Chciałam tylko na szybko w przerwie w pracy napisać o chustach - moja córę chustowalam od 3 tygodnia. I ona i ja od razu chustę pokechalysmy. Na pierwszym usg bioderek lekarka była zszokowana ze jej bioderka maja już ukształtowane kanaliki czy co to tam dokładnie jest ;-) i pytała czy ćwiczymy. Powiedziałam ze tylko chusta a ona na to ze już wszystko wiadomo - dzięki temu bioderka super, moja mała czuła sie w chuście jak w brzuchu, czuła moje ciepło, bicie serca i pozycja tez trochę embrionalna. Jak była większa to nosiłam ja na plecach i tak do 2,5 lat. Teraz tez na 100% bede chustowalac. Super sprawa.

Witam wszystkie majowe mamy :) jestem tu nowa :) termin na 2 maja aczkolwiek mam mieć cc i 36 tyg chcal juz abym była ze swoim szczęściem. Od samego początku mam zagrożona ciążę (od 4 tyg krwawienia krwotoki , krwiak w macicy i odbywająca się kosmowka) obecnie 16 tydzień i ciągle Leżymy w łóżeczku . Na szczęście mój synek jest bardzo silny i dzielny i znosi każde przeciwności losu , a ja się nie poddaje :) pozdrawiam wszystkie majowe mamy :-* i ich skarbki :-) :-)

Ewa90 witaj. Najważniejsze, że synek dzielny. Fajnie, że znasz już płeć.

Jeszcze bym miała problem jaką chustę wybrać, bo jak przeglądałam tylko po allegro to tego jest teraz sporo.

Poznałam w 13tyg na prenatalnych teraz czekam do 22 grudnia na polowkowe na potwierdzenie :-) ale jak tylko się dowiedziałam ze synuś to zaczęłam szaleć z zakupami przez internet :)

Ewa90 witaj :) reszte dziewczyn tez witam, dawno mnie nie bylo.
Dzis konczy sie u mnie 17 tc. Nie czuje ruchów, znow sie denerwuje, ze czuje sie za dobrze. Moge juz wiekszosc rzeczy jesc, choc mięso mi nie wchodzi i strasznie mi sie po nim odbija, to reszte juz trawie. Przestalam wstawac w nocy do toalety, nie mdli mnie rano z glodu, moge chodzic juz spac 1-2 w nocny, a nie 22. Maz mowi, zeby sie cieszyc, a ja sie martwie. Wizyta dopiero w czwartek.
Te chusty to sie kupuje jakies specjalne czy to po prostu kawalek szmaty? Podoba mi sie ta wizja.

A to już czułas ruchy ? Mi się wydaje ze ostatnio poczułam ale nie wiem szczerze czy to jest to - to moja pierwsza ciąża wiec nie mam doświadczenia w tym uczuciu (poczułam się jakby odkręciło się wodę gazowana I ułatwiły z niej bombelki ).
Moje samopoczucie tez się już poprawiło - jeśli już o tym mowa :-) ale oddanego początku po każdym posiłku wymiotowalam ciągle miałam bezcenne noce , dodatkowo boli mnie ciągle głowa (mam bóle migrenowe z którymi sobie nie radzę do dziś i idę do neurologa) . A do to laty chodzę co 5 min

reklama
Do góry