reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

ewcia najpierw odpiszę a później przerzucę nasze posty na wątek higieniczny:zawstydzona/y:

więc tak ja wyparzałam butelki w ten sposób , że najpierw dobrze je mysłam w płynie a później zalewałam wrzątkiem w ganku ze 2 razy i na koniec po wyciągnięciu prelałam wrzątkiem jeszcze raz i to wszystko:tak:

są też osoby które gotują butelki normalnie w garnku ale ja nie praktykowałam;-)
a później to już jak używałam to myłam normalnie i raz przelewałam wrzątkiem a raz w tygodniu robiłam taką kąpiel (używałam butelki codziennie do herbatki a później do kaszki) jak już odstawiałam od piersi nie parzyłam , tylko sporadycznie

reklama
Dziewczyny, która z Was używała Oilatum? Czy macie jakieś doświadczenia z tym kosmetykiem lub słyszałyście coś o tym?! Koleżanki polecają mi ten kosmetyk jako płyn do kąpieli na sam początek ale one używały Oilatum a ja w aptece widziałam też Oilatum Soft i zgłupiałam ;/

adiaps moja siostra używała oilatum , używa do dzis i jest bardzo zadowolona. te kosmetyki świetnie nawilżaja skórę bobaska, czasami nie trzeba juz nawet smarowac niczym więcej po kąpieli :)

Z tego co słyszałam oilatum to taka seria medyczna, bardziej lecznicza, a oilatum soft - dla zdrowej skóry do codziennego stosowania zamiast zwykłych drogeryjnych preparatów.

Ja używałam przy pierwszym dziecku bo u nas w szpitalu używano i wiedziałam, że mała nie jest uczulona. Kąpaliśmy ją w oliwce do kąpania i byłam bardzo zadowolona. Ale to było Oilatum. A soft wtedy jeszcze nie istniało. Na mojej ulotce jest napisane, że oilatum soft jest po skończonym miesiącu - możecie sprawdzić co jest na pudełku? Seria Balneum jest bez ograniczenia wiekowego i też jest jako kosmetyki pielęgnacyjne i osobno lecznicze.

dobrze ze o tym piszecie bo ja mam krem
"oliatum soft" i dostałąm go pocztą bez pudełka... a z tyłu jest napisane tylko:
sposób stosowania:
oliatum soft krem przeznaczony jest dla wszytskich osób bez względu na wiek , ale w szczególności dla niemowląt i dzieci . krem oliatum soft należy delikatnie wmasowywać w wybrane miejsca na ciela jak często jest to konieczne.najlepsze efekty uzyskuje się po zastosowaniu kremu bezpośrednio po kąpieli. Krem ten może być stosowany przez osoby uczulone na lanolinę.

i cały czas się zastanawiałam czy to jest krem dla dzieci z wysuszoną skórą czy dla wszystkich dzieci..
mam datę wazności do końca maja .. więc chciałam chociaż na Viki zużyć:-p
ale właśńie nie wiem czy mogę jesli ona nie ma żadnych problemów ze skórą
jak to jest??

Kamcia myślę że spokojnie możesz go używać. Na tych leczniczych jest dopisek, że przeznaczony dla osób z bardzo wrażliwą skóra, z AZS lub problemami skórnymi. Mi w aptece babka tę serię soft polecała do codziennej pielęgnacji.

Z tego co wiem i co nam zalecano jak pojawily sie male problemy ze skora, to Oilatum jest wlasnie leczniczy...
A co do pieluszek to kupilam 2 duze paki Pampers New Baby 1, bo jak mam zapisane, to przy Aleksie wazacym prawie 4300 zdazylam i tak zuzyc chyba 2 czy 3 duze paki tych pieluszek, jako ze na poczatku szlo nam 10-11 sztuk dziennie...

reklama
Do góry