reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Dziewczyny ja idę na usg i wizytę w 13tc5d czy będę miała już przez brzuch czy jeszcze dopochwowo..moje Kochanie też chce iść jak myślicie jak mi zrobi czytałam że niby od 13tc już przez brzuch się robi:)

Tez jakiś sposob:tak:jestem chora jak mam spodnie kupic bo nic nie pasuje:no:tylko nie wiem czy nowe bylyby dużo tansze na allegro niż w sklepie h&m bądź innych co oferują odziez ciazowa?używane odpadaja

Kacha też mam ten problem. Jak na tyłek nie założę to nigdy nie wiem czy będą dobre czy nie. Też muszę się wybrać na zakupy ubraniowe bo już wszystkie dresy mnie cisną. Ostatnio musiałam rozciąć gumkę w jednych bo już mi brzuch się nie mieścił. Ale nie mam kompletnie sił na chodzenie po sklepach i szukanie ubrań.

Dziewczyny czy leki na zgagę można normalnie przyjmować w naszym stanie? Od jakiegoś czasu mam tak potworny kwas w buzi że już powoli staje się to nie do zniesienia. Niczym nie mogę go zneutralizować i czasami wydaje mi się że przez to mam wymioty.

Kameleonleon ja tez mam takowa wydzielinę, jakby woda zabarwiona na biało bez zapachu ale mój lekarz mówi ze to normalne bo organizm, drogi rodne się czyszczą.... Czy coś:D
Szyszunia0803 ja z pod granicy holenderskiej , z Kleve:)

Tak rennie mozna i mleczka zoobojetniajace np. Alugastrin. Trzeba tylko zwracac uwagę co mają w skladzie bo juz tabletki np bioprazol, controloc control, pantoprazol odpadają bo działają na innej zasadzie :-)

Czesc dziewczyny. Dzis pogoda pod psem.nic tylko lezec i przeczekac ta pluche a ja musze w pracy siedziec. Poczatek tygodnia a ja mam juz dosc. W niedzielę tez musialam byc kilka godzin w pracy i nie odpoczelam w ten weekend nic. Jeszcze chwycilam katar.ale duzo czosnku,cytryny,imbiru i jakos sie trzymam. W czwartek ide na USG i juz sie nie moge doczekać! W weekend wybieram sie na duze zakupy ciążowo dzieciowe :-) chce kupic rogala spania i tez rozgladnac sie za leginsami na gumce bo jeansy mnie gniota. Co do usg przez brzuch i dowcipne to zalezy od wielkości dziecka albo od jakosci sprzetu chyba bo ja mialam robione dowcipnie tylko na pierwszej wizycie czyli w 6t a jak bylam w 8t to juz przez brzuch mialam robione i bylo bardzo dobrze widac.

reklama
O to ja mam pytanie :-) jak jest to usg przez brzuch trzeba wczesniej napic sie duzo wody czy teraz przy takim sprzęcie jak jest to juz nie obowiązuje bo przed moim gabinetem jest informacja o tej wodzie. Ja do tej pory miałam tylko dowcipne a ostatnio już był prawie 11 tydzień i też się zastanawiam czy prenatalne będę miała tak samo. Lekarz wprost nie powiedział, że będę miała usg genetyczne ale wspominał coś o ogladaniu kości nosowej i wszystkich narządów jak dziecko trochę urosnie więc to pewnie o to badanie chodzi :-)

Do góry