reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Jejku ja jeszcze na temat wyprawek, wózków itd. to jeszcze nie myslałam. Nie chcę się niepotrzebnie nakręca tak jak w marcu, oglądałam sobie wózki itd a tydzień później w szpitalu na zabiegu. Co prawda trochę rzeczy po synku ale nie za dużo bo młody ma już ponad 4 lata i cześć rzeczy wydałam albo odsprzedałam albo chce inne bo były nie praktyczne. Łóżeczko mam, musze dokupić nowy materac. I na pewno przyda mi się kołyska, bo na oczatku chciałabym żeby najmłodsze było u mnie w pokoju a nie mam miejsca na łóżeczko.

Jutro ja wizytuję wiec proszę o kciuki.

reklama
Ja jak jestem na zakupach to muszę poprostu zajrzeć na dział dziecięcy, jestem zakochana poprostu r tych maleńkich akcesoriach i ciuszkach.
Narazie będe dużo oglądała, porównywała; na zakupy przyjdzie jeszcze pora. Jeśli chodzi o rzeczy to wszystko co miałam po synku mam pochowane, jedyne co to wózek sprzedałam czego bardzo żałuje i teraz będe musiała rozejrzeć się za nowym.

Powiedzcie mi co sądzicie na temat oczyszcznia buzi na tym etapie ciąży?
Też nie należe do przesądnych osób i jestem zdania, że jeśli mamusia się dobrze czuje to dziecko też jest szcześliwe :)
A po lecie przydałby mi się taki zabieg ( nie jest przyjemny ale dla efektu warto przeboleć ).
Gdzieś przeczytałam, że w pierwszym trymestrz nie powinno się takich zabiegów stosować..
A wy jakie macie zdanie? Lepiej poczekać?

Powiedzcie mi co sądzicie na temat oczyszcznia buzi na tym etapie ciąży?
Też nie należe do przesądnych osób i jestem zdania, że jeśli mamusia się dobrze czuje to dziecko też jest szcześliwe :)
A po lecie przydałby mi się taki zabieg ( nie jest przyjemny ale dla efektu warto przeboleć ).
Gdzieś przeczytałam, że w pierwszym trymestrz nie powinno się takich zabiegów stosować..
A wy jakie macie zdanie? Lepiej poczekać?

Ostatnio zaszokowałam przyszłą teściową oświadczeniem, że idę do fryzjera na farbę i podcięcie :szok: Też podobno nie wolno i to do połowy ciąży. No ale nie ma przebacz - odrosty mam już do połowy głowy, nie będę chodziła jak ten niechluj.

A jaki dokładnie zabieg masz na myśli? Może stosuje się do niego jakąś substancję, którą ciężarna nie powinna wdychać? Tak jest z amoniakiem z farby na przykład, ale mam zamiar poprosić fryzjerkę o otworzenie okna i jedziemy z tematem :-)

GosiaLew, ja też mam jutro wizytę, więc również proszę o kciuki.

O wreszcie jestem w stanie sie wypowiedziec :D czytam Was codziennie wieczorem ale jak przebrne przez pogaduszki to juz mi sil brakuje na pisanie i padam na ryjek ;)

Co do ciuszkow to ja mialam malo 56 wiekszosc 62 bo Natula miala byc duza... a urodzila sie 50cm i wszystko miala za duze. Na szybkensa kupilismy cos na 50 ale do 56 szybko dorosla i tez dlugo uzywala zanim na 62 przeskoczyla.

