reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Oilatum Soft jest bez ograniczen wieku tak wiec mysle ze od pierwszych dni jak najbardziej sie nadaje, na kartoniku nic nie bylo napisane ze po skonczonym miesiacu. A co do kremu to moze byc stsowany u wszystkich jak najbardziej i w lecznictwie i w profilaktyce. Ja zakupilam krem Oilatum Junior wychodzi taniej niz Oilatum Soft a ma ten sam sklad.

reklama
a wiecie co.. z tym oliatum soft.. przeczytałam ze można też u dorosłych smarować i jak mnie brzuch swędzi... te rozstępy i sob ie posmarowałam to lepiej niż zwykły balsam:tak:

ja własnie kupiłam Oilatum Soft i nie mogłam nigdzie znaleźć informacji od jakiego wieku można go stosować, dlatego magglow dziękuję za informację.
Kamcia ja od czasu do czasu używam Oilan krem- jest tańszy i to taki polski odpowiednik Oilatum. Też hipoalergiczny i ja sobie go bardzo chwalę.
Ze względu na to, że sama jestem alergikiem to kupiłam dla małego Oilatum Soft, bo niestety nie widziałam Oilatum Soft Junior, ale teraz juz będę pytała o to :)

z tego co sie orientuje to tego Oilatum soft junior w Polsce chyba nie ma, on jest produkowany na rynek angielski i na allegro mozna dostac.

Octenisept mała buteleczka kosztuje coś koło 30 zł...

a ja tam kupiłam gaziki Leko, moja siostra niedawno urodziła i tego używała i mówiła, że ładnie pępuszek po tym odpadł :))

No a mi odradziła i położna i aptekarka te gotowe gaziki, bo ponoć za sztywne są i źle się nimi wyciera kikutek.Ale nie wiem jak jest - nie wycierałam jeszcze nikomu kikutka pępkowego;-)

Jaipur, ja też nie;-)
ale wzięłam kupiłam to co siora używała i jeszcze jedna z dziewczyn z forum też pisała, że tego używała:tak:

ewcia - te gaziki są do bani!!! tak jak napisała jaipur są okropnie sztywne mialąm je na początku do Szymka ale użyłam może z kilka razy i zaczęłam moczyć zwykły wacik do uszu w rozcieńczonym spirytusie i było super , uważam też że zbędny wydatek jest na ten cały ocetnisept :tak:

reklama
ja juz octenisept kupiłam, ale kamcia z tego co pamiętam pisala, że u nich pępuszek przemywa się samą wodą, dużo dziewczyn zwyklym robi to spirytusikiem, a octenisept jest faktycznie dość drogi. jest wygodny, bo w sprayu ale nie wiem czy ma to jakies większe znaczenie, okaże się w praktyce :)

Do góry