reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Jolek ten link już nie działa. Trzebaby poszukać nowego bo tego w sieci trochę jest w pdf. Ja mam w domu w wersji książkowej. Na Chomiku jest ale to płatne.

A co do podnoszenia to nas rehabilitantka oduczała podtrzymywania główki bo to okropnie nasila napinanie męśni kręgosłupa, są specjalne sposoby podnoszenia dziecka żeby nie dotykać tyłu główki.

reklama
A ja chcialam z wielka radoscia oznajmic, ze jak Filip mial 2,5 miesiaca to zaczal sie chowac jego pepek! Pamietacie moze pisalam, ze ma przepukline pepkowa (byla ogromna), no wiec juz nie ma! :)
To bylo jak cud, ale doslownie w ciagu tygodnia nagle pepek zaczal sie wchlaniac. Dzis wyglada juz zupelnie normalnie i nawet jak Mlody sie drze lub napina to nic nie wylazi.
Moze sie bedziecie smiac, ale to zaczelo sie poprawiac zaraz po jego Chrzcie :) (moj brat sie z tego smial).
Duzo kladlismy i kladziemy go na brzuszku, a to ponoc pomaga...

bubbles nie będę się śmiać ale sobie zażartuję..
diabełek po chrzcie zaczął się chować;-)
a tak całkiem na poważnie to się cieszę że juz ok :-)

jaipur a na co te ćwiczenia i masaże masz?? znaczy na jaką dolegliwość??

Kamcia no na to preferowanie lewej strony :/ żeby mi krzywulec nie wyrósł.
Powiem Wam w sekrecie,że oczywiście gdzieś doczytałam w necie,że to może mieć związek ze zmianami w mózgu- w poniedziałek będę robić usg przezciemiączkowe, niby nie ma wskazań,ale teraz to już nie będę spać jak tego nie zrobię :/

Ostatnia edycja:
A także przez trudny poród i ułożenie już w jamie macicy. Nie wkręcaj sobie słońce! Ale jak masz spać spokojnie po takim usg to zrób. U nas w szpitalu jest jeden neonatolog co wprost uwielbia robić usg noworodkom i jak tylko ma dyżur to sobie wszystkie po kolei bada. A jest w tym dobry. Więc my się załapaliśmy i o dziwo nic nie widział niepokojącego chociaż znacznej większości dzieci diagnozuje powiększone komory przez poród sn.

Kamcia no na to preferowanie lewej strony :/ żeby mi krzywulec nie wyrósł.
Powiem Wam w sekrecie,że oczywiście gdzieś doczytałam w necie,że to może mieć związek ze zmianami w mózgu- w poniedziałek będę robić usg przezciemiączkowe, niby nie ma wskazań,ale teraz to już nie będę spać jak tego nie zrobię :/

No to mnie teraz nastraszylas:(((

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluszki poca sie?? jakos bardziej??
Zauwazylam ostatnio, ze Polka cos ma za czesto i za mocno spocone raczki i stopki, niezaleznie akurat od pogody.., i łepetynka jej sie spoci tez nieraz mocniej... Slyszalam kiedys, ze moze to byc zwiazane zza mala ilosci wit.D w organizmie malucha.. (kapsulke K+D podaje..) hmm
?

Do góry