Wozek mamy po corci (jeszcze uzywa ale mam nadzieje ze jakas dostawke bedzie sie dalo do niego dokupic) 3w1 baby design. Kolyske mielismy pozyczona i u nas akurat sie super przydala ale teraz chyba bede sie bala przy 2-letnim dziecku bo to jeszcze taki szogun. Lozeczko tez po corci bedzie zamawialismy na allegro i jestem z niego zadowolona. Wanienka, ciuchy, laktator i inne takie mam wiec duza czesc wyprawki bede miala z glowy. Hehe przy pierwszym dziecku to sie jednak szaleje :D teraz podejde do tego rozsadniej ;)

Aaaa i chuste tez bede chciala tym razem ale to tak po 20 tyg bede Was pytac co i jak ;)

Co do fryzjera to sa specjalne farby dla kobiet w ciazy :) moja fryzjerka takie zamawia na zyczenie. Na zabiegach kosmetycznych sie nie znam.

Jeszcze napisze tylko ze pierwsza wizyte mam 1.10 i chcialabym juz wiedziec ze jest wszystko ok zeby sie cieszyc ciaza :)

GosiaLew, ja też mam jutro wizytę, więc również proszę o kciuki.

Kciuki zaciśnięte &&&&&&&

Ewelina89 na zabiegach się nie znam, więc niestety nie pomogę.

No ja miałam też napisać, że mnie całą wysypało, na twarzy, na dekoldzie, na plecach, dodatkowo włosy mi się przetłuszczają. W poprzedniej ciąży miałam piękna cerę i włosy. Może się jeszcze zmieni, bo hormony to w rożną stronę to szaleją teraz.

Synek urodził sie 51 cm. A miałam ciuszki od 62 i leciałam potem dokupywać, ale nie duzo, ponosił z 3 tygodnie, tylko pranie codziennie.

Jestem tak codziennie zmęczona jak wracam z pracy, że nie jestem w stanie nic zrobić w domu, trochę ogarnę i tyle. Padam. Zaraz idę spać, bo nie jestem w stanie dłużej wytrzymać a o 5 muszę wstawać.

imaigation edytuj posty prosze :)

waiting no ten wozek i fotelik samochodowy co mi sie podoba to tez troszke kosztuje ale ja mam juz plan ze jak sie okaze ze wsio ok ze dziudzius jest etc to bedziemy odkladac po 1000zl zeby pozniej nie myslec co i jak ;) a widzialam z quinny taki wozek wlasnie dla aktywnych rodzicow itp :D

barbarka no wiadomo ze czas :) ale tak czy siak musi byc moderator :) zeby odzielac watki czy zakladac takie jak zamkniete :) a wspomnialam tylko o nim poniewaz nie napisze tu na glownym wszystkiego co bym chciala bo nie wiem kto to czyta :) ja tez mam core ktora jezdzi jeszcze w wozku ale to dokupi sie dostawke a jak nie to jedno w chuscie drugie w wozku i heja :D

drAsia pieluchy jak bede kupywac to tez te lepsze bo sa na dluzej a te przeswitujace to sa do d... a nawet i do tego sie nie nadaje :D no jak masz gdzie postawic wanienke to rozumiem ale ja wysoka jestem dosyc 176cm wiec stelaz potrzebny bo w pokoju nie bede miala ani stolu ani nic podobnego a po drugie chcialabym zeby Zuzia "pomagala" mi i stala np na lozku czy stoleczku :)
ja tam nie wiem bo tego materaca nie mialam :D ale czytalam nawet tutaj na forum ze dziewczyna rozciela ten materac czy cos i byly w nim larwy moze jakis felerny byl ;p ale ja go juz nie chce hehe

happymamusia ale mozna kupic otulacz albo spiworek i tez bedzie dobrze :)

kacha no to jednak zdecyduje sie na miejscu kupic w razie w moze zawiesc do reklamacji

Tarantina witaj i gratuluje :)

imaigation ale to chyba za wczesnie na takie linki po pewnie zadna nie zapisuje stron tylko przeglada co jest i jakie ceny np jak juz bedzie czas na wyprawki to na pewno pojawi sie owy watek co do pryszczy nawet nic nie mow ;( podbrudek i szyja ale to takie podskurne ale nie bolace ehh no i na plecach tez mam ale to w pierwszej ciazy tez mi sie takie pojawily

ewelina ten zabieg chyba nie jest jakis szkodliwy bo to wyciskanie peeling a najlepiej idz do kosmetyczki sie zapytac na pewno cos Ci doradzi

ktoras z Was pisala o kolysce ale umknelo mi ktora sa takie fajne dostawki do lozka podobne do lozeczka ale mniejsze poogladaj sobie moze akurat Ci sie spodoba :)

