reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

obejrzalam 30 sekund i wylaczylam. Sory dziewczyny ale dla mnie wiadro to sluzy do czego innego, predzej bym w te wiaderko nasr***a niz wsadzila tam dziecko i je tak gnebila. Nawet psa nie mialabym sumienia tam wsadzic. No czego jeszcze na tym swiecie nie wymysla durnego to ja nie wiem. Wiecie z czym mi sie kojarzy taki widok? Pamietam jak w szkole na religii katechetka pokazala nam filmik o aborcjach i tam w takich mniejszych wiaderkach poupychane byly szczatki tych nienarodzonych porozrywanych dzieci i jak widze dziecko w takim wiadrze poskrecane i pougniatane to tylko to mi przychodzi na mysl. eko-sreko, wanienka i to normlana, a nie do wiadra dzieci pchac, jakby moja babka to zobaczyla to chyba od razu zeszlaby z tego swiata.

reklama
właściwie to chyba dziecku się dobrze kojarzy takie wiaderko, ale ja na tą chwilę nie mogę sobie takiej kąpieli wyobrazić - za tydzień mam zajęcia z kąpieli w szkole rodzenia, zobaczę co pokażą...
teraz piorę pieluszki tetrowe - czas przygotować się do przyjęcia dzidziusia na ten świat

dobrze, ze trojaczków nie mają. Ale za to jacy są EKO! dwoje dzieci w jednej wodzie :)

A co do wiaderek to ja nieufna jestem wobec nowości ale może toto nie jest takie złe. Nie mam zdania bo nie próbowałam. Za to powiem Wam, że gdyby nie to, że nie zdążymy z przeprowadzką i remontem to swoje dziecko być może kąpałabym w ... bidecie (oczywiście nowiutkim i nieużywanym). Kiedyś na forum budowlanym ktoś wkleił zdjęcia :) A ja jestem mega wygodnicka. Albo takie umywalki nablatowe co wyglądają jak mini wanna. I taki tłuścioszek sobie w niej siedzi :) Wiem, wiem jestem chora ale wiele zależy od naszego nastawienia co do przeznaczenia danego przedmiotu ;)

Dla mnie ważne jest ,że maluszek jest zanurzony i nie jest mu zimno jak w zwykłych wanienkach bo nie można go zanurzyć w całości.A fałdki według opinii rodziców , którzy używają wiaderka myje się świetnie, podobnie zresztą jak w zwykłej wanience,myje się je ręką, no i nie ma problemu z odwracaniem szkraba.
Jak podrośnie trochę i będzie siadał to będziemy go przyzwyczajać do kąpieli z nami w dużej wannie..

jaipur ale kto Ci nie każe w wanience lać wody dużo ;-)
przecież mozesz nalać do pełna i nie dość że dziecko nie jest pościskane tylko się relaksuje to jeszcze może sobie pomachać nózkami...
nie wiem ale ja móie.. starsze dziecko jeszcze w miarę , ale takiego niemowlaczka co to siedzień nawet nie umie.. w życiu!!

ja tam lałam prawie całą wannę wody zawsze i było super :-)

nie mam niestety żadnego zdjęcia na pokaz...
bo nadal nie przywróciłam danych z dysku...:-(
ale jak tylko będę mieć to wstawię kilak fot:tak:

Nie no jak dla mnie te wiaderka to też jedna wielka porażka - przepraszam ale wygląda to okropnie :szok:
mandrzejczuk- uśmiałam się z Twojej wypowiedzi ale co racja to racja :tak:
a ten sprzęt na kolkę to już chyba naprawdę w mega ostateczności i po konsultacji z lekarzem

a na Reni to patrzeć nie mogę wielka mi Pani Eko -mama bleeee

Dziękuję Futrzaczku.
ojej ale się posunęła w latach, pamiętam ją z takimi kucykami:D
Nie słuchałam, wyłączyłam fonię:-D bo te produkcje TVNu mnie irytują

reklama
dziewczyny no ja naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak to dziecko w tym domyc .. utrzymnać noworodka...
albo jak to dziecko jest w stanie się zrelaksować podczas kąpieli..

moż eten jeden dzieciaszek się uśmiecha do zdjęcia.. ale czy jest szczęśliwy w tym wiadrze??
27588372_3_210x210_FFFFFF_scale.jpgtummy%20tube-1.jpgdb963608a9fa40c1.jpg

Do góry