reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
bra nie stresuj się, bo mała wyczuje i będziesz miała nockę z głowy;P
lepiej daj cycka jutro podczas szczepienia a zobaczysz - mała raz krzyknie i wróci do cycka.U mnie ten sposób się super sprawdził i nie było rozdzierających płaczów.

My też właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Jestem bardzo szczęśliwa, ze zdecydowaliśmy się na skojarzoną szczepionkę. Nie przeżyłabym kolejnych trzech kłuć. Marti tak płakała a mi się serce krajało.
U nas skojarzona podobnie jak u Hope kosztuje 185 zeta, ale była promocja i zapłaciliśmy 165 zł. :-)

Jaipur moja tez z cycem to sina az sie zrobila, cieszylam sie ze sie nie zadlawila a pozniej cyca nie chciala przez chwile. Nastepnym razem cyca dam zeby uspokoic

karolq wątpię,aby junior był takim twardzielem;) ale ssał sobie smacznie pierś, nagle znieruchomiał na chwilę wbicia igły w nóżkę,krzyknął i zabrał sie dalej do ssania.Jak widać bywa różnie..

Bra my też jutro mamy szczepienie i tez sie boję szczególnie tego że nie będę potrafiła potem małego uspokoić bo on nie chce cyca jak nie śpi:(

A ja mam pytanie do synkowych mamuś - jak dbacie o siusiaczki? Mi pediatra kazała po trochu odciągać żeby się dziurka powiększała i czyścić nalot. A wczoraj po kąpieli ładnie zeszło do połowy aż, bezboleśnie, a tam cała masa tego białego "serka". Nie wiem czy to mam czyścić czy zostawiać czy w ogóle odciągać tak mocno bo tu szkoły różne są... Nie chcę żeby mu się te brudki babrały tam.

reklama
Kurcze, mi w szpitalu zabronili ... w książce też pisze żeby nie ruszać, pediatra ostatnio zaglądała to było czysto, spytam się dziś co i jak ta moja kobiecina mi powie. Póki co nic nie ruszam, normalnie przy kapieli myje siusiora tak z zewnątrz przy przewijaniu, jak nie bierzemy dupki pod kran, to przecieram chusteczkami, ale bez żadnego odciągania.

Do góry