Dobra dziewczyny w ciagu dnia nie mam czasu na nauke wiec teraz bede sie uczyla chociaz spac mi sie chce :( pewnie przed snem jeszcze zagladne czy ktoras cos napisala a jak nie to spokojnej nocy :)

Uwaga ! Dla wszystkich martwiących się moja dzisiejsza historia ku przestrodze

Jak pewnie nie które czytałyście moje wczorajsze posty, od paru dni boli mnie podbrzusze i krzyż.
Ból był wczoraj wieczorem bardzo intensywny, coraz częstsze skurcze, kłucie itd. Brak plamień, jedynie białe upławy,
( 4 lata temu, w 12 tygodniu się dowiedziałam, że ciąża obumarła w 8 tygodniu, bez zadnych objawów)
Zadzwoniłam wczoraj do mojej gin. Powiedziała że jeśli nie ma plamień i ból nie przypomina @ to jest ok.

Dziś od rana czytałam o poronieniach w I trymestrze, dodatkowo brzuch nadal bardzo bolał i jeszcze piersi mi zrobiły się miekkie i przestały boleć. Wpadłam w totalną histerie i paranoje, w zasadzie godziłam się już z myślą, że na pewno znowu historia sie powtórzyła i ciąża obumarła. Umówiłam się do mojej gin. i mimo że dojeżdzam do niej 90 km, wsiadłam z moim <3 w auto i pojechaliśmy,
Po drodze nie obyło się bez łez, zrezygnowania, nawet bałam się wyjść z auta jak dojechaliśmy.

Co się okazało :
Dzidzia ma 1,67 cm, wszystko w porządku słyszałam bicie serduszka.
Gin mi przepisała duphaston 3x dziennie, i tyle :) nastepna wizyta tak jak miała być 14.10

Więc dla wszystkich panikujących - spokój spokój spokój :)
Od razu ból piersi powrócił ;)

dziewczyny sory ale po co wy czytacie w internecie jakies objawy ? czy na prawde bardziej ufacie google niz swojemu lekarzowi ?? no sory ale jak wpisze co kolwiek z objawow ciazy to tysiac roznych historii sie przewinie i ja mam zgadywac co jest 5 zamiast ufac lekarzowi ehh dziewczyny dziewczyny :) co ciaza to inne objawy ten sam tydzien ciazy a inne pecherzyki u jednej jest dzidzius u drugiej pojawi sie za 2 tyg u jednej beta taka druga inna

jagoda wiem ze masz obawy ale tak jak wyzej napisalam no i ciesze sie ze jestes juz s[pokojna i widzialas wasze malutki serduszko ;)

dobra lece sie uczyc teraz na serio :D

reklama
No i dziewczyny trafiłam do szpitala. I niech to będzie lekcją dla wszystkich że jednak nie każde wymioty w ciąży to normalne. Jak już pisałam wcześniej strasznie mnie to męczyło. Na początku były takie epizody które dzielnie znosiłam, ale niestety z dnia na dzień było gorzej. Aż do punktu kulminacyjnego dzisiaj kiedy nie byłam w stanie przyjąć nawet łyczka wody. Od razu kazałam się zawieźć do szpitala i diagnoza: skrajne odwodnienie. Od razu wpakowali mi kroplówki i zastrzyki. I powiem wam że teraz czuję się po prostu o niebo lepiej. Także gdyby któraś z was miała tak uporczywe wymioty to nie czekajcie tylko od razu do lekarza. Lepiej być uznanym za wariatkę niż doprowadzić się do tragicznego stanu. Trzymajcie się ;-)

Do góry