reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej no dziewczyny nie ma się co spinać bezsensu. Każdy ma prawo do własnego zdania, każdy ma prawo się zdenerwować z odłożonej wizyty i tez rozumiem lekarke. Bo podejrzewam, że część tych szkoleń to jest dla niej być albo nie być w zawodzie, druga sprawa to takie szkolenia nie zawsze są aż tak mocno planowane, nie wiem jak jest u lekarzy, ale farmaceuci dostają nagle terminy jakiś spotkań, na które muszą chodzić, bo zbierają punkty, które są im potrzebne do wykonywania zawodu. Jeszcze inna sprawa to przychodnia powinna zapewnić jak najszybszy termin takim pacjentom z odwołane wizyty.

Ewa-dam to masz super szefów. Gratuluję.

13x13 jutro biorę wolne. Oj jeszcze trochę muszę wytrzymać. Ale już bliżej niż dalej. Chyba mają osobę na moje miejsce w końcu.

reklama
Anno nie stresuj się nie warto :-)
Jeśli chodzi o porównanie lekarz na nfz i prywatnie to naprawde różnie to bywa np pierwszą ciąże prowadziłam całą na nfz i było super
drugą na początku prowadziłam w lux medzie bo miałam pakiet z pracy i to była porażka- było trzech lekarzy i każdy stwierdził że nie zrobi mi usg genetycznego w 13 tygodniu bo nie mają jakiś certyfikatów, uprawnień itp czym narazili mnie na koszty bo żeby potwierdzić to co powinnam mieć po usg byłam zmuszona zrobić badania z krwi co dodatkowo kosztowało mnie nerwy
potem ciążę prowadziłam u tego samego lekarza co pierwszą ale prywatnie (nfz nie podpisało umowy z lekarzem bo jak to stwierdzili naraża ich na zbyt duże koszty kierując na zbyt wiele badań pacjentki) i prawdę mówiąc nie było różnicy w podejściu prywatnie czy na nfz , myślę że dużo też zależy od lekarza jakim jest człowiekiem
teraz też miałam sytuację, że będąc już w drodze do przychodni dostałam sms że wizyta odwołana postanowiłam więc jechać dalej i na miejscu dowiedzieć się co dalej bo miałam leki na recepte tylko na pięć dni, panie w rejestracji podeszły do gabinetu gdzie przyjmował inny lekarz dostałam receptę i przykaz że wrazie będzie się coś niepokojącego działo to dzwonić to spróbują znaleść wolny termin u innego lekarza albo od razu na oddział jechać
wizytę umówiono mi na tydzień później i jakoś przeżyłam ten czas oczekiwania i nie zwariowałam i wiem że są kraje gdzie wizyta jest raz w miesiącu i jakoś trzeba to przeżyć
a mój lekarz będąc w pracy miał zawał zabrała go karetka ale nie chodzi tu o przyczynę nie obecności tylko o to że lekarz też człowiek coś ma prawo mu wypaść i ma prawo o czymś zapomnieć a to jaki to ma wpływ na nas zależy tylko od naszego nastawienia
no tym razem ja się rozpisałam ale poprostu mi to ciążyło i musiałam się wygadać :zawstydzona/y:

Hahaha przez mój bład-literówkę zostałam źle odebrana; w zdaniu "więć zatrzymaj już to dla siebie" miało być zatrzymam.
To tak dla sprostowania i zakończenia tego tematu.
Już się oswoiłam z myślą, że jeszcze trochę muszę poczekać na wizyte - napewno zdam Wam relację ;)

Mamuśki, które tak jak ja walczą z uporczywymi upławami stosujecie coś teraz ??

Dziewczyny czy zdecydowały byście się pracować w naszym stanie 8 godzin na stojąco gdzie trzeba nosić towar i ciągle się schylać? Chciałam wczesniej poinformować pracodawcę że wybieram się na zwolnienie ale czuję się co raz gorzej i mam wrażenie że już dłużej nie wytrzymam :-(

dosc dlugo sie nie odzywalam. ostatnie dwa tygodnie byly dla mnie koszmarem. na wizycie w poprzednim tygodniu w poniedzialek moja gin nie widziala nic w macicy. zrobila bydania stwierdzila ciaze pozamaciczna ale dla pewnosci kazala przyjsc dzic na usg kontrolne. dziewczyny dzisiejszy dzien to byl dla mnie koszmar. stres niesamowity. pojechalam nie spodziewalam sie innej diagnozy niz tej juz postawionej. jednak zaczelam odmawiac nowenne pompejanska w intencji cudu. i oto dzic zobaczylam bijace serduszko. co prawda gin mowila ze obraz nieco rozmazany ale serduszko bbijace bylo widac bardzo wyraznie. mowila ze ciaza jest duzo wczesniejsza niz sadzila. nie 8 tydz a 6 i d ni. za dwa tyg kontrola. w srode ide dla pewnosci do innego lekarza.

Trochę was podczytuje :) też odmawiam te nowenna w intencji daru macierzyństwa - zajścia w ciążę ona działa cuda w mojej rodzinie wszystkie intencje się spełniły :) wuerze6,e i ja zostanę wysłuchania. Powodzenia

Ewelina89 a masz uplawy czy poprostu wiecej naturalnej wydzieliny? Robilas posiew z pochwy? Mysle ze trzebaby bylo zrobic i sprawdzic czy sa fizjologiczne czy yo uplawy. Do tego czasu probiotyki doustne i dopochwowe. Ja jem provag a dopochwowo gynomed taki nowy ale ma bardzo dobre szczepy lactobacillusow. Jakby cos sie dzialo to mozna tantum rosa do podmywania doraznie. A do higieny ma plyn lacibios femina pregna dla kobiet w ciazy.

Kachaa87 właśnie też zaczęłam czytać o tym jakie mi prawa przysługują bo czasami mam wrażenie, że zaraz zemdleje :-( myślałam, że coś mi zaproponują albo przynajmniej powiedzą idź na zwolnienie wolimy wziąć kogoś na twoje miejsce a tu nawet żadnej rozmowy odkąd poinformowałam o ciąży. Chciałam być w porządku w stosunku do nich ale chyba nie mam innego wyjścia jak wziąć to zwolnienie bo co raz bardziej się boje że coś się stanie...

Ewelina89 a masz uplawy czy poprostu wiecej naturalnej wydzieliny? Robilas posiew z pochwy? Mysle ze trzebaby bylo zrobic i sprawdzic czy sa fizjologiczne czy yo uplawy. Do tego czasu probiotyki doustne i dopochwowe. Ja jem provag a dopochwowo gynomed taki nowy ale ma bardzo dobre szczepy lactobacillusow. Jakby cos sie dzialo to mozna tantum rosa do podmywania doraznie. A do higieny ma plyn lacibios femina pregna dla kobiet w ciazy.

kameleonleon dziękuje bardzo za informację, napewno bede musiała zacząć od zrobienia tego posiewu z pochwy żeby poznać dokładną przyczyne. To leczenie, które mi podałaś to teraz stosujesz?

reklama
Ala - ja bym się nie wahała, tylko poszła na L4, a pracodawca bardzo nie w porządku :no:

Evelina - w ciąży jest znacznie więcej wydzieliny, to normalne - cz Ty masz jakąś dziwną/inną? Odczuwasz coś dziwnego przy tym?

Do góry