reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

happymamusia, ja od dwóch tygodni jestem na L4, byłam tak zaziębiona, że lekarka rodzinna dała mi L4. Sama pytała czy na L4 pisać, że jestem w ciaży, ale ja nie chciałam jeszcze. W międzyczasie jeszcze wszystko zeszło mi na ucho i dostałam kolejne, które kończy się w niedzielę. Doczytałam o zaświadczeniu i tak: "Zaświadczenie to przewidziane w art. 185 § 1 k.p. nie musi odpowiadać żadnym szczególnym wymaganiom formalnym, byleby tylko wydane zostało przez lekarza i stwierdzało fakt ciąży pracownicy. Od tej chwili pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być wykonane poza godzinami pracy."

Ja jestem ciekawa, jak u mnie w pracy zareagują na te wieści... jestem kolejna, która przyjdzie i oświadczy, że jest w ciąży. A ciąża krąży w naszym dziale, oj krąży. Same młode, świeżo po ślubach to trzeba się spodziewać.

Jak byłam w środę w szpitalu, to lekarz robił mi usg i powiedział, że serduszko bije. W poniedziałek pewnie je usłyszę. Już się nie mogę doczekać.

reklama
Malutka a jaki Ci w szpitalu dali antybiotyk duomox augumentin czy zinnat?
Chyba jutro powtorze mocz czy na pewno nic sie nie zmienilo. Przewrazliwiona jestem na tym punkcie niestety bo to bylo powodem mojej pierwszej straty..

Apap w ciazy mozna , nawet jak jest przeziebienie i temp. to mowia zeby brac Apap. Tez kiedys slyszalam ze lepiej Paracetamol bo jest czysty ale lekarze mowia o Apapie bo to najpopularniejszy srodek z paracetamolem.
Dziewczyny przeciez niektore choruja na przewlekle choroby i tez trzeba w ciazy zyc jakos, wiec nie ma co panikowac.

Ostatnia edycja:
Hej:tak:
Malutka a Ty bd chciała dalej na L4?
Kamelonleon a kto panikuje?:-)wiadomo, ze cos co jest na receptę jest wydane z polecenia lekarza i to nie podlega dyskusji bo lepiej wziąć lek niż zaszkodzić dziecku, nie 1 raz się spotkałam, ze farmaceutka nie chce czegos sprzedać bo jest się w ciąży a nie ma wyraźnego zalecenia od lekarza.
Napisalam tylko co mi powiedziano w aptece - spytałam czy można apap a nie zarzuciłam, ze na pewno nie wolno...

Dzień dobry :)

Jak czytam o Waszych przykrych dolegliwościach to tak mi Was szkoda i jednocześnie dziwie się, że ja nic takiego nie odczuwam.. do tej pory miewałam jeszcze jadłowstręt i lekkie nudności po niektórych posiłkach, a teraz to niemalże nic... no może co nietypowe to, to, że po każdym jedzeniu, nawet po jabłku odbija mi się jakbym zjadła co najmniej jakiś wypasiony dwudaniowy obiad i popiła butelką coli.. :zawstydzona/y: nie wiem czy to objaw ciążowy, ale to jeden z nielicznych jaki mam :D
także serdecznie współczuje wszystkim wymiotującym!
13x13 wracaj szybko do nas!

Co do środków przeciwbólowych to ja się nie znam.. nie brałam do tej pory żadnego.. a jak przeziębienie mnie łapało to mi farmaceutka poleciła preparaty z *spam* - saszetki do picia i spray do nosa z solą fizjologiczną.

A zaświadczenia o ciąży nie dostałam do tej pory, ale u mnie w pracy nie wymagają. Każdy wie i wierzy, że w ciąży jestem i stosunkowo jestem odciążona od dźwigania i jakiś cięższych prac. Generalnie mam biurową, raczej stosunkowo mało stresową pracę, dolegliwości niemalże żadnych także póki co na L4 się nie wybieram.

Cześć wszystkim
Dawno nie pisałam, ale.czytałam na bieżąco.
Obecnie jestem w szpitalu od wczoraj :(
Miałam cały czas bardzo.dużo bakterii i leukocytow w moczu do tego silne mocno żółte uplawy itd.
Zrobili wczoraj usg dzidzia żyje serce bije narazie jest z nią wszystko ok, podali mi luteine i jakiś dopochwowy przeciwgrzybiczy.
Trochę się stresuje bo wiem ze infekcje dróg rodnych i moczowych mogą spowodować poronienie ale mam nadzieję że będzie dobrze i mnie szybko z tego wylecza.

Nie lekceważcie uplawow w kolorze innym niż biały i bakterii w moczu!
Buziaki dla wszystkich

Cześć wszystkim
Dawno nie pisałam, ale.czytałam na bieżąco.
Obecnie jestem w szpitalu od wczoraj :(
Miałam cały czas bardzo.dużo bakterii i leukocytow w moczu do tego silne mocno żółte uplawy itd.
Zrobili wczoraj usg dzidzia żyje serce bije narazie jest z nią wszystko ok, podali mi luteine i jakiś dopochwowy przeciwgrzybiczy.
Trochę się stresuje bo wiem ze infekcje dróg rodnych i moczowych mogą spowodować p5oronienie ale mam nadzieję że będzie dobrze i mnie szybko z tego wylecza.

Nie lekceważcie uplawow w kolorze innym niż biały i bakterii w moczu!
Buziaki dla wszystkich

Jagoda trzymamy mocno kciuki. Jestes juz pod opieka wiec bedzie dobrze. Dostalas tez antybiotyk na bakterie w moczu?

Jagoda trzymamy kciuki za Ciebie! Trzymaj się i oby się wszystko szybko i pozytywnie zakończyło..

Też miałam bakterie w moczu. Na zwykły pobraniu wyszło mi, że bakterie mam w ilości 4600 a norma do 150 ;/ i potem posiew zrobiłam i wyszła mi bakteria E.Coli, ale lekarz przepisał mi Monural - jedna saszetka na noc i następny posiew wyszedł czysty. Ale sama dla świętego spokoju będę chciała kontrolować ten mocz, bo to nigdy nie wiadomo, a w ciąży szybko się coś może przypałętać.

reklama
Ta jesień chyba na nas źle dziala ;-) do mnie też się przyplataly jakies choroby a jak na złość mój ginekolog jest na urlopie. No nic wytrzymam jakoś do poniedziałku. Pójdę po zwolnienie do ogólnego a później na spokojnie na usg i badania. Już się nie mogę doczekać bo teraz powinno być widać o wiele więcej niż za pierwszym razem :-) czym się ratujecie podczas przeziębienia bo mi na razie do głowy przychodzi tylko mleko z miodem, masłem i czosnkiem, herbatka z cytryną i sok malinowy

Do góry