reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja się właśnie obudziłam. U mnie się przejaśniło.Wypije kawę, ogarnę kuchnię i jadę na zakupy.

Dziś jak kichnęłam to aż się zgięłam w pół tak mnie w brzuchu zabolało.

Co do witamin to ja łykam kwas foliowy, magnez i witaminę D - 1000 jednostek - bo to na pewno wzmocni zęby też łykam zapobiegawczo, bo niedobór wit. D może powodować poronienia a moje dwa wcześniejsze zawsze były po zimie a łykanie nie zaszkodzi. Muszę znaleźć jakieś dha, bo ja to ryb zdecydowanie za mało jem.

Happymamusia mi na ten kaszel nie pomaga prawoślaz. Wszystko pzeszlo, ból gardła prawie, katar tylko ten kaszel męczy i nie mam na niego pomysłu. Może naprawdę herbatę z lipy lub soku z malin bym się napiła.

Maui męża oszczędź, po porodzie się przyda jeszcze ;-) A ból łydek to raczej nie skurcze. Lepiej to skonsultować z ginem albo nawet z internistą.

Kacha10 ja też jestem od kilku dni na l4 i wyrzutów nie mam. Fakt, że jeszcze na chwilę wracam do pracy, jak tylko wyzdrowieję, ale jak tylko źle się poczuje to od razu ide dalej na l4 do końca ciązy. W ciazy z synem byłam od 8 tc.

Malutka moja waga też stoi w miejscu. spokojnie, potem w miesiącu będziesz przybierałam po 2-3 kg. Teraz to dziecko waży kilkanaście gram, łozysko dopiero się tworzy, macica jeszcze wielka nie jest, płynów owodniowiych też dużo nie ma więc teraz przybranie na wadze to pewnie głównie tłuszczyk byłby.

Ostatnia edycja:
reklama
Też mam różne kwasy w zestawie "witaminkowym" oraz D3; na samą myśl o rybach mnie skręca i żołądek jest w gardle ;-) podobnie jak na płyny do kąpieli ;-) kapię się więc w soli ;-)
Afrodyta nie musi tyle witamin jeść, bo ma dużo świeżych warzyw i owoców pewnie jeszcze - no i witaminę D ma ze słońca, którego u nas brak ....

Gosia, pewnie masz rację. Lekarka też mówiła, że mam się nie martwić. Ja do środy to regularnie wymiotowałam też, więc trudno byłoby żebym nagle przytyła nie wiadomo ile kg.

Dietetyczka w tej szkole rodzenia mówiła, że ryby w sklepach to *****, a nie ryba. Jak macie jakieś dobre źródło ryby to wtedy jeść, lepiej nie kupować sklepowych... więcej w nich ołowiu niż witamin, dlatego lepsze łykanie tabletek.

A to ciekawostka z kwasem foliowym, bo mi lekarka powiedziała żeby brać tylko do końca 1 trymestru a później już nie... i tak odstawiłam...

Mam wizytę 20 listopada to się dopytam jak to jest.

Pimpinellanisum bo tak niby jest, bo wtedy ten kwas foliowy dziala. Ale np. w wielu witaminach dla kobiet w ciąży jest cały czas, bo nie ma podziału na trymestry. Tylko jakaś standardowa dawka. Ja łykam, żeby skończyć opakowanie.

Musze jechac na zakupy, żeby coś na obiad zrobić. Dzisiaj mielone, bo moje dziecko coś ostatnio mięsa nie chce jeść tylko mielone toleruje. Dobrze, że on w przedszkolu zjada obiady. To w tygodniu juz jak mi pogrymasi to wielkiej szkody nie ma - często je ziemniaki z sosem. A ja nie mogę się zmobilizować, żeby zaplanować sobie obiady na cały tydzień. Jeszcze w środę mam gości. I tu dopiero mam pusto w głowie co zrobić.

Ja po świeże witaminy idę do ogródka warzywa i owoce rosną cały rok tu taj..... Jest inny klimat ale czasem tęsknię za śniegiem tu go brak od kiedy mieszkam we Francji to go jeszcze nie widziałam a jak byłam na urlopie w pl niedawno to dzieci nie chciały do domu wracać bo się śnieg im spodobał hehehehe

witam ostatnio mało piszę bo brak mocy nadal mam i zaczynam wątpić że będzie lepiej heeh. Co u was jak się czujecie ja mam wizyte dopiero 25 a już bym chciała podglądnąć co u mojego kluska:tak:

Malutka ja bez ryb nie wyobrażam sobie życia a że mieszkam koło Gdyni to chala rybna albo Machelinki prosto z kutra, ja nawet jak do sklepu wpadam to śledzie na różne sposoby kupuje. Kiedyś z M byliśmy na zakupach w grudniu i ja do koszyka wkładam 10 opakowań śłedzi on spojrzał i mówi że te niektóre śledzie mają krótką datę że na wigilie się nie nadają a ja na to że do świąt to z tych śledzi nic nie zostanie i trzeba będzie znowu kupić.

reklama
Malutka ja bez ryb nie wyobrażam sobie życia a że mieszkam koło Gdyni to chala rybna albo Machelinki prosto z kutra, ja nawet jak do sklepu wpadam to śledzie na różne sposoby kupuje. Kiedyś z M byliśmy na zakupach w grudniu i ja do koszyka wkładam 10 opakowań śłedzi on spojrzał i mówi że te niektóre śledzie mają krótką datę że na wigilie się nie nadają a ja na to że do świąt to z tych śledzi nic nie zostanie i trzeba będzie znowu kupić.
Ooo to zazdroszczę :)
Ja kiedyś nie przepadałam za rybami, teraz chętnie je jem. Aczkolwiek śledzia toleruję tylko w śmietanie i tylko jak tata mój zrobi :)

Byłam u kosmetyczki, potem szybkie zakupy i czekam na obiad. Dzisiaj mąż gotuje ;)

Do góry